Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Transilvania Train” - prima garnitură turistică românescă pleacă - la drum

Pornind, probabil, de la propria experienţă puţin agreabilă, sătui de atâtea critici şi opinii ironice la adresa transportului feroviar românesc, nişte tineri cu idei din cadrul a două agenţii de turism, în parteneriat cu CFR Călători, au conceput un proiect original şi pitoresc menit să relanseze o formă tradiţională de deplasare: cel dintâi tren turistic românesc. L-au botezat „Transilvania Train” fiindcă va acoperi o parte din centrul ţării, urmând să plece în prima sa călătorie .

Proiect pilot

Turul va dura în mod experimental numai patru zile, pentru a fi testată piaţa - cum se spune - Ruta formează o buclă cu plecarea din Gara Braşov şi sosirea în acelaşi loc, traseul incluzând câteva oraşe din arealul ardelenesc încărcate de istorie: Sighişoara, Mediaş, Alba Iulia, Sebeş, Sibiu, Făgăraş.
Va fi, dacă vreţi, un mini …„Orient Express” ( mai ales că ilustrul tren de epocă occidental va trece în zilele următoare din nou prin România), fiind compus din cinci vagoane bar-bistro, având în jur de 200 de pasageri. Turiştii vor fi secondaţi de însoţitori de tren, ospătari, somelieri, ghizi, pentru ca atmosfera să fie una deosebită.

Cele mai bune intenţii

Conducerea CFR Călători se arată încrezătoare în reuşita proiectului. Directorul general, dl. Szentes Iosif, a declarat pentru presă: Timp de patru zile participanții vor intra în atmosfera tradițiilor şi obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurîndu-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală. Vor participa la diverse ateliere de lucru privind arhitectura săsească, tradiţii meşteşugăreşti locale, precum dulgherie şi fierărie tradiţională, dar şi un regal de echitație. Programul include și evenimente exclusiviste, cum ar fi un Concert de muzică clasică în Piața Mică din Sibiu, apoi un Recital de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș. De asemenea, programul va include şi o excursie în zona Haferland („Ţara Ovăzului”), o regiune ce cuprinde satele Viscri, Saschiz, Criţ, Cloaşterf şi Meşendorf.
Turiştii vor vizita biserici şi cetăţi medievale fortificate şi se vor bucura de degustări de vin, prânzuri câmpeneşti şi cine tradiţionale în aer liber.
Ce mai, “Trai nineacă”…

O experiență unică de vacanță

Călătoria cu Orient Express-ul de România reprezintă, pentru cei care și-au achiziţionat bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un un pachet cultural.
„Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi, realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toata lumea", a mai precizat dl. Szentes.

Program dens

Trenul de lux se va afla în permanenţă la dispoziţia excursioniştilor, dar nu are vagoane de dormit. Preţul voiajului de lux variază între de 650 euro pentru categoria Confort şi ajunge la 780 euro pentru Premium. Respectivele pachete include transport cu trenul şi autocarul, respectiv microbuzul, trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de trei stele (Confort) sau de 4 stele (Premium); prânz şi cină conform programului, două workshop-uri la alegere, intrările la obiectivele turistice, băuturile şi gustările din tren, precum şi toate activităţile de la bord şi din oraşele de debarcare.

„Drum bun”

...Iată o iniţiativă originală, lăudabilă, menită să dezmorţească turismul feroviar autohton. Dacă proiectul va avea succes, se va putea extinde şi la nivel macro, cu puncte de interes în toată ţară. În fond, nu s-a descoperit acum „apa caldă”, asemenea trenuri de vacanţă existând în multe ţări din lume, însă este meritul incontestabil al iniţiatorilor şi organizatorilor că l-au lansat şi în România.
Drum bun „Transilvania Train” şi zile frumoase participanţilor!







Horia C.Deliu    9/1/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian