Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme : De ale lunii August

Mai, că tare repede trece vremea! Cu sărbătorirea şi festivităţile cu ocazia celor 150 de ani ai Canadei, cu nunţile care se desfăşoară în iunie şi iulie după înnodarea a multor căsnicii zidite în mai nu ne dăm seama că am îmbătrânit cu câteva luni şi nici nu am observat.

Am fost invitat la “Father Day”, la nunţi, logodne şi zile de naştere, am dat jos două găurele de la curea, dieta a devenit un vis nerealizat, dar ne simţim bine, mersi. Da, după statistici şi obiceiuri, perechile îndrăgostite înnoadă legămintele şi primăvara este catalizatorul. Statisticile arată că numărul căsătoriilor se măreşte începând cu luna august. Asta m-a făcut să îmi aduc aminte de un text, pus de altfel pe o melodie, din tinereţea mea şi nu am uitat-o. Sună cam aşa:

“Bun rămas prieteni dragi de beţie, să nu va pară rău dacă va părăsesc/ Va anunţ marea mea bucurie, că mă însor cu fata pe care o iubesc./ Şi vă jur că mi-e atât de dragă, încât mă îmbată ochii ei/ Lângă ea aş vrea să stau o viaţă întreagă, şi vă spun” bun rămas”, dragii mei!
Adio, voi, iubirilor de o zi, ce cu o privire mă minţeaţi, cu meşteşug vrăjitoresc, mereu în jurul meu roiaţi/ Şi sufletul din mine-l luaţi ,Adio vouă, ce credeam că va iubesc! “Colorado”, “Melody”, “Bărbierul” şi “Continental”/ Nopţi pierdute, nebunii, mereu banal şi iar banal.
Adio Jean, adio Radule, adio Nae şi Gigel, şi voi prieteni din trecut/ Din clica noastră de cheflii, care făceam din noapte zi, mă retrag primul la depou şi vă salut!"

Există statistici de altfel, dar am avut o vorbă cu un “match-maker” care mi-a confirmat că august este piatra de încercare a unei noi căsătorii. Perechile îşi întocmesc un plan de concediul visat (de soţia, bine-înţeles) şi zicala este: “Să-i vedem la întoarcere!”

Iată şi câteva date: august este a 5-a luna cu 31 de zile a anului şi ultima lună care prevesteşte sosirea celor patru “ber” ca September, November, ş.a.m.d.

Şi tot depănând amintirile din luna august, cer iertare cititorilor pentru relatarea personală care urmează. Găsindu-mă cu lucrul în Sault Saint Marie, în urmă cu mulţi ani, am intrat într-o bodegă să beau ceva. Era ora prânzului şi nici nu mi-am dat seama că era 1 august. Acest oraş minunat, situat pe marginea râului St. Marys , vecin cu USA a primit cu onoare denumirea de Soo. În bojdeuca în care am intrat, o petrecere era în toi. Am întrebat pe un cetăţean care mi-a înmânat un pahar de vin ce se întâmplase, şi mi-a relatat că era ziua de naştere a patronului localului. Am mulţumit zâmbind şi am băut nectarul, pentru că era şi ziua de naştere a răposatului meu tată. Ba şi unul dintre nepoţii mei s-a născut tot pe 1 august. Am părăsit localul când a început un dans pe o masă şi când perechile încercau un “twist”. Da, oamenii “au-gust”, ei ştiu să sărbătorească o aniversare.

Ce aşteptăm de la luna aceasta? În primul rând puţină vară, posibilitatea de a deschide “barbeque-ul” şi de a ascunde umbrelele pentru ploile care nu se mai termină. Este şi luna vacanţelor, a călătoriilor în diferite părţi ale Canadei, despre care am aflat că ploile nu i-au ocolit mai pe nimeni.
Dar avem speranţe şi încredere.







Harry Beer    8/14/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian