Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cardul cucereşte totul

Probabil că veţi fi remarcat în ultimul timp o acţiune conjugată a supermarketurilor şi a băncilor de implementare a cardurilor în orice act comercial, de vânzare-cumpărare. Supermaketurile îi momesc pe cumpărători cu premii, puncte, tombole etc. pentru a plăti cu cardul. Băncile procedează la fel pentru a-i convinge şi pe vânzătorii mărunţi să se doteze cu POS-uri (Point of sale - dispozitiv instalat în orice punct de vânzare prin care se fac plăti cu cardul). Aşa cum este normal să promovăm tradiţiile ( ex.: producţia de linguri, de oale, de ouă încondeiate, etc.) tot aşa de normal este să plătim cu cardul, sugerează o reclamă. Un blogger cufundat complet în lumea tehnologiei de ultimă oră este entuziasmat: http://www.nwradu.ro/2015/12/dupa-o-luna-doarcucardul-mastercard-asa-este-normal/ Nu este singurul.
Un POS costă cel puţin 1000 de lei, adică vreo mie de lagaturi de pătrunjel, de leuştean, de lobodă etc. pe care bătrânele ( câte mai sunt) vin să le vândă în piaţă.
O altă regulă, care nu s-a aplicat complet, este dotarea tuturor produsele vândute en-detail ( deci şi a pătrunjelului, leuşteanului, lobodei etc.) cu coduri de bare EAN-13 (European Article Number ). Cântarele electronice pot genera, imediat după cântărire, etichete EAN-13 care se aplică pe pachetul, punga, legătura etc, cu produsul cumpărat. Eticheta EAN-13 conţine toate datele de identificare ale producătorului/vânzătorului şi ale produsului, plus cele trei bare de siguranţă ( la început , la mijloc şi la sfârşit) pe care light pen-ul le citeşte mai întâi şi care, numeric, se traduc în …666!
Nimeni nu poate avea un card ( de plăţi, de sănătate etc,.) dacă nu are un CNP (Cod Numeric Personal) format din 13 cifre. Aşa că s-ar putea numi CNP-13. Sunt deja legitimaţii de acces în care CNP-13 este transpus în cod de bare EAN-13 , cu cele trei bare de siguranţă, 666!
Şi la produse şi la persoane, dacă nu există barele de siguranţă, sistemul electronic de identificare nu citeşte codul. Am verificat personal acest lucru cu un produs cumpărat într-un supermarket de cartier. Am rugat vânzătoarea să şteargă cu o cariocă neagră barele de siguranţă şi să scaneze produsul. Sistemul n-a funcţionat, n-a citit codul produsului.
Nu-i departe ziua ( poate fi oricare zi de mâine) când banii efectivi vor dispare de pe piaţă, şi nimeni nu va mai putea cumpăra sau vinde ( nici măcar lumânări sau vreo carte de rugăciuni!) decât numai cu cardul , după identificarea lui 666.
Cardul este comod, igienic…Siguranţa , însă, lasă de dorit. Dar când va apare şi proprietarul codului 666, acesta va desfiinţa cardurile şi toată lumea va răsufla uşurată. Va rămâne doar 666 şi cine-l va avea va putea accesa raftul ( cu produse şi utilităţi) printr-o atingere cu degetul sau cu fruntea. Mai comod, mai igienic şi mai sigur, nici că se poate!
Liberi ca păsările cerului, intrate de bună voie în colivie.






Nicusor Gliga    7/10/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian