Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Eurosfat 2017

Europuls are deosebita plăcere să anunte cea de-a cincea editie a forumului Eurosfat, cel mai mare forum anual de afaceri europene din Romania, care va avea loc pe data de 28 aprilie 2017, la Bucuresti, hotel Marriott. Aceasta este organizată cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma si a creării Comunitătii Economice Europene (CEE) si marcheză momentul în care România trebuie să îsi definească prioritătile pentru Presedintia Consiliului UE din 2019.

Ca si în anii precedenti, Eurosfat constituie ocazia ideală pentru a dezbate cele mai fierbinti teme europene, românesti si regionale, alături de principalii actori si reprezentanti din sfera politică locală, regională, internatională, cât si mediul de afaceri. Evenimentul se va desfăsura pe parcursul unei zile, sub forma a 10 conferinte si diverse ateliere de lucru.

Aflat sub înaltul patronaj al institutiilor europene si beneficiind de parteneriate stabile cu institutii importante din România și din Europa, firme si reprezentanti ai societătii civile, Eurosfat este cel mai mare forum anual de dezbateri pe teme de politică europeană. Printre invitati se numără comisari europeni, membri ai Parlamentului European si al României, politicieni de renume, experti, cercetători, profesori, jurnalisti, oameni de afaceri si cetăteni interesati din România si peste hotare.

În decursul acestor ani, România s-a transformat semnificativ ca stat și ca societate, și deși a parcurs un drum lung și asiduu în eforturile sale pentru a ajunge la nivelul celorlalte state membre UE, evoluția nu a fost una uniforma pe toate planurile. Principalele subiecte ale anului 2007 se apropie de puncte de cotitura în anii ce urmează, unele fiind testate de trendurile și crizele actuale ale Uniunii. În acest context, Europuls propune ca teme pentru atelierele Eurosfat 2017: Agenda Digitală, Politica Agricolă Comună, Apărarea la Est, Designul Urban, Acordul economic si comercial UE-Canada (CETA), Anticorupție, Energie, Egalitatea de Gen, Lupta împotriva populismului, 30 Ani de Program Erasmus si proiecția documentră "Putin Forever?", în prezenta regizorului filmului, Kirill Nenashev. Aceasta reprezintă o oportunitate de abordare a provocărilor viitoare si a recomandărilor pentru combaterea tendintelor actuale din UE.

Forumul va fi deschis printr-o plenară intitulată “Viitorul Europei si reducerea decalajelor prin transformare digitală ” care va găzdui înalti oaspetii din cadrul Comisiei Europene si din Administratia Prezidentială, având ca scop identificarea prioritătilor viitoare ale României si UE, în lumina învătăturilor din ultimii 10 de ani, si reducerea decalajelor prin transformare digitală. Dezbaterea va fi organizată sub forma unui dialog cetătenesc la care vor participa: vicepresedintele european responsabil cu Piata unică digitală, Andrus Ansip si consilierul prezidential si negociator sef cu Uniunea Europeană privind Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, Leonard Orban. Sesiunea plenară este organizată în parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene din România.

Eurosfat 2017 este un proiect bazat pe valorile europene ale democratiei, al angajamentului civic si ale dialogului deschis, care sustine ideea europeană si procesul de integrare europeană. Europuls este o organizatie non-profit care functionează pe bază de voluntariat, fără apartenentă politică, creată pentru a ajuta la dezvoltarea unei sfere publice pro-europeane în Romania.

Parteneri

Parteneri instituționali : Comisia Europeană, Parlamentul Europeana și Președinția Malteza a Consiliului UE ;
Ambasade din România: Ambasada Canadei, Ambasada Olandei, Ambasada Suediei și Ambasada Austriei;
Parteneri din mediul privat: Enel România, Petrom România, Pfizer România
Organizatii si fundatii: Friedrich Ebert Stiftung, Konrad Adenauer Stiftung, Fundatia pentru dezvoltarea Societății Civile, Institutul Aspen România, Centrul Român de Politici Europene si Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – ACTEDO.
Camera de Comert si Industrie a României, Smart Everything Everywhere, Urbanize Hub,
Parteneri media: Zelist Monitor, Calea Europeană, Erasmus Student Network (ESN), GEYC - Group of the European Youth for Change, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Ştiinţe Politice – Universitatea din Bucureşti (ASSP-UB), Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP).

În cazul in care doriti sa participati la Eurosfat, agenda intregului eveniment este aproape de forma finala si o puteti consulta direct pe site-ul Eurosfat: www.eurosfat.ro

Cu deosebita consideratie,






Ion Ghita    4/26/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian