Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sărbători Luminate şi Binecuvântate românilor de pretutindeni

Îmi aduc aminte cu mare drag de sărbătorile de Pasti petrecute în România. Stăteam în jurul mamei si o priveam fascinati cum reusea să vopsească ouăle fierbându-le în zeamă de coji de ceapă, ceai de flori de sofran sau alte ceaiuri de plante. Ori eram săraci ori nu se găsea vopsea de ouă, dar prin aceste metode ieseau niste culori splendide. Mai folosea si cerneală câteodată, însă culoarea albastră nu era de fapt semnificatia Pastelui.
Traditia de Pasti este ca ouăle să fie vopsite rosii. Acest lucru simbolizează stropii de sânge din rănile lui Iisus vărsati de pe cruce pe ouăle aduse de Măicuta Domnului si femeile mironosite, stând de veghe sub crucea lui Iisus.
Un lucru mult mai important s-a întâmplat atunci: picături de sânge din Iisus au căzut si pe pământ. Sfintenia sângelui divin a învăluit întreaga planetă. Iubirea si iertarea Domnului a binecuvântat întreaga lume si de atunci suntem sub protectia Lui, Cel care s-a vărsat sângele spre mântuirea noastră.

Într-o zi am salvat o domnisoară japoneză venită în Australia pentru a-si aduce logodnicul înapoi. Acesta părăsise Japonia si nu voia să mai ttie de ea. Fata suferea foarte mult din această cauză. Stând la hotel, un tip a vrut s-o violeze. La tipătul ei am intervenit. Am adus-o acasă la noi, eu si sotia am consolat-o iar a doua zi am dus-o la aeroport si a plecat. Anii au trecut, nu am mai auzit de ea, însă cât a stat la noi a scos din gentută o panglicută multicoloră si plângând a înfăsurat-o în jurul mânerului de la cheia de deschis sticle de băuturi răcoritoare, îmbrăcând-o într-un mod elegant si aparte. Noi nu am dat atentie acestui semn atunci, însă de câte ori ne este sete, ne aducem aminte de Kunimisi si de gestul nostru.
De câte ori ciocnim un ou rosu ne aducem aminte de acasă, de părinti, de datini si traditii străbune. Un loc aparte îl ocupă în sufletul nostru slujba din seara Învierii Domnului luând Lumină din Lumină la miezul noptii. Ne aducem aminte de cruce, de mângâierea si de dragostea lui Iisus pentru noi, oamenii. Ne aducem aminte de jertfirea Mielului Sfânt întru mântuirea noastră, a tuturor si spre învierea noastră întru credintă. Fie ca aceste trăiri să constituie o permanentă în vietile noastre, a tuturor locuitorilor acestei planete.

Noi românii din Australia rămânem români si fii ai părintilor nostri, prin traditiile si simtămintele care ne unesc. Atâta timp cât există acest semn în noi, vom dăinui si aceasta a fost si dorinta lui Iisus, când ne-a binecuvântat: IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUTI !
Hristos a inviat!
LUMINA SFINTEI ÎNVIERI să coboare în sufletele noastre, să alunge tristeţile şi supărările, să ne arate calea prin care să reclădim şi să renunţăm la distrugerile sinucigaşe de până acum. Să ne dea puterea să renunţăm la prejudecăţi, la reţinere nepăsătoare, la individualismul sterp ca să demonstrăm că nu trăim fără rost, să ne umple viaţa de lumină, sănătate, încredere, realizări, iubire şi mântuire. Să ne ajute să învăţăm să respectăm sacralitatea locului de unde venim, limba ce-o vorbim, fraţii, surorile şi, în special părinţii, rudele şi neamul.

Vă dorim Sărbători cu zile Senine şi Fericite de Sfintele PAŞTI, de ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Să aveţi parte numai de Bucurii şi Sănătate, Sărbători Luminate şi Binecuvântate alături de cei dulci şi dragi ai frăţiilor voastre!

Cu mult drag şi preţuire,
BEN TODICĂ
Melbourne, Australia





Ben Todică / Melbourne    4/15/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian