Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv : De Ultimă Oră

Seara zilei de 6 aprilie a deschis un nou capitol în afacerile lumii prin decizia noului guvern american Trump să admonisteze cu o drastică ripostă militară actiunea genocidă a presedintelui sirian, Bashar Assad ce a folosit arma chimică împotriva propriului său popor în urma căruia aproximativ 80 de persoane – printre care numerosi copii – au fost ucise prin gazare cu Sarin în inimaginabile chinuri. Omenirea este cutremurată privind imaginile televizate ale acestui act barbar comis de dictatorul sirian ce nu pentru prima oară a folosit această formă de reprimare a unui popor nemultuimit de conditiile la care este expus să vietuioască, Dar desi revolta opiniei publice a fost generală, politicienii lumii s-au lăsat amăgiti de atitudinea îngăduitoare a presedintelui Obama în 2013, ce a lăsat fenomenul nepedepsit, contrar advertizmentului său că ”trecera peste această linie rosie ” nu va fi admisă. Urmarea politicii fostului presedinte democrat - laureat al premiului Nobel pentru Pace - înfricosat să stârnească un val de proteste internationale printr-o ripostă militară în Siria, dictatorul călău al acestui popor a produs moartea a jumătate de milion de oameni si copii nevinovati, a fortat exodul a peste cinci milioane de refugiati în căuatare de un loc linistit pentru familia lor ce suferă în sărăcie departe de tara lor si a rezultat aliante si conflicte noi într-o regiune si asa zguduită de ireconcilieri politice si militare fără sfârsit.

Riposta noii administratii americane e marcată printr-o judicioasă proportie limitată, menită să producă un un advertizment competent celor în cauză că activitatea lor viitoare este monitorizată cu atentia cuvenită, că orice contraventie va fi plătită scump si în acelasi timp ea se adresează unui număr mai mare de pretendenti ce cred că Americanii sunt slabi si deci le sunt permise anumite pretentii. Dar lucrurile par putin diferite acum. Printre cei adverizati se află Coreea de Nord si Iranul, agresori fătisi si dusmani inveterati ai Statelor Unite si lumii democratice ce vor compensatii speciale prin intimidare cu arma nucleară. Administratia Trump nu pare intimidată. Rusia pe de altă parte socoteste cu mare atentie miscarea următoare nefiind dispusă să intre într-un conflict pe câmp de luptă cu America mai bine organizată si pregătită. Surpriza atacului asupra Siriei a fost a fost plasată ca desert la dineul oficial oferit premierului chinez Xi Jinping de către Donal J. Trump. (Acesta se pare că ar fi înghitit cu noduri.) Chestiunea pare simplă, fie China linisteste Coreea de Nord, ori America o va face. Drept urmare. e de astepat că tratativele dintre cele două tări vor zădărnicii activitatea provocatoare a Coreeii de Nord, o reciprocă si avantajoasă cooperare comercială si bune relatii de prietenie.

Atât pe plan intern cât si pe cel international, ecourile stârnite în opinia publică de atacul ripostă al presedfintelui american asupra bazei aeriene din Siria au fost pozitive, primite cu un aer de usurare de majoritatea locuitorilor din tările lumii ce văd în acest act începutul unei ere noi în politica internatională, o renasterea a prestigiului american ca apărător al principilor democratice si a drepturilor umane. Această ripostă nu va întârzia să convingă multe din tările aliate să se reîntegreze într-un efort comun de stârpire a dusmanului comun ISIS si a tentacurilor sale extinse pretutindeni.
In decursul a unsprezece săptămâni de la inaugurare ca presedinte, Trump, a uluit lumea cu energia lui aproape gargantuală cu care s-a pus decis pe treabă în slujba celor ce l-au adus la Casa Albă, introducând o miriadă de măsuri menite să îmbunătătească economia, să creieze locuri noi de muncă prin redeschiderea unor intreprinderi deja mutate în alte tări si să stăvilească intrarea ilegală în tară a unor imigranti neverificati. În aceasi măsură a avut nenumărate intrevederi cu personalităti politice din diverse tări, multe din ele dezilutionate de politica fostei administratii pe sprijinul căreia se bizuiau. Dar din toate acestea, numai o parte din populatie a urmărit si s-a bucurat de înfăptuirile promise si realizate într-un timp asa de scurt. Cealată parte, orbită de neasteptata pierdere în alegeri a candidatei lor Hillary Clinton, a stârnit cea mai grotească campanie de defăimare, denigrare personală si acuzare a Presedintelui Trump, a întregii administratii, precum si întreaga lui familie. Majoritatea statiilor de televiziune si ziare, incluzând cele din Canada, au dus o puternică campanie de dezinformare, urzind stiri mincinoase dovedite de multe ori, lăsând zăgazul iluzilor comentate să producă cererea izgonirii lui de la Casa Albă si judecarea lui în public pe motive inventate fără nici o dovadă.

Ca si cum vestile proaste trebuie îngropate, nici una din aceste ziare si emisiuni telegenice nu aduce vorba despre actele comise de vechea administratie la ordinul presedintelui, referitoare la spionarea ilegală a membrilor campaniei electorale Trump în perioada dinaintea si de după alegeri. Aceeasi persoană ce a lansat bomba mincinoasă precum că atacul terorist de la Benghazi soldat cu moartea ambasadorului si trei atasati s-a datorat unui obscur film de televiziune, Susan Rice, este implicată astăzi în acest episod în care a ordonat descoperirea ilegală a numelor unor persoan civile din campania Trump si difuzarea lor în media cu intentia ponegriri lui în public. Cu aceiasi firească nevinovătie, presa uită să aducă la cunostiinta publicului cum că doamna Clinton si ilustrul ei sot au beneficiat din partea lui Putin si a Rusiei a trei sferturi de milion de dolari donate Fundatiei Clinton pentru vînzarea a 20% din uraniul american si un discurs în fata rusilor.
Părăsind Casa Albă, fostul presedinte a cerut democratilor să reziste cu orice pret fiecărei actiuni a noului presedinte. În fiecare zi, cu fanatism dogmatic, partizanii partidului democrat din congres, senat si presă se împotrivesc cu înversunare, fără distinctie între ce e bine si ce e râu, fiecărui pas, intentie si lege introdusă de cabinetul lui Trump. Muncitor la datorie, Trump speră că în final oamenii vor aprecia truda depusă.

Tooronto ON





David Kimel    4/10/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian