Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Oamenii de lângă noi - Lucrătorii cu Lumina

Probabil aţi auzit povestea statuii din aur a lui Buddha.
În 1957 nişte călugări de la o mânăstire din Thailanda încercau să mute o statuie din lut a lui Buddha de două tone şi jumătate. Din cauza greutăţii, în momentul când a fost ridicată, statuia a început să se crape. De teamă ca ploaia care începuse să nu strice şi mai mult statuia, un călugar a decis să o acopere cu o pânză imensă. Seara târziu, călugărul a vrut să vadă dacă statuia a rămas uscată şi, după ce a a aprins lanterna, a observat o sclipire de lumină care era vizibilă într-o crăpătură sub lut. Curios, a cioplit lutul cu dalta până a ajuns să dea de aur solid. Se pare că, cu câteva sute de ani înainte, când armata burmeză se pregătea să invadeze Thailanda, călugării thailandezi au vrut să protejeze statuia (acum evaluată la 196 milioane de dolari) să nu fie furată şi au făcut-o mai puţin atrăgătoare acoperind-o cu lut. Deoarece niciun călugăr nu a supravieţuit, secretul statuii de aur a fost îngropat odată cu ei.

Ar fi minunat să ne dăm seama că fiecare din noi e ca această statuie: toţi avem straturi de lut, mai groase sau mai subţiri, peste esenţa noastră, care are o scânteie divină. Stratul exterior ne protejează împotriva lumii, dar adevărata noastră valoare e ascunsă dedesubt. Tot ce trebuie să facem e să cioplim lutul şi să lăsăm lumina afară.

Există oameni a căror lumină străluceşte atât de puternic încât stratul de lut nu poate s-o acopere prea bine. Ei se numesc lucrători cu lumină (engl. lightworkers) şi dacă suntem destul de atenţi, îi putem recunoaşte printre noi. Fiecare avem o chemare în viaţa aceasta şi, deşi uneori nu putem, conştient, să ne-o amintim, sufletul nostru şi-o aminteşte. Lucrătorii cu lumină strălucesc puternic şi ştiu exact pentru ce au venit pe Pământ. Ei luminează umbrele, lăsând în urmă întunericul condus de ego şi păşesc în lumina condusă de spirit. Asta nu înseamnă că sunt superiori celorlalţi oameni, ci doar că îşi manifestă energia şi sufletul într-un mod diferit.

Chiar şi corpul nostru e lumină. Fiecare celulă din corp emite lumină în fiecare secundă iar conştiinţa noastră emite bio-fotoni cu fiecare gând pe care îl avem. În orice fel privim lucrurile, suntem făcuţi din lumină. Ce fac lucrătorii cu lumină mai bine decât altcineva e să inspire oamenii să se trezească, la fel ca soarele dimineţii.

Ce energie vrem să alegem, pozitivă sau negativă? Energia luminii e nelimitată şi vine de acolo de unde a pornit creaţia. Are o vibraţie înaltă şi e plină de iubire. Energia întunericului vine din ego, are o vibraţie joasă, manipulează şi induce frică, judecă şi critică, nu are încredere în nimeni, trăieşte în trecut şi nu iartă.

Când împărtăşim energia luminoasă cu ceilalţi, îi inspirăm să lumineze şi ei. Cine sunt, de fapt, lucrătorii cu lumină? Sunt oamenii care în mod conştient ascultă de Sursa noastră şi nu de ego. Ei înţeleg că fiecare acţiune a lor, oricât de mică, are puterea de a ridica vibraţia planetei prin iubirea faţă de semeni. Ei se află printre noi, trebuie doar să privim cu atenţie în jur. Ştiţi pe cineva lângă care vă simţiţi întotdeauna bine, care vă aduce bucurie când îl vedeţi, care e senin, pe care vă puteţi baza indiferent de circumstanţe, care parcă a luat decizia să facă lumea un loc mai bun, care vă inspiră, are carismă şi care vrea să servească pe alţii cu fiecare ocazie apărută? Acela e un lucrător cu lumină.

Cu toţii putem să lucrăm cu lumina. Chiar şi numai dacă alegem să avem gânduri mai înalte când ne aflăm într-o situaţie grea, dacă încurajăm pe cineva în loc să-l criticăm, dacă avem compasiune faţă de alţii mai puţin norocoşi decât noi, dacă facem pe cineva trist să zâmbească etc. Când conştiinţa e mai ridicată, începem să fim mai sensibili din punct de vedere energetic şi devenim capabili să simţim energia oamenilor şi a obiectelor. Ne va fi tot mai greu să vizionăm orice implică violenţă faţă de oameni şi animale, iar relaţiile care sunt bazate pe gelozie şi control se vor termina pentru că vom începe să fim incompatibili la nivel energetic.

Poate că sunteţi un lucrător cu lumină şi nu ştiţi asta. Poate că aţi trăit într-o stare de inconştienţă până acum. Poate aţi confundat chemarea dv cu meseria pe care o practicaţi. Poate lumina dv a fost acoperită de experienţe negative, de presiunea societăţii, de dureri din trecut. Eu cred că sunteţi unul din sufletele care au ales să lumineze calea pentru alţii şi încă nu ştiţi. Fiţi buni cu ceilalţi. “Vedeţi lumina în alţii şi trataţi-i ca şi când asta e tot ce vedeţi.” (Wayne W. Dyer)


Dănuţa Gherman / Toronto




Dănuţa Gherman     3/22/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian