Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Semne de intrebare ; O zi a a sărbătorii in familie

Scăpati de lunile de “fortă” decembrie si ianuarie, răsuflăm usurati simtind adierea déjŕ primăvăratică ce ne învăluie ca o promisiune mult asteptată.
Inviorati de lungimea crescândă a zilelor (ce răsfăt să te întorci acasă, după o zi de lucru, “pe lumină”) si de temperaturile simtitor mai ridicate, suntem gata să ne bucurăm de o zi de sărbătoare ce se iteste cu timiditatea unui ghiocel, undeva la jumătatea acestei luni incerte aflate la hotarul dintre iarnă si primăvară.

O zi liberă recent adăugată în calendarul zilelor de sărbătoare civică din Canada, si recunoscută deocamdată numai în anumite provincii (Alberta, Ontario si Saskatchewan), cu dorinta declarată de a celebra, asa cum numele indică, familia si valorile sale, si, de ce nu, de a oferi familiilor ocazia de a-si vedea reuniti toti membrii pe durata unei zile întregi (un adevărat lux în acest secol al vitezei, al automatizării si al programelor zilnice supraîncărcate).

O zi care, prin amplasarea sa temporală, îngăduie celor ce o sărbătoresc să se bucure de toate deliciile sezonului, de la patinaj sau ski, la delicioasele – pentru cei amatori de dulciuri traditionale - “beaver tails”.
O zi necesară, asa cum spuneam, în contextul vietii moderne, cel putin al celei nord-americane, în care membrii unei familii, după ce îsi dau in fugă buna dimineata, se mai revăd, în cazul fericit, la cină, sau direct la ora culcării.

Chiar dacă departe de a fi suficientă pentru a reda unei familii normalitatea atât de necesară pentru existenta si mentinerea unei relatii armonioase între toti membrii săi, armonie proportională cu timpul acordat acestei relatii, totusi această zi are cel putin meritul de a “rupe” asprimea iernii canadiene în două (câteodată si prin mini-vacantele asociate ei) si de a face astfel acest îndelung sI greu sezon mai suportabil.

Purtând în suflet nostalgia după statornicia altor vremi, când timpul era parte integrantă din viata oamenilor, si nu un lux (sau chiar mai rău, un factor care ne controlează existenta, ca astăzi), când oamenii creeau relatii trainice, fie de familie, fie între prieteni sau vecini, fiind capabili să le păstreze cu o întelepciune venită nu din cine stie ce manual obscur de “personal development” ci pur si simplu din stiinta de trăi, mostenită din strămosi, si foarte adesea din credintă, astept totusi cu recunostintă această efemeră zi de răgaz aflată nu departe în calendarul anului acesta, cu speranta că voi sti să mă bucur de ea asa cum se cuvine.









Eliza Ghinea    2/21/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian