Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


La Palatul Naţional al Copiilor – „Chiriţa la Iaşi“

Stagiunea Teatrului „Stela Popescu“ a continuat, în ianuarie 2017, cu o nouă premieră, demonstrând preţuirea succesului centenar al ciclului de piese scrise de Vasile Alecsandri, în care principalul personaj de succes este vestita „Chiriţa“.
Realizatorii spectacolului au ales hazoasa comedie „Chiriţa la Iaşi“, adaptată pentru musical de Smaranda Oşeanu Bunea, cu muzica semnată potrivit de talentatul Roman Vlad. Atracţia publicului se justifică, pentru că scena este populată artistic de cântece şi texte hazoase, la care se adaugă mai multe momente de dans oferite din repertoriul de valsuri straussiene, special alese pentru a amuza privitorii, dornici a aplauda frumoase şi vesele perechi de dansatori, de la prima scenă şi până la apogeul balului de carnaval, desfăşurat de protipendada ieşeană. Principalul merit al reprezentaţiei este atmosfera antrenantă a fiecărui fragment în parte.

Ideile spirituale care abundă în reglajul regizoral al lui Dan Tudor au îmbinat dialoguri, ansambluri comice, cu momente de exuberant antren, aparţinând ca stil unui spectacol de epocă. În centrul atenţiei se află, desigur, marea artistă, plină de temperament şi vervă, patroana teatrului, doamna Stela Popescu, cu performanţe care justifică întru totul faima „moldovinească“ a Chiriţoaiei, înconjurată de felurite personaje în factura „comediei del’arte“ romantice. Alături de regizor, ambianţa de culoare şi fantezie ce conferă strălucire spectacolului este datorată scenografei Viorica Petrovici şi abilului coregraf care obţine aplauze entuziaste din partea publicului, Ştefan Soare, conducătorul Ansamblului de balet al Teatrului. Ca întotdeauna, Stela Popescu relaţionează în distribuţie cu valoroşi solişti profesionişti – Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Ştefan Popov, Andreea Blidaru şi mai tinerii Jennifer în dialog cu Bogdan. Iată, de-a lungul anilor, cum se justifică încă un succes al „Chiriţoaiei“, adunând triumfalele ovaţii dăruite entuziast Stelei Popescu.

Dacă în sală s-ar fi aflat autorul piesei, Vasile Alecsandri şi trupa sa de comedianţi, ar fi fost de-a dreptul fericit! Pentru secolul XXI, gluma, râsul, bucuria clipei nu au pălit cu nimic căci, cum ne spune eroina, „aşa e viaţa, o comedie, iar noi artişti care-o jucăm, n-avem dorinţă, alta mai vie, decât aplauze să merităm !“






Grigore Constantinescu    2/15/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian