Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Sponsorizare părinti

De obicei, în luna decembrie, toate persoanele care vor să-si sponsorizeze părintii sunt într-un iures de pregatire a documentelor necesare. Deoarece în ultimii ani guvernul a acceptat doar 5000 aplicatii, Oficiul de vize din Mississauga era pur si simplu asaltat pe data de 2 ianuarie cu mii si mii de pachete reprezentând aplicatiile sponsorilor. Este de înteles că plafonul de 5000 aplicatii complete era atins repede, în doar câteva zile.
Pentru a evita acest stres si pentru a da sanse egale tuturor, pentru 2017 guvernul a anuntat, pe data de 14 decembrie, o schimbare radicală în modul de aplicare pentru sponsorizare a părintilor.
Astfel, începând cu data de 3 ianuarie si până la data de 2 februarie 2017, persoanele interesate să-si sponsorizeze părintii vor trebui să completeze un formular online, pe website-ul IRCC (Immigration, Refugee and Citizenship Canada – departamentul de imigratie). Accesul la acest formular / serviciu va fi disponibil pentru 30 de zile, începând cu ora 12:00 prânz (ora de est – EST) pe 3 ianuarie si până la ora 12:00 prânz (EST) pe 2 februarie, 2017.
Datele cerute de acest formular vor include numele si prenumele sponsorului, data si locul nasterii acestuia / acesteia, adresa în Canada si adresa de email. Odată aplicatia trimisă online, persoana respectivă va obtine un număr care să confirme că formularul a fost primit. Este bine să păstrati această confirmare, pentru cazul în care s-ar ivi ceva neîntelegeri. De asemenea, sponsorii sunt avizati să nu trimită aplicatii în duplicat, deoarece toate intrările în duplicat vor fi anulate. Trebuie să fie clar de la bun început că, prin completarea acestui formular, nu s-a aplicat de fapt pentru sponsorizare. Acest formular doar indică guvernului faptul că individul respectiv doreste să-si sponsorizeze părintii.
La sfârsitul perioadei de 30 de zile precizată mai sus, departamentul de imigratie va îndepărta toate aplicatiile în duplicat si va alege, la întâmplare, doar 10.000 de aplicanti (care reprezintă cota pentru părinti pentru 2017). Aceste persoane alese vor avea la dispozitie o perioadă de 90 de zile în care să completeze aplicatia pentru sponsorizare. Persoanele care nu au fost selectate in 2017 vor avea optiunea de a aplica din nou în 2018.
Si pentru că vorbim de sponsorizare, tot în luna decembrie, departamentul de imigratie a anuntat că reducerea timpului de procesare a aplicatiilor de sponsorizare pentru soti constituie o prioritate pentru guvern si că, de la începutul anului 2016 si până în decembrie, timpul necesar procesării unei astfel de aplicatii s-a redus cu aproximativ 15%. Se lucrează intens în continuare pentru reducerea timpului la sub un an. Se stie că pentru aplicatiile din unele tări asiatice, procesarea dura 3-4 ani sau chiar mai mult. Ideea este ca sotii să fie reuniti în cel mai scurt timp posibil, pentru beneficiul tuturor părtilor interesate. Se prevede o scurtare a timpului de procesare la peste 64.000 aplicatii până la sfârsitul anului 2017.
Pe data de 13 decembrie 2016, guvernul a abolit o altă regulă introdusă de conservatori: permisul de lucru emis lucrătorilor străini nu mai este supus regulii de patru ani cumulativi. Din 2011, această regulă era aplicată riguros, însemnând că odată ce un lucrător străin a cumulat patru ani de muncă în Canada, nu mai era posibil să i se prelungească permisul de lucru. Lucrătorul străin trebuia să părăsească tara (Canada) si să stea în afară o perioadă de patru ani. După patru ani petrecuti în afara Canadei, lucrătorul putea aplica din nou pentru un permis de lucru. Acest regulament avea ca scop reducerea numărului de lucrători străini si încurajarea angajării lucrătorilor de pe piata locală de brate de muncă.
Regula abandonată pe 13 decembrie 2016 se referă atât la lucrătorii care necesitau obtinerea unui permis de lucru conform sectiei 200 din legea imigratiei, cât si la lucrătorii care erau scutiti de obtinerea unui astfel de permis – sectia 186. Toate celelalte cerinte privind eligibilitatea emiterii unui permis de lucru sau scutirea de a obtine un astfel de permis, rămân neschimbate.
Departamentul va procesa aplicatiile conform regulamentului de până la 13 decembrie, dacă decizia este luată înaintea acestei date. Aplicatiile refuzate doar pe baza acestei reguli, nu vor fi redeschise si procesate din nou. Aplicantii pot însă să trimită o nouă aplicatie, dacă refuzul a fost emis doar pe baza acestei reguli. Pentru cei aflati în afara Canadei, asteptând să treacă cei patru ani prescrisi, nu mai este necesar să astepte această perioadă si pot face o nouă aplicatie imediat, la oficiul de vize din tara respectivă.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.





Mihaela Boeriu    1/26/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian