Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Fragmente dintr-o carte in lucru - Adevăruri nepieritoare ( Antarctica si misterele sale )

Antarctica are o suprafată de 14 milioane kilometri pătrati. 98% din suprafata sa este acoperită cu gheată. Calota are o adâncime medie de 1,6 kilometri. Astronomul antoc grec Ptolomeu era convins că cele două continente de la poli sunt locuite si au o vegetatie abundentă.
Prima corabie a ajuns în Antarctica în aprilie 1820. Primele cercetări cu privire la acest continent au început după anul 1900. Cercetările s-au efectuat anevoios, dat fiind conditiile climaterice si vânturile deosebit de puternice înregistrate aici.
Antarctica, al saptelea continent al Pământului, este divizată în mai multe zone triunghiulare, împărtite între 19 tări. Se cunoaste faptul că sub calota glaciară sunt munti, vulcani, râuri, lacuri. Calota glaciară depăseste în anumite regiuni antacrtice 4 km grosime, însă sub aceasta sunt ascunse zăcăminte de uraniu, fier, carbon, petrol si gaze naturale.
Se presupune că pe continentul antarctic există o zonă de operatiuni secrete la care participă atât oameni terestri cât si reptilieni. Sub muntii New Schwabenland din Antarctica există o bază secretă cu numele „New Berlin”, condusă de Oameni super-blonzi, adevărate drone umane, care actionează în strânsă colaborare cu Reptilieni. Se pare că Tratatul de colaborare între Micii-Cenusii si Pământeni (vezi capitolul ”Extraterestrii. Clasificare” din Cartea a II-a, unde sunt descrisi) datează încă din 1933 si a fost stabilit de către nazisti; ulterior, acestia au migrat în SUA prin intermediul Proiectului Paperclip.

Scurtă istorie a cercetărilor antarctice
Primul document care vorbeste despre Antarctica se numeste Terra Australis. Este o carte scrisă cu 350 de ani înainte de Hristos. Cartograful grec Marinos de Tyr a fost cel care a dat numele de Antarctida, în secolul al II-lea d.H. Harta lui Piri Reis prezintă continentul ca fiind populat si cu multe animale. Ptolomeu considera Antarctica ca fiind continentul care tine Pământul în echilibru.
În anul 1959, a fost semnat un tratat prin care se interzicea exploatarea acestor zăcăminte . Fiecare tară, dintre cele 19, încearcă să pună punct acestui tratat, bogătiile continentului fiind foarte tentante. Diviziunea zonelor din Antarctica este contestată de celelalte puteri care nu au semnat acest tratat. În Antarctica s-a înregistrat cea mai joasă temperatură, este vorba de -88 de grade Celsius. Tot pe acest continent există un pol al vânturilor, acestea depăsind 200 de kilometri pe oră.
În anul 1910, cercetătorul Alfred Wegener a sesizat faptul că Africa si America de Sud sunt ca două piese de puzzle. A fost emisă teoria că a existat un imens continent. Exploratorii care au ajuns în Antarctica au suferit grave probleme de sănătate, boli psihice, la fel ca si astronautii americani si rusi, la întoarcerea lor din spatiu. Aparitia acestor boli s-a pus pe seama frigului sau a lipsei de hrană.
În anul 1959, când s-a făcut împărtirea Antarcticii între cele 19 tări, un teritoriu numit Mary Byrd a rămas nereclamat de nici una dintre aceste tări, cu toate că, si această zonă prezintă rezerve uriase de petrol, gaze si uraniu. Nu a existat o explicatie oficială a acestei situatii. Se crede că este un teritoriu rezervat extraterestrilor.
Păstrând acelasi registru al misterelor, NASA refuză să dea publicitătii pozele luate de sateliti, ale Polului Sud. Acest lucru a alimentat foarte mult lansarea unor ipoteze. Unii consideră că Polul Sud are multe lucruri care trebuie ascunse. Se vorbeste despre existenta unui oras al extraterestrilor. La începutul erei crestine, Pomponius afirma că un imens continent în emisfera sudică, unde există mari bogătii, tine echilibrul Pământului.
Asa a început să se creioneze ipoteza conform căreia Antarctica este partea răsăriteană a fabulosului continent Atlantida. În anul 2001, rusii au început cercetările sub calota glaciară. la o adâncime de 4 kilometri si au descoperit un lac, care ocupă o suprafată cât jumătate din cea a Lacului Baikal si are ca si acesta apă dulce.
Se spune că sub calota glaciară antarctică există peste 200 de astfel de lacuri. Cercetarea lor este dificilă din cauza faptului că forarea în gheata groasă de 4 km se realizează extrem de greu, iar proiectul costă miliarde de euro. Specialistii sustin că aceste lacuri au păstrat intacte conditiile de viată si vietuitoarele de pe Terra, de acum câteva milioane de ani.

Constructia metalică
În anul 2001, Vocea Rusiei a difuzat o stire care a făcut repede ocolul lumii : un satelit rus a detectat în calota glaciară antarctică o structură metalică. În prima fază, rusii au considerat că americanii au încălcat prevederile Tratatului din 1959 si au construit o bază secretă în interiorul calotei glaciare, constructie costisitoare din toate punctele de vedere si aproape imposibil de realizat.
Americanii au dat asigurări că nu au cunostintă de acest fapt. Dacă lucrurile stau asa, constructia metalică exista înainte de formarea calotei glaciare, acum 12.000 de ani. Este o descoperire care ar putea să dezlege multe mistere care s-au creat în jurul Antarcticii.

Continentul locuit
Pentru multi dintre noi nu mai este o surpriză faptul că Antarctica a fost un continent locuit, cu mult timp în urmă . În anul 2008, cercetătorul Vicente Fuentes a descoperit o piramidă gigant în Antarctica. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unor imagini transmise de un satelit. Cercetătorii vorbesc despre o perioadă numită Antarctica antică. Tot mai multe descoperiri fac viabilă ipoteza conform căreia Antarctica nu a fost mereu acoperită de gheată.
În anul 2009, cercetătorii au studiat esantioane preluate din Antarctica, în care au descoperit urme de polen. Este avansată ideea că în timpul verii, cu mii de ani în urmă, temperaturile depăseau aici 20 de grade Celsius. În anul 2012, au fost preluate esantioane de apă din Lacul Vida din Antarctica. Au fost descoperite 32 de specii de bacterii si peste 2.800 de microbi.
Pe măsură ce calota glaciară se topeste, tot mai multe descoperiri se fac pe misteriosul continent. Imagini noi transmise de sateliti prezintă aliniamente care seamănă foarte mult cu piramidele din Egipt. Este posibil ca un cataclism să fi modificat conditiile climaterice de pe acest continent. Cercetătorii au studiat Sfinxul din Egipt si au găsit eroziuni care au fost cauzate de o inundatie catastrofală. Ei estimează că acum 10.000 de ani a avut loc un fenomen care a dus la schimbarea climei. S-a avansat ipoteza că Sfinxul si piramidele egiptene au o vechime de peste 10.000 de ani, ele fiind martore la această catastrofă. A fost o schimbare globală care a dus la aparitia deserturilor si a calotei glaciare din Antarctica.
Cercetătorul american Graham Hancock sustine că toate piramidele din lume au fost construite înainte de această mare catastrofă, la fel si liniile din desertul Nazca (Peru). Creatorii au făcut parte dintr-o civilizatie foarte avansată care a dispărut/s-a mutat în altă parte ca urmare a acestor schimbări globale.

Noi cercetări
După ce un satelit NASA a surprins imagini de sub calota glaciară a Antarcticii, NASA a hotărât să trimită aici un avion DC-8, echipat cu un laser special . Avionul a survola 6 săptămâni calota glaciară, care ocupă o suprafată mai mare ca suprafata Europei. Dacă într-o zi, calota aceasta de gheată s-ar topi, nivelul oceanelor si al mărilor Pământului va creste cu zeci de metri.
După cel de-Al Doilea Război Mondial, SUA au decis efectuarea unei expeditii în inima Antarcticii, cu speranta că misterul va fi deslusit. Operatiunea High Jump a fost condusă de către amiralul Byrd. A fost cea mai costisitoare operatiune efectuată de către americani, în acea perioadă. Existau multe legende despre baze subterane extraterestre. Cu toate că s-au investit multi bani, forte umane si tehnologie de ultimă generatie pentru anul 1946, misiunea a fost un esec. Un avion s-a prăbusit, ca urmare a unei coliziuni cu un munte, un submarin a fost distrus ca urmare a unei ciocniri cu un bloc de gheată, iar multi oameni au murit de frig. Această operatiune s-a desfăsurat exact în zona în care nazistii au făcut o expeditie, în anul 1938.
Sunt voci care sustin că, americanii au vrut să afle adevărul despre acea expeditie, altii sustin că existenta unor baze extraterestre i-a determinat pe americani să facă această expeditie. De remarcat este faptul că, nazistii i-au propus amiralului Byrd să conducă expeditia din 1938, lucru pe care acesta l-a refuzat. Să ne aducem aminte că, multe civilizatii erau convinse că în Antarctica există o lume subterană a oamenilor albi, care ies din când în când la suprafată; tibetanii, indienii, egiptenii, grecii, dar si romanii, erau convinsi de acest lucru.
Jules Verne sustinea că sub calota glaciară există un mare sfinx. Către sfârsitul secolului al XIXlea, el a specificat că afirmatia sa nu este o fabulatie. În Antarctica exist un lant muntos comparabil cu cel din Alpi. Lungimea lantului muntos este de cca 800 de kilometri, iar lătimea este de cca 200 de kilometri. Cele mai înalte vârfuri au peste 3.000 de metri înăltime, iar văile – o adâncime de peste 1000 de metri. Nu cunoastem azi în cât timp s-a format calota glaciară cae să acopere un asemenea lant muntos.
Unii cercetători sunt convinsi că ea s-a format într-un timp, relativ scurt. Există o istorie uimitoare, ascunsă sub calota glaciară. Se pare că, tehnologia de care dispune omenirea nu este suficientă pentru a pătrunde în misterioasa lume de sub calota glaciară. Peste 14 milioane de kilometri pătrati, acoperiti de gheată, care ajunge până la 3-4 km adâncime.
Antarctica este continentul cu cele mai scăzute temperaturi de pe Terra, cele mai mari vânturi si cel putin de două ori pe zi, aici se produc seisme de magnitudine foarte mare. În Antarctica nu există populatie umană permanentă, doar cercetători ai diverselor fenomene antarctice.

Piramida bizară
La începutul lunii decembrie 2016, o piramidă misterioasă si-a făcut aparitia în Antarctica . Conspirationistii au făcut public un videoclip în care pretind că Secretarul de Stat al Statele Unite, John Kerry, a ajuns în această zonă pentru a vizita o bază extraterestră care se află în această piramidă.
Răspunsurile formulate ca urmare a vizionării acestui videoclip au variat, iar unii dintre cei care l-au văzut au sustinut această teorie, însă cei mai multi s-au pozitionat împotriva acesteia. Încă nu s-a descoperit ce este, cu adevărat, acea structură, dar este similară cu un vârf de stâncă izolat care este proeminentă si care se află deasupra unei suprafete înghetate sau înzăpezite.
O altă ipoteză susine că ”aceste piramide sunt, de fapt, niste munti creati în urma deplasării ghetarilor si a eroziunii acestora, nu de către extraterestrii”.

Programul Ice Bridge
În 2016, NASA a lansat în Antacrtica un program numit Ice Bridge, de mare amploare, care a avut drept scop cercetarea calotei glaciare . Astfel, la o adâncime de peste doi kilometri, au fost descoperite urme ale unei vechi civilizatii. Au fost utilizate aparate de fotografiere cu sisteme sensibile la distantă. Se crede că această civilizatie a fost înghitită de gheată.
Descoperirea măreste misterul creat în jurul Antarcticii. Se crede că si în alte zone ale Antarcticii pot exista în calota glaciară mărturii ale unor civilizatii dispărute în conditii misterioase. Istoricul Christopher Adam, profesor la Universitatea Cambridge, face legătura cu Harta lui Piri Reis descoperită în anul 1513 (vezi cap. ”Artefacte importante” din prezenta lucrare). Ceea ce este uimitor este faptul că harta prezintă Antarctica fără să fie acoperită de gheată.
Profesorul Christopher Adam sprijină si el ipoteza că Antarctica nu a fost acoperită cu gheată dintotdeauna. Cauza producerii calotei glaciare ar putea fi o inversare a polilor si o variatie a axei de rotatie a Pământului.
Cercetătorii americani de la NASA au mai descoperit sub calota glaciară peste 200 de lacuri cu apă dulce. La rândul lor, după 20 de ani de cercetări si forări în calota glaciară, în zone exterioare unde temperatura ajunge la -100 de grade Celsius, specialistii rusi au descoperit sub calota glaciară, la o adâncime de 4 kilometri, lacul Vostok. Continutul de oxigen din apa lacului Vostok este de 50 de ori mai mare ca în apele terestre.
Cele două echipe independente de cercetători au descoperit deja indicii care vor duce la rescrierea Istoriei Umanitătii.



Preluare si prelucrare de pe site-ul http://www.efemeride.ro/lumea-subterana-constructie-metalica-detectata-in-calota-glaciara-din-antarctica, vizitat pe 10 septembrie 2016, orele 16:29
idem
Preluare de pe site-ul http://www.efemeride.ro/antarctica-isi-dezvaluie-misterele-piramide-stranii-si-civilizatii-necunoscute, site vizitat pe 10 septembrie 2016, orele 16:17
Preluare de pe site-ul http://www.efemeride.ro/antarctica-continentul-unde-se-produc-cutremure-bizare, site vizitat pe 10 septembrei 2016, orele 16:50
Sursa: site-ul http://www.descopera.ro/dnews/15997060-o-piramida-bizara-ar-fi-aparut-in-antarctica-iar-teoriile-conspirationiste-nu-au-incetat-sa-apara-john-kerry-s-a-dus-acolo, vizitat pe 8 decembrie 2016, orele 7:14
Sursa: site-ul http://www.efemeride.ro/misterul-din-antarctica-vechi-civilizatii-acoperite-de-calota-glaciara, vizitat pe 12 decembrie 2016, orele 7 :19





Emilian M. Dobrescu    1/19/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian