Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ispita experimentului

Cu destinaţie din ce în ce mai tulbure, progresul ştiinţei, oricare va fi aceasta , nu se poate fără experimente. Se experimentează fizic şi chimic în universul material mare şi mic; se experimentează în politică, în economie, în cultură, în educaţie, în sport, în domeniul militar pe teatrele de război etc.; se experimentează pe floră şi pe faună; se experimentează pe om, mai ales pe om, pentru că totul ar fi pentru om. Flora şi fauna sunt în împuţinare dar oameni sunt din belşug.

O viziune malthusiană, mult îndrăgită de elitele (i)luminate ( care nu fac de loc copii sau, dacă fac, se exclud ca excepţie), aflate la etajele superioare ale societăţii, cel politic, cel economic, cel academic şi cel filozofic, oferă drept soluţie umană şi umanitară la suprapopulare, lichidarea unei bune părţi a populaţiei lumii. Cum? Prin metode fizice, chimice, biologice, militare , a celor care se află în stare de embrion şi a celor născuţi şi aflaţi în diferite stadii de viaţă extrauterină, până la senectute.

Ştiinţa medicală, cea mai aproape de om, este de mare folos în punerea în practică a metodelor de salvgardare a omenirii. Cineva se întreba cum de Adam şi Eva au trăit peste 900 de ani şi astăzi rareori omul depăşeşte 100 de ani? Răspunsul primit a fost că între timp medicina a progresat mult… ajutată de industria farmaceutică, de cele mai moderne terapii…Este adevărat că ucide milioane de vieţi, nu în faşă, ci în uter dar, prin chirurgia genetică, poate corecta malformaţii chiar în uter. Tot prin chirurgie face separări spectaculoase de gemeni, operaţii estice, transplanturi. Mass-media, la pândă, acordă spaţii largi unor asemenea performanţe. Există entuziaşti care speră că într-o bună zi se va ajunge şi la transplantul de cap , de la om la om, de la om la animal şi viceversa. În sfârşit, după atâtea verigi lipsă şi eşecuri, se va putea astfel demonstra că omul se trage din regnul animal…

Există o magie globală şi o manie globală a experimentelor. Se experimentează peste tot, la vedere, ascuns de ochii lumii sau combinat, ca în cazul chirurgului ortoped, Gheorghe Burnei. Experimentatorii ajung să se scrântească la minte şi se cred “ napoleni”, “ dumnezei”. O cunoştinţă, medic dedicat lucrului bine făcut nu improvizat, exclamă: “Şi ăsta e doar vârful icebergului. Dacă ai şti câţi self-intitulaţi Dumnezei există ....De nu i-ar mai ţine Dumnezeu Adevăratul!”

Efectele practice ale viziunii malthusiene bagă spaima în femeile din lumea “ civilizată” de a mai zămisli şi de a mai naşte copii. Cea mai eficace metodă, cea psihică: inocularea fricii! Frica, însă, este mesagerul iadului. Şi totuşi, există atâtea femei care-l calcă-n picioare pe acest mesager şi dau naştere la prunci şi sunt în stare să-şi da viaţa pentru ei , chiar dacă s-au născut cu vreo meteahnă. Prin anumite părţi ale Europei Occidentale, legal s-a dat liber la eutanasierea copiilor cu metehne. Şi apoi, potrivit paradigmei feministe, copiii sunt o piedică în carieră, în trăirea vieţii ( de către cei/cele care au avut privilegiul să se nască).

Despre femeie, cineva spunea “Ea însă se va mântui prin naştere de copii, dacă cu simplitate rămâne'n credinţă, în iubire şi'n sfinţenie.” ( 1 Timotei 2,15, BVA)). Dacă nu poate naşte, creşte alţii; dacă nu poate creşte, îi naşte spiritual , învăţându-i să fie sănătoşi la suflet şi la minte, pe cei cu care vine în contact, familial, social, profesional. Şi dacă femeia este creştină, atunci şi zămislirea şi naşterea şi creşterea şi educaţia vor fi făcute întru Hristos. Experimente binecuvântate de Dumnezeu.







Nicuşor Gliga    1/7/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian