Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor - Bradul de Crăciun 2016, în gri, alb şi argintiu.

Vă este cunoscut ca în modă, Compania Pantone stabileşte culoarea fiecărui an; iată însă că şi pentru decorarea bradului de Crăciun şi a locuinţelor, la un recent târg deschis la Londra pentru decoraţiunile Crăciunului, designerii britanici au stabilit culorile anului 2016 : gri, alb şi argintiu.

Traditia spune că bradul de Crăciun se împodobeste în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, dar în vremurile actuale decorarea acestuia se obişnuieşte să înceapă cu mult înainte ! Impodobirea a devenit una dintre cele mai iubite datini, odată cu asteptarea în seara de Ajun, a lui Mos Crăciun. Primele decorări ale bradului se cunosc de prin secolul al 15-lea în Letonia şi Estonia. Este adevărat că atunci când pregătim sărbătoarea Crăciunului, roşu şi verde sunt printre primele culori la care ne gândim, decorarea bradului fiind una din bucuriile copiilor dar şi ale adulţilor. Desigur, fiecare dintre noi ne împodobim bradul şi locuinţa după cum simţim, după gusturile care le avem. O soluţie bine venită este stabilirea în prealabil a unei teme dominante a podoabelor. Argintiul şi auriul sunt alegerile tradiţionale care pot fi completate cu nuanţe de roşu pentru globuleţe de diferite forme, mărimi şi culori, şi jucării în formă de cerb sau Moş Crăciun şi o gamă largă de la beteala clasică din staniol, la ghirlande şi ornamente din catifea, dantelă, mătase ; trebuie alese culori strălucitoare care ne crează bucurie şi veselie pentru pomul de sărbătoare.

Roşul este tematica predominantă în decorurile de Crăciun, pentru că oferă unei încăperi o amploare roială, bogăţie şi eleganţă. Mulţi dintre noi nici nu acceptă ca bradul să nu fie în această culoarea tradiţională - roşu, gândind să nu piardă spiritul sărbătorilor. Dar... iată, bradul de Crăciun mai poate fi împodobit şi :
- în alb, din vârf pâna la poale ; albul presupune o multitudine de tonuri de alb, care înglobează şi argintiu, gri, ivoire
- în nuanţe acvatice, asociind albastrul acvatic cu albul plin de puritate, creând astfel unul dintre decorurile de Sărbători în tendinţe;
- în culori pastel - roz, mov, albastru şi verde pastel, de preferat pe un brad alb, în stil rustic, decor de pădure fermecată, cu podoabe asemena vegetaţiei şi faunei pădurilor, cu păsărele, căprioare, pitici, zâne din poveşti, iar copiii... pot dormi pe saltele în jurul bradului pe toată perioada Crăciunului !
- pe un brad alb, în culori cât mai „ingheţate”precum turcoaz, albastru şi verde, care par acoperite cu un strat de gheaţă, combinate cu alb sau argintiu

Bradul de Crăciun nu trebuie să fie o sorcovă; un brad elegant, trebuie să se rezume la ce mult două culori. Tradiţional, cele mai potrivite culori pentru crearea unui look elegant sunt roşul şi auriul, auriul şi argintiul, albul şi argintiul, albul şi negrul. Desigur, puteţi opta si pentru alte combinaţii cromatice sau să vă rezumaţi numai la o singură culoare. Este bine să fie folosite seturi de ornamente de globuri, fundiţe şi fluturaşi, care pot da aspect elegant si modern.

Şi dacă bradul este gata, e bine să acordăm atentie şi la felul în care decorăm restul încăperilor locuinţei; recomandabil este să fie cu decoraţiuni similare cu cele de pe brad sau cel puţin în aceeaşi paletă cromatică.
Dar nu uitaţi... gri, alb şi argintiu sunt culorile Crăciunului din acest an ! Albul este culoarea anotimpului rece şi simbolizează puritate şi nevinovăţie, reprezintă lumina pe care Iisus a adus-o pe lume, este un simbol creştin al slavei, argintiul simbolizează bogăţie şi reprezintă cuvintele lui Dumnezeu în religia creştină, claritate, viziune şi strălucire, griul este o culoare foarte sofisticată ce aduce o energie aparte în orice, iar culoarea verde a bradului simbolizează speranţa veşnica a omenirii.

Iată de ce, pentru cei care încă nu şi-au împodobit locuinţa şi bradul de Crăciun, pentru a fi în moda anului 2016, recomand folosirea acestor 3 culori. Şi ce bine ar fi să fie pe un brad artificial, în ton cu cerinţele ecologice actuale.
Merry Christmas !





arh. Ion Constantinescu, Toronto    12/18/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian