Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Scrisoare prietenului meu Mihăită,

Mihăită, îti înteleg bucuria ca fan al Stângii ! Ai o tară rosie, asa cum ti-ai dorit-o.
Predictia seniorului Coposu s-a împlinit. Dormi linistit, PSD veghează peste tară !
Cu exceptia celor două tinuturi transilvănene. PNL si UDMR (Când rosu, când albastru, după context, coane Liviule !). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine să fie acolo la grămadă. Asa că va căpăta un os-două ! Ca si alde manechinul cu cei 3 impuri ! Sânge-mâl, că tot am revăzut seria Harry Potter !

În mesajul tău, lansat pe facebook în dimineata de după încheierea votului, sunt, însă, câteva afirmatii care arată unele lacune pe care le ai în gândire. Le pun pe seama nesomnului. Când va ajunge epistola mea la tine sper să te fi trezit din euforie.

Vox populi înseamnă, în cazul de fată, putin sub 20% din numărul total de alegători, asa că usor cu pianul pe scări ! Dar, asta e democratia !
Asta nu-ti dă dreptul să spui „ciocul mic” celorlalti 80% din alegători, fapt care arată o gândire primară ! Eu n-as putea spune niciodată cuiva „ciocul mic” sau să-l înjur.

Vezi, asta ne deosebeste ! Mai reflectează ! Nu înseamnă că nu vom rămâne prieteni. Avem multe alte lucruri în comun, în afara patimilor politice.
Constat că numai 279 de parlamentari din totalul de 466 (de ce nu 300, cum a decis boborul ?!?) au fost votati, restul fiind „alesi” după redistribuire. Un fel de cezariană. Tăietura rămâne. Ce fel de parlament vom avea, vom vedea !
Se vorbeste, deja, de o a treia fortă în parlament !?! Să nu pătească forza ca PPD-ul senzationalului DD. Sezonul traseismului e, de regulă, în plină caniculă, când unii „nu se mai regăsesc” în politica partidului care i-a propulsat !
Liderii politici perdanti, îsi dau demisia, dacă au un comportament european, iar partidele lor aflate în opozitie vor trimite, în viitoarea bătălie ce începe după Anul Nou, noi echipe. Altii vor da tare din clantă, desi au în spate 2-3 parlamentari. C-asa au învătat la partidul unic !
Orice analiză este curată pierdere de vreme. O vor face seri întregi (iarna-i lungă) cu detalieri, picanterii, scenarii … mercenarii si jurnalistii din media românească.
În rândul alesilor, văd cam aceleasi figuri exersati în rele ! Forestiere, de pildă ! Fete penale, usor penale sau în viitor penale ! Nu se conturează, din păcate, niciun om politic. Doar politicieni. Catavenci de ani buni.

Stii, la fel de bine ca si mine, că parlamentul nostru e condus, în realitate, doar de o duzină de oameni ! Ceilalti sunt pentru ridicat mâna la ordin si participarea la diverse festivităti, excursii, activităti … sforăitul si jocul pe tabletele nou-cumpărate (sic!) fiind preocupări de bază. În Parlament. M-as bucura nespus să fiu contrazis în viitoarele sesiuni !

Cu sigurantă, presedintele Iohannis va accepta propunerea de prim ministru a socialistilor, grăbind astfel formarea noului guvern. Nu are rost să inflameze tara. În rest, îsi va vedea de atributiile sale de presedinte european. Sper, să nu devină presedinte jucător cu bătul prin gard. Am avut unul. Ajunge !...

Lui Dacian Julien Ciolos trebuie să i se multumească, totusi, pentru că a păstrat România stabilă (asta a fost principala sarcină), aducând, totodată, numeroase corecturi în actul de guvernare. Sunt chiar curios pe care dintre acestea le va elimina noul guvern.
De multumit, mira-m-as !

Personal, astept ca socialistii să-si aplice nenumăratele angajamente luate fată de popor, exprimate si motivate la nesfârsit în această campanie electorală. Dacă nu, prevăd mari miscări de ordin social, cât de curând. Urmate de cele politice. Cel mai îngrijorat din acest punct de vedere mi s-a părut a fi chiar liderul socialist.
Asteptările sunt enorme. Chiar din partea propriilor sustinători din cele mai sărace regiuni ale României.
La terminarea lunii de miere, de o sută de zile, mai discutăm.
S-ar putea să cântăm zi de zi Desteaptă-te române încă vreun cincinal !

Toate bune !


VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,





Sergiu Găbureac     12/12/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian