Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Supa de călugăr

Privind la imaginea omului, aşezat în poziţia lotus, în cazanul cu ulei încins (https://www.youtube.com/watch?v=wZznHkjL34I ) , gândul ne duce la vreun picnic special , în cadrul căruia asistenţa va gusta din supa de călugăr budhist! O supă material-spirituală, deoarece călugărul meditează, pentru el şi pentru cei prezenţi. Ce fel de meditaţie? Poate meditaţie ama, pentru vindecare, sau transcedentală, prin care mintea trece în lumea de dincolo, sau vipassana, pentru eliminarea impurităţilor mentale, sau kalkareiki, pentru vindecare şi regenerare, sau amasana, pentru cunoaşterea de sine, sau astrodeva, pentru fiecare zodie în parte etc.etc.

Neîncrezători, vom spune că la mijloc este o şmecherie, o şarlatanie aşa cum se sugerează aici: http://incredibilia.ro/acest-calugar-mediteaza-intr-un-cazan-cu-ulei-incins-deasupra-focului/ Printr-un experiment în laborator se încearcă discreditarea ştiinţifică a călugărului, dar tocmai aceasta este o escrocherie. Doar pentru câteva secunde, actorul cobai bagă mâna numai în uleiul care încă nu-i fierbinte, nu şi în apa care fierbe.

Nu este vorba de nicio iluzie, de niciun fel de şarlatanie. Călugărul budhist, intradevar se află într-un cazan cu ulei în fierbere. Problema este cu ce putere face el aceasta, cine îl ajută?

Daniel a rămas nevătămat în cuptorul încins, pentru că alături de el şi de tovarăşii lui se afla Fiul Dumnezeului celui Viu: Şi a zis regele: „Eu văd acum patru oameni dezlegaţi, mergând prin mijlocul focului fără ca ceva să-i vatăme; iar chipul celui de al patrulea este asemenea fiului lui Dumnezeu“ (Daniel 3,25 BVA).

Dar lângă călugărul budhist cine este? Fiul lui Dumnezeu ( Iisus Hristos) nu poate fi. Nici Maica Domnului, Născătoare de Dumnezeu, nici sfintele puteri îngereşti, nici sfinţii prooroci, nici sfinţii apostoli, nici sfinţii matiri ai lui Hristos, nici sfinţii părinţi, deoarece niciun călugăr budhist nu meditează şi nu se roagă la aceştia. Nu rămâne decât cealaltă alternativă: diavolul.

Ajunşi în acest punct, deşi nu sunt Sf.Ap.Pavel, unii cititori mă vor lua în râs iar alţii vor zice: “Despre asta te-om asculta şi altă dată...” ( vezi: Fpatele Apostolilor 17, 18-33, http://www.dervent.ro/biblia.php ) Totuşi, nu voi pleca şi nu voi lăsa baltă tema.

Satana ( cu legiunile sale de draci) are acces la lumea fizică şi o poate folosi, stăpâni, manipula cu uşurinţă: opreşte acţiunea focului, mută obiecte, îndoaie obiecte din metal, îi face pe oameni să zboare, găseşte lucruri pierdute, crează apariţii de farfurii zburătoare în calitate de … extraterstru etc.etc.

De-a lungul istoriei, pe măsură ce omul a evoluat cu gustarea din pomul cunoştinţei binelui şi răului, legiunile de draci s-au adaptat şi specializat, astăzi dracii fiind consilieri pe lângă ( sau chiar în!) teologi ecumenişti, oameni de ştiinţă, politicieni, jurişti, regi, împăraţi, preşedinţi, prim-miniştri, miniştri, dascăli, filozofi, ziarişti, actori, scriitori, oameni de afaceri etc.

Omul poate beneficia de ajutorul Satanei, fie printr-o înţelegere expresă cu acesta, ca în cazul lui Faust ( dar şi aici: http://www.crestinortodox.ro/interviuri/marturia-unui-vrajitor-devenit-crestin-126120.html ), fie fără nicio înţelegere, doar gândind sau vorbind sau făcând cele ce ţin de domeniul lui. Ne confruntăm cu situaţii paradoxale. Satana ( fost cândva Lucifer) este fie venerat prin ritualuri speciale şi o cultură aparte, fie ignorant. Pur şi simplu nu există! Dar este invocat frecvent prin formule de genul : “ Ducă-se dracului!”, “ Să-l ia dracu’!”, “ Dracu’ m-a pus?”, “ Dracu’ ştie!” etc. În schimb există meditaţiile de origine orientală, cu tot felul de guru ( care vin frecvent şi la noi) , cu practici prin care se obţine vindecarea, se atinge fericirea, iluminarea! Pentru a pescui cât mai mulţi creduli ( mai ales creştini, din care nu puţini ortodocşi) maeştrii şi maestrele Îl pun în poţiunea lor spirituală şi pe Iisus , ca un alt om învăţat, sau pe sfinţii Acestuia (http://www.inforenergetica.ro/ ) Şi-n spatele acestor înşelători ( fofârlicari) şi înşelătoare( fofârlicare) se află tot el, tatăl minciunii.

Ca să scapi, să te aperi de asemenea capcane “ mântuitoare” nu există decât o singură cale:

“Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci puneţi duhurile la'ncercare, dacă sunt de la Dumnezeu; pentru că mulţi profeţi mincinoşi au ieşit în lume. / Întru aceasta să cunoaşteţi voi duhul lui Dumnezeu: fiece duh care-L mărturiseşte pe Iisus Hristos că a venit în trup , este de la Dumnezeu;/ şi fiece duh care nu-L mărturiseşte pe Iisus, nu este de la Dumnezeu; el este al lui Antihrist, despre care aţi auzit că vine, şi acum chiar este în lume.” ( I Ioan 4, 1-3 , BVA)

Iar duhurile nu pot fi puse la’ncercare decât numai din Biserică ( Biserica Ortodoxă) , cu mijloacele puse la dispoziţie de aceasta.

Scăpat teafăr din proba cu uleiul încins, data viitoare acelaşi călugăr budhist va putea face o demonstraţie de meditaţie într-un cazan cu smoală încinsă şi , garantat sută la sută, nu se va vătăma fizic. Fizic...Reprezentarea iadului cu păcătoşi care se chinue în cazane cu smoală va vi expediată în derizoriu. Nu există nici păcate, nici păcătoşi, nici „întunericul cel din afară, unde este plânsul şi scrâşnirea dinţilor” (Matei 25, 30), ci numai nirvana în care se află adevărata pace, după cum zice Dalai Lama.







Nicuşor Gliga    11/29/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian