Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie - Viză de vizitator pentru români

O veste foarte bună pentru români: începând cu data de 1 decembrie 2017 românii care vor să viziteze Canada nu vor mai avea nevoie sa obtină o viză de vizitator. Până atunci, persoanele care au avut o viză de vizitator în ultimii 10 ani, sau au o viza pentru SUA, vor avea nevoie doar de eTA (electronic travel authorization).
In altă ordine de idei, ca urmare a deciziei Curtii Federale într-un caz din decembrie 2015, ministrul imigratiei John McCallum a stabilit, în luna septembrie 2016, un nou regulament care să se conformeze cu decizia respectivă. Astfel, studentii cărora li s-a refuzat aplicatia pentru permis de lucru post-studii (Post Graduation Work Permit – PGWP) între 1 septembrie 2014 si 15 martie 2016 pe motivul că în ultimul an de studii au luat cursuri online (în loc de prezentă efectivă în clasă), au acum sansa să aplice din nou pentru re-instaurarea sau emiterea permisului de lucru post-studii.
Aplicatia poate fi făcută din interiorul sau din afara Canadei si este gratuită. Ea trebuie să fie trimisă birourilor de procesare până la data de 17 martie 2017 si este pentru cei care se califică pentru un permis de lucru deschis, pentru o perioadă de trei ani.
Această regulă este pentru cei care au fost refuzati în principal pentru faptul că în ultimul an au luat majoritatea cursurilor online. Departamentul a gresit luând în considerare doar ultimul an de studiu. De fapt, trebuia luată în considerare întreaga perioadă de studii de 3-4 ani. Departamentul nu va identifica aceste persoane. Va trebui ca aplicantii să se identifice ei însisi si să facă o nouă aplicatie care va fi aprobată pe baza conditiilor mentionate mai sus.

O altă problemă pe care o întâmpină multi rezidenti permanenti este reînnoirea cardului de rezident. Multă lume stie că rezidentii permanenti trebuie să-si reînnoiască acest card la fiecare cinci ani. La început, când a fost introdus cardul, procesul prelucrării unei astfel de aplicatii dura relativ putin, doar câteva săptămâni. Cu timpul însă, durata de procesare s-a lungit considerabil, datorită volumului crescut de cereri. In luna octombrie 2016, Departamentul de imigratie a emis un buletin prin care se dau instructiuni pentru o procesare de urgentă a unor astfel de aplicatii, atunci când se îndeplinesc anumite conditii, si anume:
1. Cardul este necesar pentru o călătorie în următoarele trei luni, datorită unei boli grave a aplicantului sau cineva din familie, sau datorită unui deces în familie;
2. Aplicantul trebuie să călătorească în interes de serviciu sau pentru noi oportunităti de angajare;
Bineînteles, aplicatia trebuie să demonstreze că aplicantul îndeplineste conditiile de mai sus, adică trebuie să includă, pe lângă copii ale biletelor de călătorie, itinerariul, destinatia, datele călătoriei, dovadă a cumpărării si plătii biletelor, precum si o scrisoare explicativă a motivului călătoriei de urgentă (scrisoare de la companie, copie după certificatul de deces, scrisoare de la medic, etc.), toate traduse în engleză sau franceză.

Un alt subiect, cu un interes mai restrâns datorită numărului redus de cazuri, se referă la aplicatiile pentru rezidentă permanentă a unor persoane care au plecat din tara lor datorită faptului că nu au vrut să efectueze serviciul militar obligatoriu, sau nu au vrut să ia parte la activităti militare organizate de tara lor de origine. În Canada, acest lucru este echivalent cu dezertare si se pedepseste cu închisoare, care, în cazurile mai grave, poate fi inchisoare pe viată. Sentinta depinde de gravitatea infractiunii. Dezertarea îi face pe indivizii respectivi să fie inadmisibili în Canada pe motive criminale. Aceste persoane, au venit în Canada si au cerut azil politic, au avut dosarul examinat si majoritatea au aplicat pentru rezidentă permanentă în categoria umanitară, sau au fost sponsorizati de sotii/sotiile lor. Dosarele care sunt în curs de prelucrare la diferite oficii de prelucrare au fost identificate si fiecare caz va fi considerat a contine informatii sensibile si prelucrarea se va face de la caz la caz, cu atentie sporită fată de dosarele normale.

O altă veste importantă este angajamentul Departamentului de imigratie de a urgenta procesarea aplicatiilor care sunt procesate în Canada, pentru soti/sotii sau parteneri. Au fost alocate fonduri, resurse si spatii suplimentare pentru a reduce substantial timpul pentru procesarea acestui tip de aplicatii. Se recunoaste astfel importanta familiei si ce înseamnă reunificarea sotilor. Trebuie mentionat faptul că procesarea dosarelor complete are prioritate fată de aplicatiile care au fost trimise fără copii ale actelor civile, sau examenul medical nu a fost făcut înaintea depunerii dosarului. O atentie deosebită trebuie acordată de către aplicant si pentru data când le expiră pasaportul. Este recomandat ca pasaportul să aibă o dată de expirare cât mai îndepărtată, pentru a evita timpul pierdut în obtinerea unui nou pasaport. Altfel spus, cei care acordă atentie detaliilor si depun toate actele cerute, au sanse mari să li se rezolve cazul într-un timp record!

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.





Mihaela Boeriu     11/14/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian