Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lansare de carte la Centrul Calderon

La Centrul Socio-Cultural Jean Louis Calderon din Bucuresti, autorul Puiu Răducanu, originar din Tepesti Vâlcea, director al Editurii Mircea cel Bătrân din Olănesti, si-a lansat trei cărti publicate la editura proprie, una de proză, alta de cronici si a treia de poezie: „Odihna din nesomn”, „Un petic de Chisinău” si „Lumină lină”.
Au participat numerosi iubitori de cultură, scriitori si consăteni, o poetă si o interpretă de muzică rock la chitară, deschiderea făcând-o, ca de obicei, directoarea acestei institutii de cultură, doamna Elena Scurtu.
Au vorbit despre cărti si despre autor mai multi cărturari din asistentă, între care Constantin Rusnac,compozitor, înalt reprezentant al Republicii Moldova la UNESCO, Geo Călugăru, Emil Lungeanu, Margareta Labis, sora scriitorului Nicolae Labis, si membri ai cenaclurilor din această institutie de cultură, precizând că Puiu Răducan, inginer de profesie, este un scriitor consecvent, talentat, cu multe cărti publicate si diplome câstigate la concursuri literare, membru al unor prestigioase asociatii scriitoricesti din tară si din lume, cu o bogată activitate culturală de-a lungul anilor. Intervenind cu umor, autorul a mărturisit că îsi doreste, la împlinirea a saizeci si cinci de ani, încă pe atât, pentru a scrie literatură.
Interpretarea exceptională a mai multor poezii din volumul „Lumină lină” s-a datorat actritei Doina Ghitescu, citirea si recitarea plină de patos, nuantată, cu un inegalabil talent dramatic, impresionând publicul, care a aplaudat-o îndelung, iar autorul i-a multumit călduros, cum a procedat si cu interpreta de muzică la chitară, Cristina, pe versuri proprii si ale unei talentate poete, acestea din urmă venind aici tocmai de peste Carpati. Alti participanti au venit din Oltenia si din Bucovina, prietenii scriitorului apartinând mai multor zone geografice din tară si din străinătate.
Referindu-ne la cartea de poezii, „Lumină lină”, Prefata este scrisă de scriitorul si preotul român din New York, Theodor Damian, care conduce revista românească „Lumină lină”, expresia semnificând , chiar în explicatia poetului, din deschiderea volumului, comuniunea cu Dumnezeu si cu semenii întru credintă si trăire crestină. Theodor Damian observă frecventa termenilor religiosi si invocarea divinitătii, caracterul uneori descriptiv, alteori, ca în „Cântarea cântărilor”, partea, poate, cea mai frumoasă din Biblie, frumoasele poezii de dragoste în care este exprimată gratitudinea pentru darul iubitei. Dragostea fată de locurile natale si meditatia, în succesiunea anotimpurilor sunt alte aspecte remarcabile, prefatatorul conchizând că prin perseverentă, poetul slefuieste perle în oceanul cuvântului, oferindu-le cititorilor pentru a-i încânta si a-i lumina.
Adăugând la acestea evocarea elementelor naturii ,cele mai multe specifice peisajului românesc, teiul, lanul de grâu, berzele, soarele, ciresul, măslinul, putem oferi o imagine a universului poetic al lui Puiu Răducan, atractiv, elevat si aureolat, negresit,de talentul acestuia.







Corneliu Vasile    4/29/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian