Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Aplicatie - Cu sotie sau fără sotie?

I: Sunt în curs de a aplica pentru rezidentă permanentă în Canada. Cred că mă calific ca lucrător independent (Federal Skilled Worker). Sunt căsătoritsi vrem să creăm două profile pe internet, dar avem o dilemă. Am observat că obtin un punctaj mai mare dacă aplic singur, fără sotie. Credeti că pot să aplic în acest mod, iar sotia să aplice separat?

R: De obicei primesc o astfel de întrebare în cazul sponsorizărilor părintilor, când, din diverse motive, medicale sau altele, doar unul dintre părinti ar fi eligibil pentru a fi sponsorizat de copiii lor. Răspunsul este acelasi casi pentru dvs.si anume: o familie nu poate fi despărtită de dragul procedurii de emigrare. Deci, dvs., pentru că sunteti căsătorit, nu puteti aplica fără sotie, indiferent de punctaj. Deoarece nu puteti nega faptul că sunteti căsătorit, dacă ati aplica fără să mentionati sotia, ar fi un fapt material omissi care ar influenta decizia departamentului de emigratie. Acest lucru înseamnă că puteti fi acuzat,si pe bună dreptate, de declaratii false (misrepresentation), ceea ce nu este deloc de dorit. In concluzie, nu puteti face o aplicatie în care să nu includetisi sotia, indiferent de punctaj sau alte motive.

I: Sora mea din România este căsătorităsi are doi copii. Fata cea mică are 12 anisi este diagnosticată cu autism. Fata nu se prea descurcă singură, se pare că este un caz mai serios. Ei ar vrea totusi să emigreze în Canada, probabil s-ar califica pentru acest lucru, dar se gândesc că s-ar putea să fie refuzati pe motive medicale. Au fost sfătuiti de diverse persoane că dacă ar da custodia copilului cuiva, unei rude, s-ar putea să rezolve problema. Ce credeti despre acest caz?

R: Problema este foarte complicată pentru că nu se poate constata cu sigurantă, înainte de vizita medicală, că fata este inadmisibilă medical. Sunt multe cazuri de copii cu autism care au fost acceptati în final pentru imigrare. Este adevărat că dacă unul din membrii familiei este declarat inadmisibil pe motiv medical, atunci toată familia devine inadmisibilă. Părerea mea este că până nu se trimite aplicatiasi se efectuează examenul medical, nimeni nu poate să spună cu certitudine că acest caz va fi refuzat pe motiv de inadmisibilitate medicală.
Trebuie să mentionez că fiecare provincie are un plafon până la care persoanele sunt considerate admisibile. Dacă cheltuielile estimate pentru un caz medical, cheltuieli care includ mai multe aspecte (medical, educational, social, etc.) sunt estimate că depăsesc acest plafon, atunci familia devine inadmisibilă. Acest lucru se datoreazăsi faptului că în Canada, în toate provinciile, nu poti să optezi să plătesti singur anumite medicamente, servicii medicale, învătământ, dacă acestea sunt acoperite de guvern.
O altă greseală făcută de numeroase familii este faptul că nu declară copilul handicapat, sau îl declară că nu va acompania familia în Canada. Acest lucru nu rezolvă problemasi am văzut multe familii care au venit în Canada nedeclarând copilul respectiv, după care s-au luptat ani de zile să-si aducă copilul handicapat în Canada. Ba, mai mult, faptul că nu au declarat copilul este considerat o declaratie falsăsi acest lucru poate avea consecinte dezastruoase, care nu exclud chiar anularea statutului de rezident permanent al părintilor. La fel, darea în custodie nu rezolvă situatia pentru că relatia de părinti-copil nu se rupe prin darea în custodie a copilului. Multe familii dau copilul spre adoptie de către bunici sau o altă rudă. Părintii ajung în final să regrete decizia lor atunci când, mai târziu, vor să-si aducă copilul handicapat în Canada. Deci, sfatul cel mai bun este să se includă copilul handicapat în aplicatie, după care, în cazul unui refuz, există optiunea de a lupta în Curte pentru anularea refuzului pe motive medicale. Am văzut multe cazuri rezolvate în acest fel. Vă doresc succes.

I: Sunt în Canada de 5 lunisi posed, împreună cu sotul meu, o viză de vizitator cu un permis temporar (TRP) pentru că eu sunt inadmisibilă din motive medicale, dar nu foarte grave. Trebuie să lucrez pentru a ne întretine deoarece nu avem alte surse de subzistentă. Însă nustiu dacă permisul pe care îl avem ne dă voie să lucrăm sau avem nevoie de o companie care să aplice pentru Labour Market Impact Assessment. Suntem foarte confuzati.

R: Persoanele care au un permis desedere, cu toate că în mod normal sunt inadmisibile în Canada, pot aplica pentru un permis de lucru deschis (open work permit), fără a avea o companie care să le ofere de lucru. Este o exceptie de la regulă. Se aplică celor care au un permis desedere de cel putinsase luni, altfel nu se califică pentru un permis de lucru. De obicei aceste persoane vor aplica pentru rezidentă permanentăsi ofiterii au primit instructiuni să nu fie foarte strictisi să le acorde permise de lucru. Motivul este că, în acest fel, persoanele respective se vor integra în economia canadiană mult mai rapid. Vă doresc succes.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratiesi practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.





Mihaela Boeriu    4/15/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian