Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Fragment din cartea"Sfertstanii " apărută in 2016

Maria României Lătărete
( de Tănase )

Transmitem în direct, de Ziua celor mai iubiti Români de Pretutindeni, din Capitala Mondială a Banilor, amănunte semnificative de la fata locului, din parta corespondentului nostru de defilare, Puiu:

1. Pe calea Bucuresti, mai sus de teatrul Colibri, Sindicatul Uzinelor Electroputere, fala industriei românesti, a donat celor mai iubiti romani, din tote Capitalele Mondiale ale Banilor, o monedă dee 10 Bani, găuriti. Care făcea trotuarul, chiar pe stradă. Cum – si de ce – la cât au rămas de ciupiti – nici nu mai comentăm. Punem în punguta cocoselului, si vom duce la CEO - fi, o fi, - pe 4 a lui Doliuar, pentru toate proiectele în bernă, care pot astepta o eternitate, în stradă, în dauna tuturor protocoalelor babilonului, care nu suportă amânare.

2. Pe Rovine, în fata gigantescului si înfloritorului turn Electroputere de conducere si proiectare, cerectătorii au descoperit – prin unicul lor reprezentant – un portar – si au si donat imediat, acelorasi maximi frati de sânge, si limbă, si covrigi pe care îi plimbă, 10 bani ÎNTREGI. Probabil, încă si la minte. Depunem în aceeasi pungută, la cocosel;

3. Facultătile tehnice reunite, la minte, nu au dat nimic. Doar un Opel cu număr bulgăresc, care sta. E tot ce mai au – ca avere personală - Profesorii Universitari. Din tară. De dat – celor mai iubiti români de pretutindeni. Că în tară, niciun prost nu mai merge decât pas cu pas, ân toate mărcile, de toate obiectele, de toate iubirile, străine.

4. Zona Caracal – Hella – Bănie – ICR-TI - a donat rumegus. Câteva resturi de scândură compactată. Pentru copârsee. De îngropat toată mizeria comediei umane, ca să apuce din ea, cu amândouă mâinile, cu mănusi.

5. Unitatea militară a donat – adunată, probabil – din toate teatrele de operatiuni – o frunză. si neste teci pe jos. Dar – astea o ducea bine. Stăteau pe trotuar, nu erau călcati de toti copespondentii auto, ca frunza, pe stradă, de jos, până sus. Frunza era – probabil – achizionată din cele mai moderne moto turisme de consum. De atâta jertfă pentru idealul, si interesul national: Frunza – în fată. Ea a rămas - tot nepictată , ce să mai zic, zugrăvită – de 25 de ani de lupte fără istov. Si glorie măreată. Si Creată. Si cu tabla de pe ea, ruginită, si plină de paianjeni. Dacă nu si găurită, strop cu strop. Inclusiv pe Procuratura Militară. Care si-a făcut exemplar datoria o singură dată. Ultima dată: când a împuscat, din greseală, cel mai mare patriot român Mondial. Si a emigrat, apoi, în Nord. La Atlantis.

6. Unitatea Iancu Jianu, de parasutisti ai neamului, - a donat 2 chioscuri de informatii. Deschise si în zi de maximă sărbătoare. Full de informatii. Nu le cumpără nici dracu’ ! Si cu toate asta – toată Craiova – si toată România – de pretutindeni - este plină de informatii. De pe urma cărora mai trăiesc, în tară, după ce se vede la defilare – numai doi chioscari, de pe Caracal, care nu fac nimic, si n-au nici o treabă, în timpul programului, si ei, niste întretinuti de întreaga Vale Rosie, muncitoare. Poftiti de-i vedeti U (Maxima) CE.C/OM/UL de comandă…

7. La Colibri, era ziua portilor deschise pentru copiii de o schioapă. O mânusă de copii.
Si una, de actori. Îi plimba prin culise. Ce-ar fi să vedem si noi, asa, ce se întâmplă prin culisele politoice ale Maximelor Iubiri Mondiale? Ale Banilor?
Si – spuneau actorii – voi, copii, sunteti cei mai sinceri spectatori…
Ei, să vedem atunci…

Ce Printesă va săruta un Broscoi lepros, si fără dinti, si fără baltă – ca să se prefacă într-un Făt-Frumos, si să trăiască împreună – care până la adânci bătrânete ? – o piesă de teatru – fără capăt - cu un teatru întreg, pentru copii si tineret, pe cap?
Plus un Palat al poeziei de dragoste?

Aici, pe Pământ, nu poate fi un vis curat…



1 – 2 decembrie 2015





Jianu Liviu-Florian    3/9/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian