Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Note personale : Doctori si Vraci

Prin gratia Celui de Sus, pe platoul unui contintinent îndepărtat cunoscut sub numele de „Lumea Nouă”, s-a format o tară asa de frumoasă si puternică, cum nu avea asemănare nicăieri în lume. Oamenii de pretutindeni se minunau auzind de ea si nu era străin nimănui gândul că ce bine ar fi dacă ar putea ajunge acolo. Si asa se face că multimi de oameni au păsit în Lumea Nouă si cu fiecare nou venit tara crestea si mai mai mare, si mai frumoasă.

După multe luni, ani si generatii, multi au început să pizmuiască Lumea Nouă si se puse să plănuiască cum ar putea s-o răpună. Au început să-i scoată vorbe; nu au reusit. Au încercat cu deochiul; tot nu au reusit. Au trecut la învrâjbirea spiritelor si când au văzut că nici cu asta nu reusesc, au început s-o convingă că e suferindă. Când ceva nu iesia ca lumea, era că e bolnavă; când vântul bătea prea puternic, când soarele pârjolea sau când înghetul frângea tulpinele copacilor transformati în figuri de cristal, era că Lumea Nouă e bolnavă, chiar grav, si că trebuie să fie tratată imediat.

Asa a apărut marele lecuitor, Doctorul Hope, despre care nimeni nu stia nimic, dar care a sustinut că numai el poate vindeca Lumea Nouă si toti l-au crezut. După multi ani de tratament starea Lumii Noi s-a agravat si mai mult, leacurile Doctorului Hope îi făceau si mai râu, oamenii au trecut de la îngrijorare la dezamăgire si multi au început să creadă că Hope nici nu e măcar doctor, ci numai un fel de vraci. Si alti doctori veniră cu scheme de tratare si leacuri ca să facă bine Lumea Nouă si se luară la întrecere, care dintre toti e mai dibaci. Se pare că si câtiva vraci participară la intrecere cu lectii învătate pe de rost de la altii care voiau să-i prelungească boala. Dar vai, ca să ajungi la suferind, trebuie căstigată lupta cu ceilalti.
Ca să căstigi lupta trebuie să însufletesti multimea, trebuie să atragi pe cei cu dubii, să impresionezi pe cei ce despică firul în patru si să inspiri pesimistii. Trebuie să demonstrezi că posezi capacitatea de-a dărăma bariere, combinată cu judecata minutioasă si stăpănirea totală a metodelor de lucru. Se stie că unii vor fi tentati să aplice si „loivituri sub centură”.

Doctorul Trump, e un excelent diagnostician. El poate analiza cu profunzime simptomele fiecărei maladii si în acelsi timp, prin experienta lui de-o viată, a alcătuit un imens arsenal de leacuri ce folosite cu îndemănare poate vindeca multe suferinte pentru care altii nu au nici o solutie practică. Cel putin asa s-ar pare că stau lucrurile citind ultima lui carte apărută la sfârsitul anului „Crippled America” Cum fiecare tratat în medicină stă la îndemâna cititorilor ca să fie folosit la nevoie când o anomalie supărătoare ridică întrebări si chiar îngrijorare, cred că unele maladii semnalate în „tratatul” doctorului Trump ar putea fi folosite ca îndreptar în întelegerea lor în propria noastră existentă zilnică, chiar dacă leacurile lui nu se vor potrivii totdeauna.

În sine această carte este importantă pentru faptul că, spre deosebire de altii, el are un plan concret de actiune care indică cu precizie ce anume crede că trebuie făcut, prin ce metode, si în final, autorul poate fi tras la răspundere pentru obiectivele nerealizate. Limbajul folosit este simplu, expresiv si pe întelesul fiecăruia. Cartea analizează aproape toate domenile vietii, de la starea uniunii astăzi, la coruptia reporterilor din media, la problemele economiei, a învătământulsui, îngrijirea medicală, schimbarea climaterică si dilema combustibului fosil, politica externă si echiparea armatei. Semnificativă pentru cititor este pozitia autorului în rezolvarea celor mai acute probleme actuale si mai ales faptul că în acest labirint de căi întortochiate în care se află întreaga lume si nimeni nu stie cum se poate iesii, cartea lui trasează harta drumului inapoi la o viată normată. Cum s-ar spune, doctorul a scris reteta .si acum rămâne să hotărâm dacă o folosim sau nu.

În urma întrunirilor electorale din Iowa, prognozele din media asupra unor candidati au fost răsturnate complect, cu surprize surprinzătoare în tabăra democratilor ce mizau la început pe-o usoară procesiune de încoronare a candidatei lor, Clinton, ce nu s-a realizat. Rezultatul de 50/50 cu socialistul Bernard Sanders, sugerează neîncrederea alegătorilor în sinceritatea fostei secretar de stat. La consrvatori, surpriza a fost pe locurile 2 si 3, unde Trump s-a detasat de Marco Rubio numai cu un singur punct în procentaj, lăsând locul din frunte lui Ted Cruz ce aparent, a creat o puternică organizatie în regiune în urmă cu ani.

Doctori si vraci. Unii îsi bazează tratamentul pe baza învătăturii, a experientei personale si reîmprospătarea cunostiitelor prin lecturi permanente, altii mizând pe tămăduiri vrăjitoresti, invocări miraculoase si arderi de ierburi fragrante. Unii folosindu-se de stiintă si obsevatii, altii mentinându-si puterea prin fenomene tainice si forte invizibile ce înfricosează pe cei ce se opun. Între unii si altii, suferindul trebuie să reziste tentatiei de-a da ascultare vracilor, chiar dacă operatia doctorului e mai dureroasă.

Toronto / feb 2016




David Kimel    2/25/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian