Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Zile senine si fericire !

Sărbătorile de iarnă sunt, cu sigurantă cele mai vesele si mai spectaculoase dintre zilele "mari" de peste an.
Luna decembrie este perioada în care, în mod traditional, lumea devine mai bună si mai sensibilă, încurajată fie de albul fulgilor de nea, fie de mesajele publicitare, revărsate, cu generozitate, pe toate mediile de comunicare.

In aceste zile se implinesc 26 ani de la Revolutia din Decembrie 1989, începută la Timisoara si continuată la Bucuresti si în toată tara.
Pentru cei care s-au jertfit, încercând să schimbe o istoria nedreaptă, avem datoria să sperăm că adevărul, dreptatea, munca onestă vor triumfa în tara noastră de origine

Iarna are un farmec aparte. Ne face să ne gândim mai des la cei apropiati, parcă ne oprim pentru o secundă din goana nebună de peste an, pentru a analiza ce am făcut si ce nu si pentru a ne stabili sarcini pentru un nou început.
Lumea întreagă, din America până în Japonia sau din Canada în Australia, este cuprinsă de febra Sărbătorilor de iarnă..
Sfârsitul de an este un excelent catalizator pentru real, trăirile se intensifică, simturile se ascund,avem o perceptie selectivă si usor hiperbolizată a concretului si suntem tentati să facem bilanturi, construind noi iluzii si planuri de viitor.

Au existat si în această parte de lume, performante si initiative ale cetătenilor si rezidentilor de origine română în profesiile lor, la locurile lor de muncă, în business-urile proprii, în comert, servi-cii si nu numai; cetătenii canadieni de origine română sau integrat constiincios în electoratul canadian, participând la diferitele alegeri; au fost mai multe manifestări artistice - spectacole tea-trale, muzicale, expozitii, manifestări anuale ale comunitătii devenite traditionale de acum; s-au făcut remarcate succese în domeniul publicisticii si activitătii editoriale, există tot mai multi
autori de cărti în limbile română, engleză si franceză.

Datinile de Crăciun si de Anul Nou, concertele de colinde, entuziastele serbări ale copiilor care primesc pe Mos Crăciun, au început deja pentru comunitatea românească din Canada.
Constientizăm astfel viata ca o sărbătoare si simtim nevoia să multumim lui Dumnezeu pentru crearea si călăuzirea noastră si să fim mai buni, mai îndatoritori fată de semenii nostri.

Iubiti cititori, mesajul nostru de Crăciun este unul de nădejde si de încredere în valorile, întelepciunea si credinta românilor, oriunde se află ei.
Depinde de noi ca toate acestea să poată să aibă un viitor.
Depinde, în fond, numai de noi să nu le lăsăm să se pervertească sau să moară.

Publicatia noastră a încercat să cultive , dupa puteri, traditii, valori si particularităti pozitive, să creeze un univers românesc în contextul multiculturalismului promovat cu interes si consecventă în Canada.
Suntem hotărâti să păstrăm acelasi stil special al publicatiei noastre si vă îndemnăm să fiti alături de noi.

Considerăm că trebuie să fim recunoscători si tării noastre de adoptie pentru posibilitătile oferite de a cultiva valorile si traditiile culturale din tara de origine, în limba noastră maternă.
Avem, totodată, datoria să fim si în continuare activi în integrarea noastră în toate domeniile vietii canadiene, să colaborăm cu celelalte comunităti etnice, să ne cunoastem, reciproc, mai bine tra-ditiile, valorile culturale, preocupările, putând astfel să ne exprimăm avizat si democratic punctele de vedere în toate împrejurările.

Multumim celor care ne-au sprijinit si ne-au încurajat în actiunile noastre.
Multumim celor care ne-au trimis scrisori, cărti, celor interesati de întâlnirile grupului nostru. Multumim celor care, prin abonamente sau advertising , au făcut si fac posibilă mentinerea acestei publicatii si in forma tiparita.

Vă rugăm să primiti urările noastre cele mai bune de Crăciun, sărbători pe care să le petreceti în
sănătate, pace si liniste sufletească.
La multi ani !






Puiu Popescu    12/21/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian