Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Toate bune ?

Spectacolul, manageriat de televiziunile tabloidiotizante de la noi după catastrofa de la Colectiv, a cuprins toate ingredientele.
Furia, acumulată în cantități uriase, este dirijată abil spre tot felul de ținte....

S-au băgat, ca de atâtea ori, tot felul de fitile, au fost selectionați cu atentie cei intervievati, manipularea fiind evidentă de la un post la altul.
Telenovelismul si isteria au fost la ele acasă, deși protestul străzii, din martea neagră pentru guvernanți, a fost extrem de civilizat. Diversiunile în PUB se tin lant.

Fără îndoială, autoritățile statale și locale sunt principalii vinovați pentru tot ce se întâmplă în România. Inutil să se arate cu degetul doar spre patronii găinari de Colectiv. Însă, patronii de la club (?!?) nu au făcut decât să profite de corupția generalizată din România. Țara tuturor posibilitătilor ! Unde există legi, dar nimeni nu le aplică sau să urmărească respectarea lor. Doar în situația în care trebuie să moară capra vecinului !

S-a trezit Societate Civilă !?! Măi, să fie !?! Dar, când zeci de mii de „golani” trăgeau semnale prin Piața Universitătii, imediat după Revolutia confiscată de contrarevoluționarii lui Iliescu, cum a răspuns boborul ? 80% pentru echipa adevăratilor golani, care a pus laba pe România ! Când au venit cohortele de minieri, cine i-a întâmpinat cu flori si urale ? Nu cumva bolnavii de azi ai României ? Vor spune unii, pe bună dreptate, eram intoxicati de comunism.

Dar, când ciumpalacii nevrotici din Piața Universității 2012, lansau manifeste tip O ROMÂNIE EUROPEANĂ, câți au reacționat la gazarea și snopirea acestora de către Jandarmeria română ?
Mă bucură desteptarea Societătii Civile. Piața Universității arată superb ! Țara s-a conectat. Aștept lucrul acesta de ani de zile.

Nu era mai bine să fi prevenit asemenea tragedii ? Să fi ieșit în stradă când se petreceau derapaje politice de neimaginat sub ochii tuturor ? Nu-i cert, doar meditez.

Să vedem cu ce mesaje vine nouă societate civilă. Unii cer instaurarea stării de necesitate !
Deja paranoicii lansează scenarii fantasmagorice. Rușii au pregătit special Clubul Colectiv pentru destabilizarea României !?! Alți apocaliptici se întreabă ce vom face la cutremur ! Să fie clar ! La cutremurul cel mare nu ai ce face. Cum o vrea bunul Dumnezeu. După cum ne comportăm nu știu cât o să vrea. Știu ! E un răspuns dur. Până atunci, însă, e bine să fim pregătiți pentru a putea controla, cât de cât, evenimentele de genul COLECTIV.

Pe arii restrânse. Personal, cred că s-a intervenit corect în această situație nefericită. Dar cu miticii dâmbovițeni din toată țara (sic!) nu o vei scoate niciodată la capăt. S-a ajuns la condamnarea aberantă a creatorului sitemului SMURD. E ușor să dai cu barda !
Arafat merită o statuie, nu linșaj în piața publică !
Nu uit nicio clipă Noi suntem români ! Veșnic cârtitori.

Președintele Iohannis are acum o misiunea extrem de grea. Văd că a chemat Piața la consultări. O decizie corectă. Să vedem cum răspunde Piata.
Ca simplu ciumpalac nevrotic m-am pronunțat. Sintetizez: 1. Să fie interzis traseismul politic în timpul mandatului oricărui ales. Parlament cu 275 de membri (200 deputati 75 senatori). Niciun ales să nu aibă imunitate. Nu mai mult de două mandate pentru cei alesi. Revizuirea drastică a drepturilor paralamentarilor. Autoacordate. 2. Partidele să se reformeze total. Niciun membru actual, ales în funcții publice sau administrative să nu mai detină astfel de funcții. Să treacă în activitatea privată. 3. Numai un guvern de tehnocrati si alegeri anticipate parlamentare si locale în martie 2016, pot salva România. Cu cât mai repede, cu atât mai bine ! 4. N-ar strica si referendumul promis de Johannis pentru forma de stat: Republică sau Regat ?

Unii nu mai vor partide. Însă o democratie implică tocmai existența partidelor.
E verificat de peste 2.000 de ani. Ba da, se poate ! O frumoasă dictatură !

Toate bune ?

Bucuresti / 6 noiembrie 2015





Sergiu Gabureac    11/6/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian