Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


TVR International - 20 de ani

Vă dedicăm momente speciale, vouă, telespectatorilor nostri, publicului pe care îl onorăm de 20 de ani.

Pe 17 octombrie 1995, TVR Internațional obtinea licența de emisie. Astfel, la ceas aniversar, vă propunem o întoarcere în timp. Pentru voi, am ales, din Arhiva TVRi, câteva dintre cele mai reprezentative momente din emisiunile îndrăgite de-a lungul timpului: “Seara românilor”, „Nu uita că esti român”, „90 de minute pentru sufletul tău”, „Seara României pe Broadway”, „Gala Premiilor TVRi”.

Selecția celor mai bune programe de divertisment produse de TVRi, care v-au încântat de-a lungul vremii, va fi însotită şi de prezența artittilor de valoare, marca identitătii noastre. Iar cadrul în care aceste decupaje vizuale vor fi derulate, de-a lungul a 14 editii BEST OF, este îmbogătit de atmosfera Sălii Cerchez a Muzeului National Cotroceni.

Astfel, din 17 octombrie, în fiecare sâmbătă si duminică de la ora 21:00, timp de sapte săptămâni, gazda dumneavoastră va fi realizatoarea Carmen Târnoveanu .

În Marele Salon de Receptie al Palatului Cotroceni vor păşi pe covorul rotu actori, interpreti de muzică usoară si populară, vedete de televiziune: Rodica Popescu Bitănescu, Medeea Marinescu, Maria Buză, Fuego, Nicola, Maria Dragomiroiu, Nicolae Furdui Iancu, Floarea Calotă, Iuliana Marciuc, Iuliana Tudor...si surprizele nu se opresc aici, promite producătoarea Cecilia Melinescu.

Dincolo de poveşti si de întoarcerea în timp cu ajutorul imaginilor de arhivă, în cadrul proiectului TVRi 20 de ani, din 19 octombrie, realizatorii Gabriela Dumbravă, Liliana Văduva, Dan Paul Ionescu vor surprinde gândurile si mesajele multor personalităti din viaţa culturală si politică, al căror drum s-a intersectat, de-a lungul timpului, cu acest post de televiziune. Răzvan Theodorescu, Bogdan Aurescu, Sandra Pralong, Mariana Nicolesco, Dan Puric, sunt numai câtiva dintre cei care au dorit să celebreze împlinirea a 20 de ani de la înfiintarea postului TVR International.


S-a spus atunci: „Bună seara români de pretutindeni, oriunde vă aflaţi!”.

DISCOVER ROMANIA se numără printre primele programe ale TVR INTERNAȚIONAL.

Călătoria noastră în timp si spatiu continuă. Va invităm să descoperiți strălucirea tainică a vremurilor demult apuse, în reportajele realizate de Raluca Tudor: ISTORIE SI DIAMANTE, MISTERELE FRUMOASELOR, ÎMPĂRATII TIMPULUI, CHIP DE PIATRĂ.

Bijuterii, colecții rare, piese de ceramică de mai bine de 1.200 de ani, tapiserii alese, mătăsuri, stofe grele, mecanisme muzicale ce trezesc si astăzi melancolii, apartin deopotrivă universului emoțional pe care vi-l propunem.

Veti cunoaste români excepționali, ambasadori pe cont propriu, a căror performantă înseamnă cartea de vizită a României, modele exemplare în mediile internationale. OCTAVIAN BÂLEA, DR. LUCIAN ION, ION BUINOVSCHI, IRINA MALDEA sunt doar câteva nume din albumul realizat de colegii noștri: Irina Ifrimache și Sorin Chivulescu.

La DISCOVER ROMANIA deschideți cartea naturii.

Învăluiţi în abur, cu văi adânci crescute domol din inima satelor transilvane, Munţii Făgărașilor sunt plini de sălbăticie şi dificil de escaladat. Îmbătaţi de mireasma poienilor scăldate în soare, admirând cascade sau lacuri glaciare, ne desfătăm privirile în Împărăţia lor. Seria MUNŢII FĂGĂRAŞ - SCULPTAŢI ÎN INIMA ROMÂNIEI este propusă de Iulian Foișor și Cecilia Melinescu.

La DISCOVER ROMANIA veți cunoaște și poveștile creatorilor anonimi.


Fie că dăltuiesc în lemn sau continuă să învârtă roata şi să ardă în cuptorul înăbuşit vase de lut, la fel ca strămosii lor, sau pictează mobilier inspirându-se din motivul "arborelui vietii", o metaforă a fertilitătii, a tineretii fără bătrânete si a vietii fără de moarte, GHEORGHE MIRON, MIRCEA UNGUREAN sau CORNEL MAGOPAT sunt o dovadă neîndoielnică a existentei unei arte proprii neamului nostru, căci asemenea forme desăvârsite nu se nasc spontan.

Continuând să recreăm, ca într-un joc de puzzle, imagine cu imagine, lumea reperelor, a valorilor culturale românesti, încercăm să vă dăruim universul estetic care vă apartine şi care vă invită, să cunoasteti si să iubiti România. Iar la finalul călătoriei, vom deslusi împreună tainele ascunse ale sufletului românesc.

***
Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Nu uitati, din 17 octombrie, în serile târzii de toamnă, sunteti invitati, prin emisiuni speciale, la sărbătorirea celor 20 de ani de emisie a TVR International!

La Multi Ani, TVR INTERNATIONAL!





Cristina Leorent    10/17/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian