Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Festivalul International „Craiova Muzicală”, editia a 42-a „Open Air”

(29 august - 6 septembrie 2015)

Pregătirile pentru prima editie în aer liber a Festivalului International „Craiova Muzicală” au intrat în linie dreaptă. Festivalul se va deschide oficial sâmbătă, 29 august, la ora 20:00, în Piata Fratii Buzesti, cu un concert sustinut de ansamblul cameral elvetian „Tharice Virtuosi”, cu artistul Liviu Prunaru în dublă ipostază - violonist si dirijor.
Spre deosebire de editiile precedente, cele 42 de evenimente artistice programate în Festivalul International „Craiova Muzicală” se vor desfăsura, majoritatea, în Piata Fratii Buzesti din centrul istoric al Craiovei, recent restaurat, festivalul adoptând titulatura „Open Air Edition”. Din 42 de evenimente muzicale, 30 au loc în aer liber, în ideea de a oferi unui număr cât mai mare de iubitori ai muzicii posibilitatea să participe la festival. În cifre, Craiova Muzicală 2015 poate fi descrisă prin 42 de evenimente în 9 zile, aproximativ 100.000 de spectatori asteptati la concertele cu adresabilitate către toate categoriile de melomani.
Un alt element inedit îl reprezintă împărtirea manifestărilor în cinci sectiuni care acoperă gusturile unui public divers: „Clasic” (concerte simfonice, vocal-simfonice si corale), „Cameral” (recitaluri de tip solo, duo si cvartet desfăsurate în spatiul rafinat al Muzeului de Artă), „SymphoKIDS” (ateliere muzicale pentru copii), „Extra” (concerte de blues, jazz, rock si muzică medievală) si „Alternativ” (concerte cu muzică de divertisment si alternativ-experimentală).
Festivalul dedică un generos spatiu de manifestare unor artisti renumiti pe plan national si international: dirijorii Theo Wolters (Olanda), Gheorghe Costin, Cristian Orosanu, Mihail Stefănescu, Constantin Grigore, Anna Ungureanu; solistii Liviu Prunaru, Stefan Tarara, Graf Mourja (Federatia Rusă) - (vioară), Răzvan Suma (violoncel), Dan Kajetanowicz (Austria), Andrei Licaret, Remus Manoleanu, Rebeca Omordia, Inna Oncescu (pian), Dimitri Illarionov (Federatia Rusă) - chitară, Barbara Kajetanowicz (Austria), Bianca Manoleanu si Diana Tugui (soprane), Claudia Codreanu (mezzosoprană).
Ansambluri simfonice si formatii camerale invitate sunt: Orchestra de cameră „Tharice Virtuosi” - Elvetia, Corul National de Cameră “Madrigal” - Bucuresti, Kamerata Kronstadt - Brasov, Orchestra si Corala Academică „Euphonia” ale Filarmonicii „Ion Dumitrescu” - Râmnicu Vâlcea, Camerata Regală - Bucuresti, Cvartetul „Transilvan” - Cluj-Napoca, Ansamblul de suflători „Horn Quartet”, Ansamblul de muzică veche „Flauto Dolce” - Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” si Muzica Militară a Garnizoanei Craiova.
Editia cu numărul 42 a festivalului are loc în anul în care se împlinesc 111 ani de la primul concert al Societătii Filarmonice din Craiova si se desfăsoară sub Înaltul Patronaj al Majestătii Sale Regele Mihai I, fiind organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova si al Asociatiei „Craiova, Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Pretul biletelor este unic, 15 lei, pentru concertele sustinute în sala de concerte a Filarmonicii (sectiunea Clasic) si pentru cele găzduite în incinta Muzeului de Artă (sectiunea Cameral). Pentru concertele în aer liber, publicul meloman va avea la dispozitie 200 de scaune, la acelasi pret, de 15 lei locul, accesul fiind gratuit pentru publicul care stă în picioare. La sectiunile SymphoKIDS, Alternativ si Extra accesul este liber.





Sabin Popescu    8/27/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian