Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Medeea Marinescu - Vocatie si calea ei

E un păcat contemporan al nostru nesilinta ca numele oamenilor de valoare reprezentate undeva, scrise ori rostite apreciativ, să nu mai fie în acelasi timp, altundeva denigrate. Oridecâte ori este remarcat un succes al unei personalităti, cineva atacă identitatea concretă a acestuia (să ne amintim, doar, în ce moriscă a fost denigrată nu demult, de către cineva, Nadia Comăneci, cea căreia în alte tări i se astern flori pe cărare!). Cu toate acestea, pleiada noastră de personalităti din toate domeniile este flexibilă, niciodată în sensul restrângerii, ci doar al măririi ei, fără ca întotdeauna cei mai de valoare români să fie unii si aceiasi cu cei care au cea mai strălucită penetrare în cunoasterea lumii întregi.

Un nume consacrat în cinema-ul francez

Un nume afirmat în cinematografia de succes franceză, fără a fi foarte mult cunoscut de către noi acest fapt, este numele Medeea Marinescu. Stăruitoarea si personala sclipire artistică a sa se individualizează între multiformele consacrării românilor dincolo de granitele României, prin unicitate si valoare, ca interpretă a unor roluri de actorie impresionante în: „Une mčre comme on n’en fait plus”, „Une femme piégée”, „Je vous trouve trčs beau”, „Donnat Donnat”, film în care Medeea Marinescu joacă rolul principal, alături de Daniel Auteuil.
Fiecare clipire a artistei Medeea Marinescu, sub lumina reflectoarelor, departe de a însemna lina risipire a nisipului secundelor sale exprimă un destin! Fruct al luminii lăuntrice, în clipirile acestea radiază nu imaginea vietii ajunsă într-o vedere ci plecarea spre o viziune. Desi pare continuu aceeasi si în acelasi loc, Medeea trebuie descoperită în veleitatea neîncetatelor schimbări, suportând un neînfrânat destin de metamorfoze fulgerătoare ca o floare a soarelui care într-o singură zi se roteste după arcul de la răsărit la asfintit - aceasta, până ce, chiar soarele pe care planta l-a urmat toată vara vietii sale, o usucă si-i opreste scurgerea sevei prin ea, predând-o combinei!
Nici faptul vietii Medeei Marinescu nu e si nu va fi altul decât permanenta rotire în raza soarelui ei, arta, din momentul când a înflorit din boboc si până când înconjurul va fi să ajungă la punctul terminus, urmând să treacă după soare, orizontul! Acest orizont circumscris destinului admirabil al ei! Actrită si om de valoare, cu o biografie în care domină succesiv si inversabil, constiinta, creativitatea, ardoarea, truda, înzestrarea, Medeea Marinescu este o oglindă în care nu frizează un chip, ci se conturează un model al omului frumos, de valoare, de succes! În actorie, nici publicul si nici critica nu au spus vreodată că ar trebui să refacă ceva; niciun drum nu merge spre perfectibil în ce o priveste pe Medeea Marinescu, decât drumul spre mai departe! În succesul artistic, în toată plurivalenta aptitudinilor si făptuirilor sale artistice, culturale, umane, umanitare, dar si în viata sa personală, fiecare pas înainte a cucerit în profunzime. Taina succesului Medeei Marinescu este intuirea sensului vocatiei sale, iar sensul acesta e exprimat în profunzime, prin înainte! Ceea ce nu înseamnă că Medeea Marinescu este rătăcită în sine! Nicidecum! Dimpotrivă. Întelesul vietii sale întregi se află în zicala englezească: „Where there is a will there’s a way” („Unde există dorintă, există si cale”).

Ambasadoare pentru România a Paris Climat 2015

„Unde există dorintă, există si cale”. Cu această călăuzire, nu doar în filme si-a statuat rampa de afirmare europeană, Medeea Marinescu. Implicit cu anterioarele emancipări internationale strict artistice, ajunge azi, fapt insuficient cunoscut, iarăsi, să fie ambasadoare în lume a României! A fost numită ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România, calitate în care are sansa de a făptui ceea ce e uniform cu bătaia inimii sale, transgresarea concretului artistic în concretul uman, iar mai departe, în concretul realitătii. Participînd la evenimentele organizate sub egida „Paris Climat 2015” contribuie la promovarea mesajelor de protejare a mediului si a solutiilor împotriva încălzirii globale. Această numire decurge din invitatia adresată de către Ambasada Frantei în România Medeei Marinescu prin ambasadorul François Saint-Paul.
E un argument al vocatiiei artistei Medeea Marinescu de a se implica în activităti care desi par necomune cu actoria, nu sunt în extremitatea artei, ci chiar în miezul ei, deoarece tot ce făptuieste are vibratia, tonusul si coloristica artei în act! Elocinta afirmatiei acesteia este, prin urmare, numirea ca ambasadoare a României într-o activitate care priveste globalitatea. Împreună cu ambasadorul Frantei a fost deschizătoarea conferintei Climat 2015: „Implicarea Frantei si a României în fata provocărilor COP21”, organizată de Ambasada Frantei în România si de Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Stiinte Sociale (CEREFREA Villa Noël), pe 3 aprilie (2015), la sediul CEREFREA. Au participat experti români si francezi în domeniu.

Mizele Conferintei, veghea si lupta pentru sănătatea naturii

Evenimentul a fost dedicat mizelor Conferintei internationale despre schimbările climatice (COP 21), care se va organiza la Paris între 30 noiembrie si 11 decembrie. El va ocaziona cunoasterea programului de lucru al presedintiei franceze prezentat de Odette Tomescu-Hatto, din Paris, sef al polului „Schimbări climatice” în cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe si Dezvoltării internationale, responsabilă de coordonarea interministerială a Task Force COP 21, care a sustinut o prezentare numită „Programul de lucru al Presedintiei franceze”. Partea română a fost reprezentată de Alina Boldea, sef negociator român si persoană de contact la nivel national pentru conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor si Pădurilor, precum si de Narcis Jeler, membru al echipei de negociatori, expert în domeniul „schimbări climatice” si consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor si Pădurilor, care au prezentat „Actiunea asupra climatului la răscruce. România si provocările viitorului acord climatic global”.
La acest proiect participă 196 de tări care prin reprezentanti tintesc ajungerea la un acord care să confirme angajamentele luate de acestea în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon si luptei împotriva încălzirii globale.
„Ambasada Frantei în România va colabora cu doamna Medeea Marinescu, artistă cunoscută în România, dar si în Franta, unde a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze. Este o mare plăcere să lucrăm cu dumneaei pentru acest proiect, deoarece cunoastem angajamentul său pentru chestiunile care vizează în mod direct viitorul copiilor nostri si al generatiilor următoare.”, a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Frantei în România.
La rândul ei, Medeea Marinescu a răspuns prin următorul expozeu: „Invitatia pe care Ambasada Frantei mi-o face prin excelenta sa, domnul ambasador François Saint-Paul, de a deveni ambasadoare a Paris Climat 2015 pentru România mă onorează în mod deosebit, cu atât mai mult cu cât legătura mea cu această tară, în ultimii ani, prin prisma profesiei mele, este profundă, statornică si plină de respect. În acelasi timp, această nouă calitate mă responsabilizează, dându-mi sansa de a deveni, dintr-un simplu spectator alarmat de schimbările rapide si agresive ale mediului înconjurător, un «actor» implicat direct si activ, a cărui misiune va fi aceea de a-si transforma spectatorii în parteneri la fel de activi. Cred că fiecare gest al nostru, constient si asumat, de a proteja mediul înconjurător, poate deveni în timp, prin statornicia demersurilor noastre, cea mai de pret mostenire pe care o lăsam copiilor nostri”.

Solutii primordial locale întru apărarea lumii întregi

Rolul conferintei Paris Climat 2015: „Implicarea Frantei si a României în fata provocărilor COP21”, este de a releva faptul că, în confruntarea cu schimbările climatice cu efecte la nivel global, solutiile se impune să fie primordial locale. În consecintă, Franta împreună cu România urmăresc să identifice solutii comune, de consolidare a modalitătilor de tranzitie energetică si ecologică, să unifice lupta împotriva principalelor cauze ale emisiilor de gaze cu efect de seră, reprezentate de transportul poluant, clădirile vechi si izolate precar si aprovizionarea cu energie.
Remus Cernea, deputat independent, Carlos Alberto Cueto Carrion, seful cancelariei Ambasadei Republicii Peru, care asigură presedintia COP20, reprezentanti ai Ministerului Energiei si mediului de afaceri si ministerului Mediului, ai societătii civile, ai ONG-urilor de specialitate, printre care Ecotic, Greenpeace, Reper21, Asociatia Română a Apei, ai unor institutii de învătământ, printre care Scoala Centrală din Bucuresti si Facultatea de Energetică din cadrul Universitătii Politehnice din Bucuresti, precum si unii jurnalisti se numără printre cei care acordă atentie acestui obiectiv în care se implică artista Medeea Marinescu, n calitatea sa onorabilă si responsabilă deopotrivă de Ambasador pentru România într-o activitate care unifică lumea internatională.

Pe 27 mai, artista Medeea Marinescu s-a aniversat ziua de nastere.
Cu drag si pretuire, cea mai aproape de inimă urare: La multi si frumosi ani!







Aurel V.Zgheran    5/28/2015


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian