Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Apoi a venit iarna ...

AM ÎNCEPUT SĂ CITESC ACEST E-MAIL SI CITEAM REPEDE PÂNĂ CÂND AM AJUNS LA A TREIA PROPOZITIE. M-AM OPRIT SI AM CITIT MAI ÎNCET, GÂNDINDU-MĂ LA FIECARE CUVÂNT. ACEST E- MAIL ÎTI DA MULT DE GÂNDIT. TE FACE SĂ TE OPRESTI SI SĂ GÂNDESTI. CITITI-L ÎNCET.


Stii...timpul are un fel al său de a se misca repede si de a nu-ti da răgaz să devii constient de trecerea anilor. Parcă mai ieri eram tânăr, abia căsătorit si urcându-mă la bordul noii vieti alături de partenera mea de cuplu. Într-un fel, parcă s-a întâmplat cu ani în urmă si mă întreb unde s-au dus toti aceşti ani. Stiu că i-am trăit pe toti.
Am străfulgerări în care văd cum era odată, cu toate sperantele si visele.

Dar iată că acum trăiesc...iarna vietii mele si sunt luat prin surprindere. Cum am ajuns aici atât de repede? Unde s-au dus anii si unde s-a dus tineretea? Îmi amintesc clar cum întâlneam oameni mai în vârstă decât mine si cum gândeam că acesti oameni mai în vârstă erau la ani distantă de mine, astfel încât această iarnă părea atât de departe, încât nici măcar nu mi-o puteam imagina prea bine.

Dar iată-mă aici....prietenii mei sunt pensionari si au încărunţit...se miscă mai încet si eu văd în ei persoane vârstnice. Unii sunt într-o formă mai bună, altii într-o formă mai proastă decât mine, dar la toţi constat o mare schimbare...Nu mai regăsesc în ei pe cei de care îmi amintesc că erau tineri si vibranţi, ci...ca si mine, vârsta lor începe să se arate si acum suntem noi acei oameni mai în vârstă pe care îi vedeam si în care nu ne imaginam că ne vom transforma.
Acum, în fiecare zi am sentimentul că si a face un dus reprezintă o provocare pentru ziua respectivă! Iar a trage un pui de somn după-amiaza nu mai înseamnă răsfăţ, ci obligatie! Căci dacă nu dorm din proprie voinţă, adorm pe locul în care mă aflu!

Astfel, intru acum în acest alt anotimp al vietii mele, nepregătit pentru toate durerile si junghiurile, pentru pierderea puterii si a capacitătii de a merge si de a face lucruri pe care mi-am dorit să le fac dar nu am reusit niciodată! Cel putin însă stiu că iarna a sosit si nu stiu cât va dura... Stiu, că atunci când s-a terminat pe acest pământ, s-a terminat pur si simplu. Va începe o nouă aventură!

Da, am si regrete. Există lucruri pe care nu as fi vrut să le fac, lucruri pe care ar fi trebuit să le fac, dar, într-adevăr, sunt si multe lucruri de care mă bucur că le-am făcut. Toate s-au întâmplat într-o singură viată.

Asa că, dacă nu te afli inca în iarna vietii tale, lasă-mă să-ti reamintesc că ea va sosi destul de repede . Deci, orice ce ti-ai dori să realizezi în viată, te rog să realizezi acum! Nu amâna prea mult lucrurile! Viata trece repede.
Fă azi tot ceea ce poti, căci nu poti sti cu sigurantă dacă te afli sau nu în iarna vietii tale! Nu ti s-a promis că tu vei avea parte de toate anotimpurile, asa că trăieste pentru azi si spune toate lucrurile pe care vrei ca cei dragi să si le amintească...si speră că ei te vor aprecia si iubi pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru ei în toti anii trecuti!

„Viata” este un dar pentru tine. Felul în care îti trăiesti viaţa este darul tău pentru cei care vin după tine. Transformă-l într-unul fantastic.

TRĂIESTE-TI BINE VIATA! BUCURĂ-TE DE AZI! FĂ CEVA AMUZANT! FII FERICIT! FĂ DIN ACEASTĂ ZI UNA GROZAVĂ!

Tine minte, adevărata avere este sănătatea, nu niste amărâti de bani.”

ÎN SFÂRSIT, GÂNDESTE-TE LA URMĂTOARELE:

AZI ESTI MAI BĂTRÂN DECÂT AI FOST VREODATĂ, TOTUSI ESTI MAI TÂNĂR DECÂT VEI FI DE ACUM INAINTE !!!
BUCURĂ-TE DE ACEASTĂ ZI DE LA UN CAPĂT LA ALTUL AL EI.


Dar " VECHI" este bun în anumite sensuri: cântece vechi, filme vechi si mai ales prieteni vechi. !

Tine minte: Nu ceea ce ADUNI, ci ceea ce RASPANDESTI spune ce fel de viată ai trăit.






Florian Vlad    12/13/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian