Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Conferintele de Crăciun

Luni, 8 decembrie, ora 18.30, are loc la Ateneul Român cea de A Doua Conferintă de Crăciun, From Here to Eternity (De aici spre eternitate), prezentată de Profesorul JOSEPH SILK, Membru al Royal Society. Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al A.S. Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României. Conferința de Crăciun 2014 este organizată de Institutul de Fizică Atomică, Filarmonica „George Enescu”, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și Clubul Rotary București-Curtea Veche, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii, a British Council si a Ministerului Educației Naționale.

Initiate de marele fizician Michael Faraday în anul 1825, Conferintele de Crăciun s-au desfăsurat neîntrerupt până în ziua de astăzi la Royal Institution, Londra, cu exceptia a doar câtiva ani în timpul celui de al doilea Război Mondial. Anul trecut, România a devenit prima tară în afara Marii Britanii care organizează acest mare eveniment anual, desfăturat totdeauna la începutul lunii celor două mari sărbători care încep fiecare an: Ziua Natională a României si Crăciunul.

Profesorul Silk, unul dintre cei mai importanti cosmologi si astrofizicieni contemporani, profesor la Institut d’Astrophysique de Paris, Université Pierre et Marie Curie, Homewood Professor of Physics and Astronomy, Johns Hopkins University, Emeritus Fellow of New College, Oxford.
Activitatea sa de cercetare este dedicată în cea mai mare parte Cosmologiei si Astrofizicii Particulelor, domeniile sale predilecte fiind CMB - Radiatia Cosmică de Fond („relicva” Big Bang-ului), formarea galaxiilor și Dark Matter - materia întunecată. A publicat peste 700 de lucrări științifice dar și o serie de cărți dedicate unor largi audiențe și devenite imediat best-seller-uri: "The Big Bang", "On the Shores of the Unknown: A Short History of the Universe", "Cosmic Enigmas" și "The Infinite Cosmos".
În anul 2011 a primit Premiul Balzan pentru cercetările sale asupra Universului timpuriu. Este Fellow al American Physical Society și al Academiei Americane de Arte și Științe, Membru de Onoare al Societății Franceze de Fizică. Joseph Silk este considerat ca fiind cel care a determinat transformarea cosmologiei într-o știință de înaltă precizie. Lui i se datoresc de asemenea progrese importante ale primelor studii care au încercat să lămurească înțelegerea Materiei Întunecate, făcând posibile experimente de mare anvergură cu noi tipuri de telescoape.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român. Pret bilete categoria I - 25 de lei, categoria a II-a - 20 de lei. Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00 Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
-----------------------------------------------------------------------------





Andrei Dorobantu    12/4/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian