Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Votul nostru, amprenta de pe obrazul lor !

Dragi români.

Am ales să vă scriu aceste rânduri prin care vă îndemn să participati la exercitiul electoral din luna Noiembrie nu din dorinta de a vă solicita sprijinul pentru un candidat sau altul pe care eu l-as vota, ci pentru că este un act civic. Dincolo de a folosi cuvinte ca datorie, obligatie sau verbul “a trebui”, vă asigur că nu există armă mai potrivită decât votul pentru un cetătean român, oriunde s-ar afla, în Romania sau în diaspora.

Ne-am obisnuit de multi ani cu minciuna, coruptia, neseriozitatea si lipsa de respect a celor care au decis si decid în clasa politică. Faptul că au târât în mizerie statutul cetăteanului român, că au terfelit ideea de bunăstare pe care fiecare dintre noi ar fi trebuit să o cunoască acasă, unde ne-am născut, că au împins românii să părăseasca România în căutarea acelei bunăstări pe care ei, cei putini, dar puternici, nu au fost în stare să o ofere, m-au determinat, pentru a-mi evita reprosuri, să mă implic, să crictic pozitiv sau nu, să le arăt că exist, să VOTEZ! Si am votat si înainte de a trai în diaspora, în Madrid, dar si după ce am revenit acasă. Am votat în speranta si că Romania va cunoaste o aslfel de cale dorită de mine, dar am votat si gandindu-mă la dvs. cei pe care vă reprezint la fel cum voi vota si de acum înainte.

Toată ura, toată nesupunerea, toată bunăvointa mea si toată forta mea se transpun că si cetatean prin vot. Votul este amprenta pe care noi o lăsăm pe obrazul candidatilor si este si amprenta pe care el, candidatul, face tot posibilul, prin faptele sale, să o primeasca pe obrazul său, din varful degetului apăsat sau nu, care îsi lasă acea amprentă, tot pe obrazul său, curat sau mai putin curat, iar temerea cea mai mare a unui politician este votul popular.

Si pentru că eu să votez, mi-au murit rude, bunici în razboaie, iar multi alti români celebri sau nu, în istorie, au militat pentru că eu, cetăteanul să le arat altor cetăteni, indiferent de rangul pe care-l poartă, că exist.
Dacă vom iesi la urne în diaspora, dincolo de numărul statistic al voturilor, le demonstrăm că sfidarea unora, ne motiveaza să le arătam că gresesc sau că lipsa de respect fată de noi, cei obisnuiti cu lipsurile departe de casă, le arată că ei gresesc.

Stiu că este greu să mergeti zeci, sute de kilometri si nici nu vă cer să irositi banii familiei, poate ai copiilor, dar cei care aveti timp si sectii de votare aproape, nu evitati să votati.
10.000, 100.000 de mii, un milion de voturi pe care le aducem, pe noi ne vor scoate din casă o zi, pe ei s-ar putea să îi oblige zi de zi, până îsi vor face datoria fată de noi sau îi vom lăsa pe altii mai buni să ne reprezinte!

Vă multumesc,

Deputatul dumneavoastră, Aurelian Mihai, diaspora, Europa de Vest





Aurelian Mihai    10/28/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian