Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de psihologie : Apără-ti Relatiile, Comunică cu Sens

În prezent, există o nemultumire îngrijorătoare cu privire la calitatea relatiilor interpersonale. Ne dorim să avem prieteni de încredere si mai ales familii fericite. Cu toate acestea, suferim din pricina indiferentei celorlalti, fără a fi pe deplin constienti de ceea ce înseamnă binele si răul în relatiile interpersonale. Din acest motiv, deodată ne simtim amenintati de o suferintă coplesitoare. Fiecare om este liber să actioneze, să simtă si să gândească după bunul plac. Dar această libertate, trebuie asumată.
Evenimentele de care am avut parte în copilărie nu ar trebui să devină o scuză pentru cmodul în care ne comportăm. Mai mult, odată ce pretindem că suntem niste adulti responsabili, ar fi de dorit să dăm dovadă de suficientă maturitate pentru a discerne între intentiile bune si cele rele.
"Iubeste-i pe toti, în unii să ai încredere dar nu face rău nimănui." (William Shakespeare) Un citat de bun simt, sau chiar o lectie ce ar trebui învătată de fiecare dintre noi asa cum se cuvine, cât timp tânjim după aprobarea, iubirea sau încrederea celorlalti.
„Dar eu nu tânjesc”, ai spune, Atunci de ce esti furios când nu ti se vorbeste asa cum ti-ai dori, de ce simti nevoia să le demonstrezi celorlalti că esti o persoană competentă sau din ce motiv te simti vinovat după un conflict?
Comunicarea este un proces natural prin care încercăm să facem diferenta între intentiile bune si cele rele. Ne dorim să fim prezenti, luăm atitudine si apărăm punctul de vedere, devenind extrem de sensibili când vine vorba de îngrădirea libertătii de exprimare.
aprobarea reprezintă o conditie pentru acceptare. Se spune că iubirea autentică este neconditionată, dar mă întreb cine îsi mai permite să renunte la standardele personale în favoarea celorlalti? Dacă totusi nu ar fi evoie să renuntăm, oare nu ar trebui să suportăm si presiunea ego-ului? Există oare cineva, în mintea noastră, care ne anuntă din când în când cât de minunati suntem? Dacă da, atunci ar trebui să îl reducem la tăcere, sau să-i dăm alte sarcini de gândit. Întreabă-te cum poti câstiga respectul celorlalti, de ce îti doresti ca ceilalti să facă mereu doar ceea ce vrei tu, sau cum poti stii că viata va progresa în sensul dorit? Suntem minunati, dar ce folos, cât timp suntem singuri?
Este bine să comunicăm, dar este suficient să comunicăm în scris? Sau, este bine să oferim suport financiar, dar banii vor putea înlocui intentiile educative sau suportul parental? Interactiunile umane sunt benefice doar atunci când produc o schimbare pozitivă în vietile celorlalti. Arată-le că îti pasă. Nu este suficient să oferi, va trebui să te asiguri că ceea ce oferi este acceptat, folosit si pretuit cu adevărat. Asadar, comunică deschis, fii curios si dornic să oferi mai multă atentie atunci când este necesar. Oferind bani vei acoperi anumite nevoi de bază, însă nu vei putea înlocui rolul tău în vietile celorlalti.
Află care sunt dorintele copiilor tăi, descoperă cauzele problemei cu care se confruntă sotul sau sotia ta si comunicati despre noi planuri folosind persoana întâi plural, pentru că “noi”, suntem conditia necesară pentru fericire.
Nu există o asigurare pentru confortul interpersonal, din acest motiv ar trebui să îti pui din când în când, un semn de întrebare. Iar dacă uiti, lasă-l la vedere. Foloseste un simbol sau crează-ti un logo care îti va aminti să actionezi într-un mod constructiv, fiindcă si tu esti important, pentru ceilalti.


Web: www.egobao.ro




Cristian Andrei Nica    9/8/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian