Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Vârsta dependentei într-un caz de emigrare.

Începând cu data de 1 august 2014, s-a schimbat vârsta pentru care copiii sunt considerati ca fiind dependenti de părintii lor. De-a lungul anilor am văzut o serie de schimbări în acest domeniu. Sub vechiul act al emigratiei, vârsta dependentei era de 18 ani, apoi s-a schimbat la 22 de ani, dar dacă copilul continua studiile în scoală, vârsta dependentei era de până la 25 de ani.

Noua schimbare în vârsta dependentei este mult mai restrictivă. Vârsta dependentei a coborât la sub 19 ani si copilul nu trebuie să fie căsătorit. Nu mai există prevederea legală prin care copiii care sunt continuu în scoală mai pot fi inclusi în aplicatia părintilor. Deci, de acum înainte, nu mai contează faptul că un copil este în scoală sau nu, după vârsta de 19 ani. Exceptie fac copiii care au depins financiar de părinti dinainte de a atinge vârsta de 19 ani si sunt incapabili să fie independenti financiar, datorită unei conditii fizice sau mentale.
De notat este si faptul că s-a coborât si vârsta dependentei în cazul unei sponsorizări. Până la data de 1 august, dacă cineva sponsoriza o sotie care avea un copil dependent, sponsorul era răspunzător pentru acel copil, după ce el devenea rezident permanent, până la vârsta de 25 de ani. După schimbare, sponsorul va fi răspunzător pentru copilul sponsorizat, doar până ce acesta împlineste vârsta de 22 de ani. Acest lucru este valabil în cazurile când copilul sponsorizat devine rezident permanent înainte de a împlini vârsta de 19 ani. In cazul în care copilul are peste 19 ani în momentul când devine rezident, atunci sponsorul este răspunzător pentru el pentru o perioadă de 3 ani de la data când copilul a devenit rezident.

Mesajul acestei schimbări, transmis de departamentul de imigratie este clar: Canada caută să atragă oameni tineri, cu copii relativ mici, sub 19 ani în momentul când devin rezidenti permanenti. Pentru celelalte familii cu copii peste 19 ani, departamentul spune că părintii pot emigra în Canada, iar copiii lor vor trebui să găsească alte căi pentru emigrare: (1) să aplice pentru vize de studenti, (2) să termine o facultate în tara de origine si să emigreze prin puterile proprii la o dată ulterioară, (3) să obtină un permis de lucru urmând legislatia în vigoare. Este de la sine înteles că nu multe familii aflate în această situatie vor fi doritoare să aplice pentru emigrare, în timp ce copiii lor vor rămâne în tara de origine.

O alta schimbare în lege se referă la card-urile de rezident permanent (PR cards). După luna mai 2012, aceste card-uri sunt trimise prin postă persoanelor care devin rezidenti permanenti. Totusi, se impun anumite precizări. Nu putine sunt cazurile când noii rezidenti vin în Canada pentru o foarte scurtă perioadă, doar pentru a deveni rezidenti si a se încadra în valabilitatea perioadei de timp când pot face acest lucru. După ce au devenit rezidenti, multi dintre ei se întorc în tările de origine, pentru a continua o afacere pe care nu vor să o închidă, pentru a lichida un serviciu pe care îl au acolo, sau pentru alte motive personale. Departamentul de imigratie vrea să stie când sunt folosite adrese ale unor terte persoane pentru trimiterea acestor card-uri. Situatia nu este privită cu îngăduintă si cazul este notat în istoria rezidentului. Dacă se permite ca primul card să fie expediat la o tertă persoană sau adresă (deoarece fiind proaspăt veniti, este foarte probabil că noii rezidenti nu au încă o adresă fixă), la reînnoirea card-ului, departamentul impune categoric ca aplicantul să fie în Canada si card-ul nu se mai expediază la o tertă adresă. In principiu, departamentul doreste ca rezidentii să primească direct card-ul, nu printr-o tertă persoană care ar putea expedia card-ul în tara de origine.

Si, în sfârsit, o altă hotărâre se referă la aplicatiile oamenilor de afaceri, investitori sau antreprenori. După cum se stie, departamentul a sistat acest program de o bună perioadă de timp, dar au continuat procesarea dosarelor aflate în sistem. In luna iunie 2014, departamentul de imigratie a hotărât ca procesarea să continue doar pentru dosarele pentru care s-a stabilit, înainte de 11 februarie 2014, că îndeplinesc criteriile pentru programul respectiv de afaceri si au obtinut decizia finală, înainte de data de 19 iunie 2014. Toate celelalte dosare vor fi închise iar sumele investite returnate. Acest lucru a fost necesar datorită volumului de dosare aflate la oficiile de procesare din străinătate. Unele oficii de procesare au un număr asa de mare de astfel de dosare încât procesarea cazurilor ar fi luat 6 - 8 ani.
Doresc tuturor o vară frumoasă în continuare!

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.





Mihaela Boeriu e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com    8/28/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian