Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


NU CUMVA DEVINE OBLIGATORIE?

Nenea Nistor, om bătrân si bun crestin, doreste să emigreze. Este întrebat de ce?
-Datorită homosexualității.
-Cum asa?
-Păi, in timpul nazistilor se pedepsea cu moartea, apoi cu închisoarea, iar acum este permisă prin lege. As dori să emigrez până nu devine obligatorie!

Din păcate, nenea Nistor, nu mai are unde să emigreze. Prin manipularea “ stiințifică”a maselor, pe baza teoriilor unui bisexual (vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Kinsey), prin forța banilor nemirositori si a legilor omenesti tot mai strâmbe, homosexualitatea îsi câstigă drept de cetate iar cultura acesteia tinde să devină obligatorie în toată lumea " civilizată".
La sfârsitul anului 2011, ca un cadou si o " veste buna" de Xmass ( este altceva decât Crăciunul), administrația Obama făcea cunoscută, urbis et orbis, intenția de a folosi ajutorul american “to promote rights for gays and lesbians abroad, including combating attempts by foreign governments to criminalize homosexuality” ( pentru a promova în străinătate drepturile pentru gay si lesbiene, inclusiv combaterea încercărilor guvernelor străine de a criminaliza homosexualitatea). Vezi http://news.yahoo.com/us-foreign-aid-promote-gay-rights-164944423.html.
" Lupta pentru lichidarea discriminării împotriva persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si transsexuale este o provocare globală si una centrală în angajamentul Statelor Unite de a promova drepturile omului" declara presedintele Obama. Dar cum apar asemenea discriminări?
Foarte simplu: te dezbraci gol puscă, ridici plapuma în văzul lumii si clamezi drepturi!
Nu este o simplă declarație de intenție, ci o strategie bine gândită, transpusă într-o directivă care trebuie pusă în practică de toate agențiile SUA implicate în ajutor si asistență externă ,” including the Departments of States, the Treasury, Defense and Homeland Security.”
Agenda LGBT cuprinde, printe altele, educația homosexuală în scolile de stat ( cine garantează că cele particulare nu vor fi obligate să facă acelasi lucru?), legiferarea căsătoriilor între aceleasi sexe, presiuni asupra confesiunilor crestine de a " cununa" religios persoane de acelasi sex ( potrivit principiului all love is divine!), de a accepta preoți/preotese LGBT.
Încolțit din toate părțile, nenea Nistor, simțindu-se discriminat, are dreptul să invoce “ Declarația universală a drepturilor omului” din 10 decembrie 1948, făcând trimitere cel puțin la următoarele articole:

Art.2
Fiecare om se poate prevala de toate drepturile si libertățile proclamate în prezenta declarație fără nici un fel de deosebire ca, de pildă, deosebirea de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politica sau orice alta opinie, de origine naționala sau socială, avere, nastere sau orice alte împrejurari. ( Obs. Nu se menționează deosebirea de orientare sexuală, care apare în tot felul de legi, rgulamente etc. actuale, obligatoriu după deosebirea de sex. Vezi în acest sens si Legea funcționarilor publici. Statutul. Legea 188/1999, Cap.V - Drepturi si îndatoriri, Secțiunea 1- Drepturile funționarilor publici, Art.27- (2) Este interzisă orice discriminare între funcționarii publici pe criterii politice, de apartenență sindicală, convingeri religioase, etnice, de sex, orientare sexuală, stare materială, origine socială sau de orice altă asemenea natură.)
Art.16.
1.Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul si femeia, fără nici o restricție în ce priveste rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători si de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei si la desfacerea ei.
2. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimțământul liber si deplin al viitorilor soți.
3.Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societății si a statului. (Obs. Deci este clar că familia, elementul natural si fundamental al societății, are la bază căsătoria dintre bărbat si femeie, prin consimțământul liber si deplin al acestora).
Numai că lumea a “evoluat” între timp iar faimoasa “Declarația universală a drepturilor omului” a devenit caducă , incompletă, pentru că au apărut alte “drepturi” : dreptul la avort, dreptul la sodomie , dreptul la eutanasie, dreptul la consumul de droguri etc.
Cineva spunea că taina fărădelegii lucrează în lume prin viermii cei neadormiți٭
Presedintele Barak Obama este pe linie cu Uniunea Europeană, care UE urmăreste cu acrivie implementarea agendei de subminare a familiei tradiționale si atomizare a societății.
Cum se comportă europarlamentarii nostri si europarlamentarele noastre? Trendy, în ton cu vremurile, cu interesele de partid, cu interesele personale.
Cultura desfrâului
Pe 24 mai 2012, cu un vot de 430 la 105, Parlamentul European a adoptat o rezoluție de condamnare „în termeni puternici a discriminării pe bază de orientare sexuală si identitate de gen” si a „homofobiei. ( Vot zdrobitor în favoarea propagandei homosexuale!)
Dintre cei 33 de europarlamentari români au votat 26, 25 pentru si unul împotrivă. Ȋmpotrivă a votat dl Sebastian Bodu, iar pentru, Ramona Manescu, Adina Vălean, Renatte Weber, Adrian Severin, Vadim Tudor, Elena Antonescu, Elena Băsescu, Minodora Cliveti, Ioan Enciu, Petru Luhan, Monica Macovei, Marin Marinescu, Iosif Matula, Norica Nicolai, Ioan Pascu, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Victor Bostinaru, Corina Crețu, Sabin Cutas, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sârbu, Csaba Sogor, Claudiu Tănăsescu, si Silvia Ticău. Nu au votat Gigi Becali, Iulian Winkler si Laszlo Tokes. (Acestia trei au absentat, au dat bir cu fugitii?).
Grupul pro-homosexual al Parlamentului European a întocmit un material de promoție video a drepturilor homosexuale. Printre cele 53 de personaje care apar în clipul video este si Renatte Weber. (Sursa: Alianta familiilor din Romania)
Cultura morții
Pe 22 octombrie 2013, Parlamentul European a supus la vot un raport radical cu implicații majore pentru viață în Europa. Cunoscut ca Raportul Estrela, după socialista spaniolă Edite Estrela care l-a inițiat, raportul cere recunoasterea unui drept la avort în Uniunea Europeana cât si adoptarea de programe de educație sexuală radicale în țările membre. Raportul a fost respins cu un vot de 351 la 319, si retrimis Comisiei.
Cum au votat europarlamentarii români? Ȋmpotriva Raportului au votat europarlamentarii Vadim Tudor, Dan Dumitru Zamfirescu, Adina Valean, Elena Antonescu, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Marin Marinescu, Monica Macovei, Josif Matula, Rares Niculescu, Cristia Preda, Laszlo Tokes, Iuliu Winkler, Traian Ungureanu. Pentru au votat europarlamentarii Norica Nicolai, Renatte Weber, Misu Borzan, Victor Bostinaru, Corina Cretu, Sabin Cutas, Minodora Cliveti, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sârbu, Dan Claudiu Tănăsescu. (Sursa: Alianta familiilor din Romania). Unii la dreapta, alții la stânga.
Un grup de europarlamentari conservatori au propus o alternativă la raportul Estrela. Alternativa a fost supusă votului pe 10 decembrie 2013 cu următorul rezultat: 334 pentru rezoluția alternativă (contra raportului Estrela) , 327 contra si 35 abtineri . 70 de euraparlamentari absenți nu au votat.
Europarlamentarii români au votat astfel: pentru „rezoluția alternativ㔠(contra Raportului Estrela):Elena Antonescu, Sebastian Bodu, Elena Băsescu, Petru Luhan, Monica Macovei, Marian Marinescu, Iosif Matula, Rares Niculescu, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Csaba Sógor, Laslo Tokés, Gyula Winkler; contra „rezoluției alternative” (pentru Raportul Estrela) Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, Renatte Weber, Victor Bostinaru, Corina Crețu, Minodora Cliveti, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Ioan Mircea Pascu, Dan Claudiu Tănăsescu, Adrian Severin. S-au abținut Vadim Tudor, Sabin Cutas, Adriana Țicău.
N-au votat sau au fost absenți: Dan Dumitru Zamfirescu, Adina Vălean , Cătălin Ivan , Eduard Hellvig, Daciana Sârbu. (sursa: http://www.culturavietii.ro/2013/12/10/victorie-pentru-familie-si-democratie-respingerea-raportului-estrela-parlamentul-european/#.UqhWpOLQuON).
Cei de la Cultura vieții/Provita consideră că aceasta ar fi o victorie pentru familie si democratie! Pentru democrația de fațadă dar nu si pentru familie. Este un exercițiu de asa-zisă democrație fără urmări practice ( recomandări, directive, legi etc. care să interzică avorturile).
Concluzia voturilor de mai sus ar fi urmatoarea: preadolescentele, adolescentele, domnisoarele domnisoare, căsătoritele, necăsătoritele au dreptul asupra trupului lor iar copiii care se vor naste ( dacă sunt normali) au dreptul la viață deoarece îi asteaptă educația sexuală din fasă! Bineînteles, nu o educație radicală, ci blândă, pas cu pas, astfel ca la maturitate să nu mai stie ce sex au. Si , apoi, dacă toți pruncii vor fi omorâți prin avort, de unde copii pentru a fi (dez)orientați sexual, pentru a fi educați să-si caute identitatea de gen, să fie homofriendly?
Dar, să vedeți cât de (in)consecvenți sunt europarlamentarii nostri si cum o întorc ca la Ploiesti!
Acelasi grup care s-a aflat în spatele Raportului Estrela, a venit cu un alt raport, Raportul Lunacek, inițiat de europarlamentara austriacă Ulrike Lunacek, lesbiană auto-declarată, referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei si discriminării pe motiv de orientare sexuală si identitate de gen (2013/2183(INI)). Este vorba de o moțiune care cere Parlamentului European, să adopte, în viitorul apropiat, o rezoluție ori directivă care să impună statelor membre obligația de a adopta vaste legislații interne de “nediscriminare” împotriva “minorităților sexuale” si de eliminare a “homofobiei” si a “transfobiei”. Raportul a fost supus votului Parlamentului European la 4.02.2014.
Aproape jumatate din europarlamentarii romani nu au votat, adică: Victor Bostinaru ,Corina Crețu, Minodora Cliveti, Sabin Cutas , Viorica Dăncilă, Ioan Enciu , Cătălin Ivan, Monica Macovei, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sârbu, Dan Claudiu Tanasescu, Traian Ungureanu, Dan Dumitru Zamfirescu, si Adriana Țicău Au votat pentru: Norica Nicolai, Renatte Weber.Au votat împotrivă: Elena Antonescu, Sebastian Bodu, Marian Marinescu, Rares Niculescu, Josif Matula, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Csaba Sógor si Iuliu Winkler. Abțineri: Elena Băsescu.
De remarcat că cele mai consecvente europarlamentare, campioane ale suținerii unității în diversitate ( si sexuală) rămân Norica Nicolai si Renatte Weber.
Europarlamentari care votaseră pe 24 mai 2012 pentru rezoluția de condamnare „în termeni puternici a discriminării pe baza de orientare sexuală si identitate de gen” si a „homofobiei”, de data aceasta, în 2014, pentru obligația statelor membre de a adopta vaste legislații interne de “nediscriminare” împotriva “minorităților sexuale” si de eliminare a “homofobiei” si a “transfobiei”, n-au mai votat sau s-au abținut. Ar fi fost logic să voteze si de această dată. Ce s-a întâmplat? Să- i fi, să le fi mustrat, oare, constiința de crestini, de crestine? As! Este an electoral europarlamentar si n-ar fi dat bine pentru interesele de partid ( si personale) în fața unui electorat român, încă recalcitrant la sexul liber de orice prejudecăți. Pe mulți dintre actualii europarlamentari îi regăsim pe listele vechilor partide sau alianțe, ale noilor partide sau ale noilor alianțe.
Din sloganurile euro-electorale ale partidelor, alianțelor , candidaților aflăm lucruri interesante… O nouă generație în blugi se ia în piept ( prin pieptul doamnei Udrea) cu toți pentru a ridica România; un partid greu, care a testat (in)eficiența damei de partid vrea să bage Europa în fiecare casă si să se bată împotriva oricăror forme de discriminare a românilor în Europa; partidul trandafirilor rosii, având ca model de combativitate pe Che Guevara, trimite la Bruxelles oameni mândri că sunt români, care vor apăra România; un partid, cândva numai țărănist, care ulterior si-a legat crestin-democrația de coadă, onorează masa cu decența si bunul simț ale morale crestine; baciul ungurean, care a pus si el ochii pe mioarele grase de la Bruxelles, mobilizează forța civică pentru a-i schimba pe contracandidați cu … forța! Un candidat independent, crestin ortodox, vrea să apere drepturile familiei crestine în Parlamentul European si să răspundă numai în fața românilor si a lui Dumnezeu!... Sunt doar câteva mostre din bogata si pestrița ofertă electorală.
Ca omul la beție, în campanie electorală acasă, partidele spun vrute si nevrute, promițând chiar si luna de pe cer. Trecut hopul cel mare, alegerile europarlamentare din 25 mai a.c., odată ajunsi în scaunul de euraparlamentar, oamenii se domolesc. Sistemul îi constrânge să se plieze, să se insereze în filozofia lui. Si cel mai plăcut si mai convingător mod sunt salariile, plocoanele si perspectiva unor pensii scutitoare de grijile materiale lumesti. Banii nu numai că nu au miros ,dar nu au niciun fel de orientare politică; sunt nealifiliați si independenți. Libertatea de exprimare, prin rapoarte, prin moțiuni, prin vot este garantată. Valori crestine? O noțiune desuetă, din alte vremuri , care nu figurează printre valorile UE. Constituția UE nu face nicio referire la crestinism ca fond morfogenetic spiritual al Europei. Dreptul la viață al celor nenăscuți, familia monogamă bazată pe unirea liber consimțită numai dintre un bărbat si o femeie nu sunt valori exclusiv crestine. Sunt valori general umane care țin de bunul simț, de legea constiinței. Faptul că un europarlamentar sau altul ,din cei trimisi de electoratul român la Bruxelles, votează în favoarea lor sau împotriva actelor UE care aduc atingere acestor valori, nu însemnă neapărat o atitudine crestină ( si ortodoxă pe deasupra). Mărturisirea deschisă, curajoasă, cu orice risc, în toate forurile UE, cu gura, în fapte si în scris ( rapoarte, moțiuni, proiecte de legi etc.) a lui Iisus Hristos ca Domn si Mântuitor al lumii, de către europarlamentarii români, toți crestini, afiliați politic sau independent, asta da, ar fi o autentică atitudine crestină ( si ortodoxă)!
Conform comunicatului de presă, ca un spray lacrimogen în ochii cetățeanului de bună ( si de dreaptă) credință, care crede comunicatul si nu-l cercetează, premierul Victor Ponta, cu o suită redusă, s-a întâlnit la Patriarhie cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pentru a primi binecuvântarea pascală, deoarece de Pasti premierul ar fi fost prin alte părți. Ȋmi place să presupun că, înainte de a binecuvânta, Patriarhul l-a mustrat ireneic pe premier, pentru modul în care votează eurparlamentarii PSD ( inclusiv Daciana Sârbu, soția premierului) în problemele sexului , ale familiei si ale copiilor.
Ȋn final, revenind la nenea Nistor , având în vedere relativitatea si instabilitatea morală a vremurilor celor mai din urmă, mă îndoiesc că, de va face demersurile necesare la CEDO, la Curtea de la Haga si la alte curți, va avea castig de cauză. Iar de va insista, ar putea fi acuzat de hatecrime si considerat chiar... terorist! Orice dreptatea omenească, în fața lui Dumnezeu, este ca o cârpă lepădată. Legea omenească ( fie ea si europeană) este o poartă la care se opresc vițeii, pe sub care trec cățeii si peste care sar leii. După cum ne-am obsnuit cu parlamentarii de acasă, europarlamentarilor nostri, prezenți si viitori, nu le va păsa de vițel ( de viței) si , cu sau fără binecuvântări, se vor grăbi să treacă pe sub poartă, după exemplul altor europarlamentari din celelalte țări membre UE, numai să ( le) fie bine.
Nicusor Gliga
Bucuresti
1 mai 2014
Sf. Prooroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie si Acachie; Sf. Cuv. Isidora

٭ Mihai Urzic㠖 “ Biserica si viermii cei neadormiți sau cum lucrează în lume taina fărădelegii”, Fundația Anastasia, Bucuresti, 1998











Nicusor Gliga    5/1/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian