Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu Xonia

Ben Todică: Cred că acuma, tu esti pentru românii din diaspora „the best female artist”, nu? Nu simti asta Xonia, nu?
Xonia, râde: Da, da... dacă spune domnul Ben, înseamnă că asa e.

B.T.: Păi n-avem pe altcineva. Pe cine avem noi în diaspora best, „the best female artist”? Care să fie la nivelul lui Beyonce... a lui Rihanna..., Shakira... etc., care să fie la nivelul lui Kylie Minogue, ca voce si muzică, nu?
Xonia, râde: Wow!!! Mai avem, mai avem...

B.T.: Poti să ne povestesti cum faci un videoclip în care esti în postura de sex simbol, atât de sexy, când faceti dragoste acolo pe podea...?
X.: Balada ... Piesa „You and I”, (Tu si eu)... este prima baladă si este o piesă care arată mai multe aspecte ale mele, sensibilitatea mea, sufletul vulnerabil în piesă, este o piesa pe care am scris-o si am compus-o eu.

B.T.: Cine a fost cu ideea să alegeti scena asta asa fierbinte? Cine îti alege garderoba, de exemplu sutienul... asa de atrăgătoare? Ti le alege cineva sau tu hotărăsti? Cum se fac chestiile asta?
X.: Videclipul piesei „Tu si eu”, mie nu mi se pare că este ceva sexy, din punctul meu de vedere nu este ceva sexy, din punct de vedere al vestimentatie, într-adevăr este pasiune. Prin coregrafia pe care am făcut-o împreuă cu dansatorul Momo se vede clar pasiunea. Pasiunea poate să fie interpretată ca fiind foarte sexy sau faptul că sunt într-o ipostază foarte sensibilă si nu una falsă, sunt pe scenă asa cum sunt eu în realitate, adică am trăit piesa asa cum se vede în videoclip, dar, cum să zic... scenografia este făcută de mine si cu stilista mea. A fost ceva foarte comun, nu am făcut nimic extravagant, nimic care să stirbeacă din valoarea interpretării.

B.T.: Te simti bine în astfel de situatii?
X.: M-am simtit foarte bine în hainele pe care le purtam când am filmat, mă simt foarte bine în orice costumatie fiindcă 90% eu mi le aleg, sau sută la sută dau confirmare pe ele, dacă nu sunt alese de mine, asa că, de fiecare dată mă simt bine în ceea ce port pentru că am făcut tot ceea ce a trebuit în acest scop.

B.T.: Tu îti alegi garderoba, tu îti cumperi tot?
X.: Nu toate hainele sunt ale mele, sunt si împrumutate de la magazine special pentru videoclip, pentru sedinta foto, aduse de stilist.

B.T.: Aceste grupuri de „Fashion”...
X.: Da, eu nu port hainele de mai multe ori, le îmbrac o singură dată pentru că după aceea intru în conflict cu „Fashion Police”.

B.T.: Cum ai ajuns la numele de Xonia si de ce ai ales numele de Xonia?
X.: Xonia este numele meu de scenă, numele meu de botez este Loredana si numele de familie este Sachelaru. Luându-mi numele de Xonia am vrut să fac diferenta între viata mea personală si viata mea profesională, asa că am ales un nume de scenă, mai usor de tinut minte. Loredana este un nume foarte popular în România, dar la nivel international nu este un nume foarte comun. Xonia este un nume care mi-a plăcut si-mi place mie foarte mult.

B.T.: Cum l-ai găsit? L-ai găsit undeva sau l-ai compus tu cumva?
X.: L-am compus într-un fel: X este din punctul meu de vedere ideea de marketing care mi se pare mie că functionează. Xonia este un nume din jocul „Mortal Combat” (Lupta pe viată si pe moarte), pe care-l jucam cu fratele meu. Xonia este o tipă super.

B.T.: O eroină. E minunat să-ti păstrezi copilul din tine, să-l respecti si să-l educi să crească atât de frumos. Seriozitatea si maturizarea artistică nu presupune renuntarea la copilăria din noi. Nu-i asa?
X.: Oo, da... Foarte de acord cu dumneavoastră. Si să continui povestea Xoniei, ca personaj. M-a atras faptul că juca extrem de bine, era foarte puternică, stia exact ceea ce vrea. Si mi-am zis, asta este exact ce vreau să prezint eu pe scenă. Mai mult, acest personaj feminin, Xonia este blondă si m-am regăsit în ea si sub acest aspect.

B.T.: Pe lângă motivatia comercială a fost si o dorintă de reprezentare. Cu acest nume simti că te individualizezi. Inteligentă alegere. Felicitări!
X.: Multumesc mult!

B.T.: Ok. Dar fanii tăi înteleg de ce cânti în engleză si nu în româneste?
X.: Eu sunt născută si crescută în Australia. Fanii mei si comunitatea românilor stiu lucrul acesta despre mine. Limba engleză a fost prima mea limbă, limba română a fost a doua. Eu vreau să fac anul acesta sau anul care vine o piesă în limba română, dar n-am putut să fac lucrul acesta până acuma pentru că asa cum vorbeam româneste nu era foarte bine, greseam, nu pronuntam suficient de corect, accentul nu-l puneam corect. Acuma, oarecum m-am obisnuit, însă mai trebuie să mai învăt. Stiu foarte bine lucrul ăsta, dar eu cânt în limba engleză pentru că stiu că asta este limba nativă pentru mine si stiu să mă exprim cel mai bine si mă simt si cel mai comod pentru că stiu că nu mă judecă nimeni că as gresi cumva. Mă simt mai confortabil în text si pot să mă exprim mai bine atunci când scriu si-mi compun versurile. În limba română nu scriu versuri, efectiv, nu sunt la un nivel la care să fac acest lucru. Însă, sper să mă perfectionez si voi cânta si în româneste.

B.T.: De cât timp esti în România?
X.: Sunt în România de cinci ani.

B.T.: Si în timpul ăsta, te-ai dus la vreo scoală de limba română când ai realizat că ăsta este un impediment, mă refer la accent. Te-ai dus la vreun curs ca să te corectezi?
X.: N-am fost la un curs să învăt limba română. Nu, pentru că nu mi-am dorit. Efectiv n-am avut timp. La început n-a fost un impediment că nu vorbeam limba română sută la sută, iar acum, din punctul meu de vedere tot nu este un impediment, încă nu mă reprezintă pe mine acuma limba română din punct de vedere gramatical. Nu mă reprezintă pe mine ce fel de persoană sunt, cu studii, cu scoală.

B.T.: Frumos că esti constientă de nivelul tău de cunoastere a limbii române, de potentialul lingvistic pentru un text bine scris. Nu pot decât să te felicit si să-ti urez succes în învătarea limbii române. Am înteles că acum nu te reprezintă total exprimarea în limba română si nu vrei să dai sansa unora de a interpreta nefavorabil actul tău artistic.
X.: Da, se poate interpreta gresit si nu trebuie să dau ocazia.

B.T.: Un punct de vedere realist.
X.: Ceea ce fac, muzica pe care o fac este si pentru România, acolo m-am lansat, acolo a început visul meu să devină realitate. Cert este însă că fac muzică si pentru cei din afara tării care nu sunt români, asa că limba engleză fiind o limbă internatională, vreau să atingă, să ajungă la cât mai multi oameni. Si pot să fac lucrul ăsta cântând în limba engleză.

B.T.: E viata scumpă în România?
X.: Viata oriunde este scumpă, din păcate.

B.T.: Mai scumpă decât în Australia?
X.: Viata în România este scumpă pentru cei care sunt plătiti în lei, care au salariile în lei, dar pentru altii care vin din America, din Anglia, din Australia, viata este mai ieftină. Nu sunt însă multi oameni care vin din alte zone ale lumii să stea, să trăiască acolo, asa că pentru cei care trăiesc acolo, într-adevăr viata este foarte scumpă, din punctul meu de vedere.

B.T.: Da, ai sesizat bine lucrurile. Au început să se obisnuiască fanii tăi cu vocea ta frumoasă? Ce planuri ai pentru viitoarele clipuri? Ce-ai vrea să mai încerci, pentru că ai încercat o grămadă de clipuri interesante, cum ar fi cel cu calul în pădure, a fost foarte simbolic, si cel de-acuma este foarte frumos, cu o muzică bună si imagini de calitate. Mi-a plăcut gestul cu mâna, este foarte elegant. Îmi place foarte mult si ultimul clip.
X.: Multumesc!

B.T.: Sunt din ce în ce mai frumoase clipurile tale, din ce în ce mai profesionale. Se cunoaste că ai text si introduci elegant unele lucruri din viata asta românească, pentru că este o grămadă de sex în cântecele românesti. Acum, o grămadă de cântăreti noi cred că în asta constă succesul, să fii cât mai sexy si cât mai dezbrăcat, cât mai murdar, cât mai rupt, dar tu vii cu clasă, adaugi clasă. Tu ai dovedit că poti să ai cântece sexy, dar să fii si cuminte, să abordezi un stil elegant si sofisticat. Si ăsta este un lucru extraordinar.
X.: Multumesc mult!

B.T.: Stil pe care îl ai pentru că vii din lumea baletului, ai făcut si balet, ai făcut si un pic de actorie. Ai făcut mai multe categorii de artă în viata ta. Stiu că de la cinci ani esti pe scenă. Si vreau să te întreb dacă la cinci ani, când ai fost la balet, te-ai gândit vreodată că o să fii în România si să faci „Rock & Roll Clips” (videoclipuri muzicale), ceea ce faci acuma?
X.: Nu, sigur că nu. Nu-mi vine să cred unde m-a adus viata. E frumos să nu stii unde o să fii în viitor. Stiam că vreau să fac cutare lucru, dar nu stiam unde o să mă lansez, unde o să fiu pe scenă si să văd pentru prima oară lumea fredonând piesele mele, cântând împreună cu mine, stiind fiecare strofă din piesele mele. Nu stiam că o să am parte de aceste bucurii.

B.T.: Cum ai putea exprima în câteva cuvinte ceea ce trăiesti acum, în prezent?
X.: Da, e foarte frumos ceea ce trăiesc. Muncesc, învăt, evoluez si am ajuns la un anumit nivel de interpretare. Mă bucur de tot ceea ce sunt, iar ceea ce sunt este mobilul de a merge înainte. Încet, încet, dar sigur voi convinge că ceea ce fac este artă. Mă axez foarte mult pe a arăta ce înseamnă muzica de calitate si ce înseamnă o imagine de calitate.

B.T.: O să ai milioane de fani. Doamne ajută! Cum vezi anul acesta fată de anul trecut? Din punct de vedere artistic, bineînteles?
X.: Ce-o să fac diferit anul acesta în comparatie cu anul trecut, o să am niste colaborări foarte frumoase cu artisti din muzica internatională si cu artisti de la noi din România. Nu am avut ocazia până în prezent să colaborez cu alti artisti. Am colaborat cu Deepcentral, dar am cântat tot o piesă a mea, asta o să fie prima piesă oficială De fapt o s-o lansez anul ăsta si după aia astept să vă arat care sunt surprizele pe care le-am lucrat. E secret.

B.T.: În toată perioada asta, cât ai lucrat timp de cinci ani în România, sărind de la viata sofisticată în care ai lucrat cu artisti internationali, de la Baletul din Moscova, sau „The St. Petersburg Maryinsky Ballet” având contact cu o lume elevată, sofisticată în materie de artă, ai sărit dintr-o dată în România, e ca si cum ai fi sărit dintr-un parc frumos în junglă. N-ai avut niciodată senzatia că vrei să renunti? Ai avut momente de disperare?
X.: Nu pot să zic că am avut momente de disperare, am avut foarte multe momente de frustrări, acesta este cuvântul care se potriveste cel mai bine, pentru că nu întelegeam mentalitatea si de ce anumite lucruri nu sunt apreciate sau nu sunt încurajate. Din punctul meu de vedere, fiind o artistă care are toate calitătile necesare care te recomandă ca artist, e greu să întelegi maniera în care uneori esti văzut si apreciat. Deci, scriu si compun, am voce, stiu să mă misc pe scenă, fac coregrafii, fac multe lucruri, nu sunt doar o persoană care cântă si o imagine si nu stiu altceva. Mai mult decât atât, dau idei pentru videoclipuri, îmi fac costumele, stau cu regizorul la fiecare cadru, ajut la montaj, adică sunt o persoană care mă implic.

B.T.: Esti un profesionist serios.
X.: Tot ceea ce fac este reputatia mea, de aceea mă gândesc că trebuie să fie întotdeauna bine făcut, vreau să mă asigur că este de calitate.

B.T.: Un lucru trebuie făcut bine când vrei să ajungi în vârf, fără compromisuri.
X.: Exact. Vreau să rămână ceva acolo pentru cei care stiu să facă diferenta între educatie si muncă. Să asculte ceea ce cânt si să se inspire, poate să ia ceva de la mine si să crească mai departe el în directia pe care si-o doreste. Vreau să fac ceva care să dureze.

B.T.: Da, ai găsit o floare frumoasă si vrei să împărtăsesti mireasma cu fiecare, să arati, uite ce frumos miroase!
X.: Absolut! Si, uite, am avut frustrări, dar am învătat ce să fac, cum să fac să trec peste si am ajuns unde am vrut eu. Asa că niciun obstacol nu te opreste, doar tu poti să te opresti. Orice impediment pe care l-am avut în fată, l-am depăsit, am trecut peste el si sunt unde sunt în ziua de azi. Multumesc Domnului si merg înainte.

B.T.: Da, pentru că noi urmărim clipurile tale, ai pus câteva si din culise, de la repetitii pe ‚You Tube’, plus ai emisiunile de televiziune la care ai participat si am putut să vedem că tu esti un om determinat, hotărât, muncesti si nu-ti bati joc. Această muncă nu e o aventură usoară, tu iei lucrurile în serios. Din clipurile tale reiese că tu esti un artist matur. Din păcate, sunt unii care vin si iau foarte trivial sau „mistocar” visele si trăirile tale, iar faptul că tu crezi si persisti în seriozitatea ta te face să mergi înainte si să-i învingi. Mă gândesc la tipa aceea care s-a legat de felul cum te îmbraci. Am văzut la televiziune că s-a legat de costumele tale de scenă.
X.: Păi ce să spun, „sotul meu” vrea să facă bani sau să apară în presă într-un fel sau altul. A vrut un scandal, n-a iesit niciun scandal.

B.T.: Pentru că tu nu te-ai lăsat intimidată si emotionată. Am văzut că persoana respectivă a încercat să te asmută un pic, dar tu, ai dovedit că stii să controlezi lucrurile. Cum reusesti?
X.: Ce să spun, sunt o persoană care nu fac drame, fiecare persoană are dreptul la părerea ei, dar eu respect părerile care vin de la persoane care stiu ce vorbesc. De exemplu, dacă cineva mă critică pe mine în legătură cu muzica, bag de seamă dacă persoana este din industria muzicală, dacă are educatie si este la un anumit nivel. Mereu am respectat si am dat mai mare importantă oamenilor care sunt calificati si care au capacitatea să mă critice. Ceilalti oameni care nu stiu ceea ce fac eu, n-au educatie si cultură muzicală, care nu au nimc în comun cu meseria, ceea ce spun ei, intră pe-o ureche si iese pe cealaltă, dacă e să aud.

B.T.: Desigur, asta reiese din felul tău de a fi, din determinarea ta si asa rezisti, asa mergi în continuare si nu te lasi intimidată. România e mai mică decât Australia. Cred că de-acuma îi cunosti pe toti interpretii de acolo. Cu care te întelegi cel mai bine sau pe care îi admiri, mă refer, ca profesionalim, ca seriozitate? Te-am pus în alternantă cu Andra, pe acelasi podium, nu stiu dacă o cunosti pe Andra.
X.: O cunosc pe Andra, are o voce superbă, este o artistă pe care o respect pentru că este cu adevărat artistă, pot să spun lucrul ăsta cu mâna pe inimă. Îmi place foarte mult si de Raluca.

B.T.: Ce-ti place la ele, de exemplu?
X.: Investesc în imaginea lor, în ceea ce fac, cântă, pun pasiune în cuvintele pe care le spun, transmit ceva, au atitudine, sunt persoane carismatice, mă atrag, sunt persoane frumoase si în exterior si pe interior.

B.T.: Ai cunoscut-o pe Andra personal, sau pe Raluca?
X.: Da. Le cunosc personal.
B.T.: Faptul că ai trecut prin balet si prin teatru, crezi că ceea ce esti astăzi ca artist si cântăret esti datorită faptului că si baletul a contribuit la constructia ta?

X.: Absolut.
B.T.: Si te face să fii deosebită fată de altele.
X.: Baletul mi-a dat o anumită elegantă pe scenă, mi-a oferit oportunitatea să fiu foarte disciplinată, să stiu să-mi fac programul meu, să am respect fată de scenă si artisti, să apreciez multi artisti care sunt buni în meserie prin arta lor, prin tot ceea ce fac ei. Sunt de admirat si îi sustin, este loc pentru toată lumea si mereu putem învăta si de la altcineva pentru că nimeni nu le stie pe toate.

B.T.: Având si experientă în alte arte, ai învătat să-i respecti pe cei care au alte talente. Astfel, simti că te îmbogătesti?
X.: Absolut. Este normal si e frumos să ne sustinem unul pe altul. Nu? Si când suntem atenti la ceea ce este frumos în jurul nostru, sporim si noi, evoluăm.

B.T.: Pe de altă parte, este o grămadă de birocratie în industria asta muzicală si o grămadă de luptă, de gelozie, poate chiar ură pentru că e concurentă, sigur. Nu te-ai plictisit să lupti, că tu lupti de la cinci ani să convingi lumea să vadă frumosul din ceea ce faci tu?
X.: Nu mai încerc să conving pe nimeni, eu lupt cu mine însămi. Eu sunt cel mai mare critic al meu, eu sunt cel mai mare dusman al meu. Nu, nu mai vreau să dovedesc nimic. Nu mai are rost, pentru că ceea ce fac este cea mai bună dovadă, nu trebuie să fac eu ceva în plus, să mă chinui. Nu, fac ceea ce învăt, fac ceea ce stiu să fac.

B.T.: Esti consecventă cu tine însăti, îti urmezi crezul si asta este minunat.
X.: Da, asa este. Nu vreau să stau într-un loc, vreau să fiu cea mai bună în ceea ce fac.

B.T.: Să înteleg că asta este ambitia ta, să ajungi undeva sus?
X.: Vreau să ajung departe, nu?

B.T.: Te întreb, stii unde vrei să ajungi sau cât de lung va fi drumul până acolo?
X.: Stiu unde vreau să ajung. Când voi ajunge nu stiu, însă stiu că-mi place ceea ce fac, că lucrez azi bine, iar ce-o să fie mâine si poimâine, vom vedea. Eu trebuie doar să muncesc.

B.T.: Si eu am admirat-o foarte mult pe una din balerinele pe care ai admirat-o si tu atunci când făceai balet, pe Sylvie Guillem. Asa mi-ai mărturisit când ti-am luat primul interviu. Ea a mers înainte fără să se lase intimidată de toate ploile si vânturile care au venit în calea ei. M-a fascinat determinarea ei si seriozitatea ei. Asta mă face să te asemăn cu ea, să-ti văd drumul ca al ei si-ti urez din tot sufletul să fie asa.
X.: Da, sunt oameni care îti pot marca viata, evolutia profesională.

B.T.: E competitie mare, nu?
X.: Da, si uneori când te văd că esti talentat nu vor să te ajute, mai mult, vor să te împiedice, să te facă să crezi că nu esti ceea ce de fapt esti.

B.T.: Te pun jos. Ai si aici o „artă” de a merge înainte?
X.: Da, se poate spune si asa. M-am călit în timp, am reactii promte, hotărâte si mai ales lucide, stiu să iau decizii si să-mi asum responsabilită-ti. Mai am, norocul meu este că am si o familie foarte bună care mă sustine si m-a învătat de mică să nu ascult, să nu bag în seamă ce se spune în dreapta si-n stânga. Aceia sunt oameni răuvoitori si vor exista mereu.

B.T.: Extraordinar, esti asa de calmă, nu ai trac, nu ai un tic nervos că sunt ani de când lupti. Nu este usor să depăsesti asemenea frustrări. Simti că esti din ce în ce mai puternică?
X.: Nu este usor, dar mă gândesc bine si nu uit o clipă câte am realizat până acuma si asta îmi dă putere. Până la vârsta pe care o am, am făcut foarte multe lucruri, am realizat că sunt lucruri importante în ceea ce fac, asa că sunt mereu foarte multumită cât am evoluat, de unde am plecat si până unde sunt în ziua de azi. Si mai stiu si cât mai am de mers. Da, am luptat, dar am cea mai mare satisfactie să stiu că am ajuns unde sunt.

B.T.: Cum te simti atunci când prezinti un cântec, dai totul si ai o audientă indiferentă? Cum reactionezi?
X.: De multe ori publicul din România nu arată cât de mult îi place ceva. Nu stiu de ce, dar, nu-i nicio problemă, eu chiar stiu că le-a plăcut, cu toate că nu arată lucrul ăsta. De foarte, foarte, foarte... multe ori, după ce am terminat de cântat vin la mine, mă felicită, îmi multumesc. Si eu înteleg, asa suntem noi ca public. În fiecare tară, publicul este altfel.

B.T.: Suntem egosti?
X.: Nu e vorba neaparat de egoism, da asa...

B.T.: E firea lor.
X.: Da, asa reactionează. Copiii care sunt mai liberi să se manifeste, când le place, tipă si urlă, dar cei de vârsta mea nu sunt asa expansivi, asa cum sunt, de exemplu în America.

B.T.: Nu se exteriorizează. Tin în ei, pentru ei.
X.: Dar atâta timp cât eu sunt pe scenă si transmit energia mea pozitivă si stările mele pe care le trăiesc prin muzică si ajung la public si dacă le trăieste si el, ăsta este scopul meu.

B.T.: Ai făcut CD-uri mai multe, le-ai scos pe piată, mergi prin magazine să le vinzi? Cum le vinzi, pe la ce standuri le expui? Când mergi prin shop-uri cu CD-uri, ce cauti?
X.: Eu încerc mereu să ascult cât mai multe genuri de muzică. Nu neaparat ce fac eu, ci orice, orice, pentru că din mai multe stiluri poti să aduni, să completezi si să faci ceva nou. Iei anumite instrumente care nu se poartă, din muzica populară, din muzica de la tară si le pui pe muzică modernă, iese ceva nou, la care nici nu te astepti să fie. Nu stiu, ascult absolut tot.

B.T.: Ai vreun cântăret cu care ai vrea să colaborezi?
X.: Undeva mi-as dori să colaborez cu foarte, foarte multi artisti. Nu stiu de unde să încep, lista este atât de lungă, însă în momentul de fată colaborez cu niste artisti. Nu pot să vă spun cu cine, dar mi-am dorit să colaborez cu ei, o să lansez piesele anul acesta.

B.T.: Ai oameni pe care îi admiri si apreciezi si cu care ai vrea să colaborezi. Asta e bine. Din videoclipurile pe care le-ai văzut la televiziune, ai vreunul care te-a impresionat, care este preferatul tău? Din cântăretii internationali, ai un videoclip care te-a fascinat si ai vrea să faci si tu unul ca el?
X.: Ua! Sunt multe videoclipuri care sunt foarte frumoase, pe care eu stau si le analizez. Stiu că în fiecare videoclip sunt subîntelesuri si sunt anumite lucruri care sunt puse acolo ca fiind semnificative, dar apare altul care aduce altă gândire.

B.T.: Este vreun tip din ăsta care face videoclipuri si ai vrea să lucrezi si tu cu el?
X.: Îmi place foarte mult de David Lynch, de Michel Gondry dar sunt o grămadă de regizori. Ideea este că atunci când lucrezi cu un regizor, nu neaparat să lucrezi cu cel mai talentat, trebuie să lucrezi cu cineva care te întelege, care are aceeasi viziune cu tine. Eu fiind artist, tu fiind regizor, să avem aceeasi viziune si prin ceea ce realizăm împreună să atingem maxim. Poti să lucrezi cu un regizor foarte bun, dar dacă nu te întelegi cu el, n-o să iasă un videoclip frumos. De exemplu, lucrez în ultima perioadă si lucrez foarte bine cu un prieten de-al meu foarte bun, cu Anthony Icuagu , amândoi comunicăm foarte bine si scoate din mine ceea ce este mai bun. Lucrez cu el si iese clip după clip.

B.T.: Asa cum am mai zis, clipurile tale sunt din ce în ce mai bine realizate, din ce în ce mai profesionale si mai atractive. Prin livrarea cântecelor tale si a mesajului tău, esti interesată să participi la evenimentele lumii sau la evenimentele de fiecare zi? De exemplu, să faci cântece cu mesaje politice, sau de dragoste, sau de pace, cum a fost acela pe care l-ai făcut, acela cu masca. Ai făcut unul cu masca verde, mai demult.
X.: Da, înteleg ce vreti să spuneti, însă, în general, nu vreau să mă bag în politică în momentul de fată. Cel mai frumos lucru mi se pare arta curată, fără conotatii interpretabile.

B.T.: Dar iubesti pacea, natura si doresti si tu ca să fie fericiti copiii, asta pentru că ai zis că vrei să-i ajuti. Iubesti natura cu florile, pădurea cu copacii, cum vezi că se poate promova acest lucru?
X.: Da, înteleg si trebuie să avem grijă de natură, dar cel mai frumos lucru pe fata pământului, după părerea mea este iubirea. Asa că, în general, piesele mele sunt despre iubire. Ei, că suferim din iubire, dar sunt cele mai frumoase clipe si trăiri pe care poti să le ai.

B.T.: Cel mai mare dar de la Dumnezeu este iubirea.
X.: Si mai stiu că este ceva în care fiecare poate să se regăsească. Când scriu si compun, fac acest lucru în asa fel încât să se regăsească cât mai multi oameni

B.T.: Ai avut parte de admiratori obraznici? Cum ti-ai rezolvat problema? Ai fost vreodată într-o situatie mai delicata din acest punct de vedere?
X.: Nu. Nu stiu. În general, cred că nici nu mă atrag lucruri de genul ăsta. Sunt o persoană foarte pozitivă si eu atrag lucruri frumoase, să zicem. Ok, poate am avut si niste experiente mai putin plăcute, dar se poate rezolva foarte usor, foarte diplomatic. Nu trebuie să iasă un scandal, o bătaie, ceva de genul ăsta. Nu. Acum depinde si dacă ai cu cine să vorbesti, dacă ai cu cine să te întelegi. Dacă văd că acea persoană nu stie să se comporte, dacă as zice si eu ceva nu poti ajunge nici unde cu acel individ. Asa că îmi văd de treaba mea. Eu nu am timp, efectiv nu am timp să-mi bat capul cu oameni care nu au sapte ani de-acasă si care nu sunt la acelasi nivel cu mine.

B.T.: Sunt multi mistocari în România, care fac băscălie. Cum îi percepi?
X.: Si? Bravo lor! Sunt oameni care nu au ce face cu timpul lor. Credeti-mă, oamenii care muncesc, oamenii care au de treabă si vor să ajungă cât mai departe în viată, n-au timp să stea să comenteze, să bârfească, să zică si să facă lucruri urâte.

B.T.: Poate unele fete zic, dacă as fi frumoasă ca si Xonia, as găsi un bărbat bogat si as avea familie si as lăsa naibii tămbălăul ăsta. Ce poti spune fetelor astea?
X.: Sunt o persoană foarte independentă, vreau să am cariera mea, vreau să am statutul meu, nu-mi place să stau si să depind de alti oameni, să mă rog de alti oameni. Eu, asta vreau să fac si voi face. N-as avea nicio satisfactie dacă n-as munci pentru ceea ce am în viată si astfel apreciez mai mult munca...

B.T.: ... si oamenii si doresti să-i faci fericiti. Cânti foarte des. Am văzut spectacolul pe care l-ai dat aici si toti ne-am bucurat de el, a fost un succes deosebit. A fost asa de frumos, ai demonstrat că esti deja un profesionist cu experientă. Ai multe asemenea spectacole de-astea în tară?
X.: În tară am în ficare weekend spectacol.

B.T.: În fiecare weekend ai asemenea spectacole puternice?
X.: Da, unul, două, depinde, poate trei, în functie de sezon.

B.T.: În încheiere. Ce surprize ne va aduce Loredana pe viitor?
X.: Pentru a vedea surprizele, trebuie să mă urmăriti, să fiti permanent în legătură cu mine pe oficialxonia@oficialxonia.com. Primul meu album pe care o să-l lucrez anul acesta (nu stiu dacă o să fie gata anul acesta sau la începutul anului care vine) împreună cu casa mea de discuri „Universal Music”. Am multe de făcut si am multe surprize pe care le pregătesc în timp.

B.T.: Mai apari la televiziune pe undeva, unde te mai putem vedea? Mai ai vreun plan, altceva? Sau doar muzică si videoclipuri?
X.: Da. În momentul de fată nu stiu decât de muzica pe care o scriu si compun. Trebuie să mă întorc în tară, trebuie să mă apuc de treabă, apoi să fiu acasă, să fiu în vacantă, unde mă simt extraordinar de bine. Aici însă îmi lipseste agitatia si activitatea si tot ceea ce fac împreună cu echipa mea din România.

B.T.: Când esti acolo, ti-e dor de Australia?
X.: Sunt atât de ocupată, de bucuroasă si fericită că piesele sunt în top, că am fani, că am concerte, că mă duc să cânt, încât nu am timp să mă gândesc că mi-e dor de Australia.

B.T.: Cu timpul o să devii mai mult româncă, să simti că apartii mai mult României decât Australiei. Nu te îndepărtezi de noi, de Australia?
X.: Nu. Sunt si o să fiu la fel. Sângele meu este de la părintii mei, care sunt români, dar sunt ce sunt datorită Australiei.

B.T.: Găsesti Melbourne-ul schimbat de fiecare dată când revii?
X.: Da...

B.T.: E mai multă modă aici, decât acolo?
X.: Ei, intrăm în niste subiecte controversate. Nu, nu-i mai multă modă acolo, clar e mai multă modă aicea, mai multe stiluri, pentru că suntem o tară multiculturală, avem mai multe religii, mai multe culturi, asa că avem mai multe posibilităti de a ne exprima si din punct de vedere vestimentar. În România, din păcate nu poti să te exprimi atât de deschis, dar încet, încet poate o să se schimbe lucrurile si în acest sens.

B.T.: Suntem foarte bucurosi să te avem aici printre noi, la radio, pentru publicul australian esti fetita noastră.
X.: Mă bucur de fiecare dată când mă invitati să vin să vă dau un interviu, să stăm de vorbă.

B.T.: Si suntem mândri că limba ta română s-a îmbunătătit extraordinar de mult.
X.: Ei, mai am de învătat...

B.T.: Îmi amintesc că puteai să ne dai interviu doar câte cinci, zece minute, acuma putem să stăm de vorbă ore în sir, ne poti povesti multe. Abia asteptăm să ascultăm cântecele noi. Toate cele care au venit până acum sunt extraodinar de frumoase, se vede progresul, se vede frumusetea, profesionalismul, talentul, dedicatia ta si suntem siguri că vei ajunge acolo unde îti doresti si suntem siguri că vei reusi datorită determinării tale. Nu ne-ai dezamăgit niciodată, nu te-ai dat bătută si în ciuda tuturor greutătilor pe care le-ai întâmpinat sau sunt în jurul tău, tu continui să lucrezi si să fii loială credintei tale în muzică si în realizarea ta sufletească si materială.
X.: Multumesc frumos! A fost frumos să stăm de vorbă din nou, să aud asemenea vorbe frumoase. Multumesc mult pentru sprijinul pe care mi-l oferiti. Stiu că sunteti aici, îmi difuzati muzica si vă multumesc tare, tare mult. Promit să vă trimit piesele noi.

B.T.: Asteptăm si cântece în limba română.
X.: Uitati, este ceva ce pot să vă spun. Lucrez la lucrul ăsta si o să vină în curând.

B.T.: Abia asteptăm să ascultăm ceva pentru că ne-a plăcut foarte mult cum ai cântat la „Cerbul de aur”.
X.: Aa, da? N-ati uitat?

B.T.: N-am uitat pentru că, în momentul în care cânti în limba română, te simtim sora noastră, imediat simtim că melodia e în noi. Noi suntem români si inima noastră vibrează la fiecare notă si arpegiu românesc. Ne înaltă si ne coboară în sufletul nostru intim unde ne simtim cel mai bine. Noi te iubim si te asteptăm.
X.: O să vină si o piesă în limba română.

B.T.: Te mai asteptăm si îti multumesc încă o dată.
X.: Si eu vă multumesc.

B.T.: Si să mai vii pe la noi.
X.: Sigur mai vin, cu drag.

Cu acest cuvânt de bun rămas, melodia „Dear Darling”, interpretată de Xonia ne asigură de un drum bine ales.








Ben Todica    3/18/2014


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian