Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sărbători fericite ! Merry Christmas ! La multi ani !

Iată-ne, din nou, aproape de Sfintele Sărbători ale Crăciunului si de Anul Nou.

Să nu uităm , însă. că în aceste zile se împlinesc 24 ani de la Revolutia din Decembrie 1989, începută la Timisoara si continuată la Bucuresti si apoi în toată tara.
Pentru cei care au luptat atunci, pentru tinerii care s-au jertfit încercând să schimbe istoria si vremurile tulburi, avem datoria să sperăm că adevărul, dreptatea, munca onestă vor triumfa în tara noastră de origine.
Se pare că istoria a fost totdeauna nedreaptă, dar, pentru cei care au încercat neobosit să o schimbe, suntem datori să nu ne pierdem speranta că tot ceea ce este bun si curat va dăinui si că jerfa lor va rămâne cu sfintenie

Lumea crestină primeste vestea cea mare, vestea minunată a Nasterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Sărbătoarea Crăciunului aduce multe bucurii copiilor, dar si oamenilor de diferite vârste - prin sosirea bunului si darnicului Mos Crăciun si prin numeroase datini si obiceiuri statornicite la diferite popoare, românii fiind, prin frumoasele lor colinde, între cei mai de seamă păstrători ai acestor tezaure.

In Canada, pregătirile pentru întâmpinarea Crăciunului au cunoscut o efervescentă deosebită prin animatia de pe străzi, din magazine, prin ridicarea, cu ceva vreme înainte – feeria a mii si mii de becuri multicolore prezentând desene si urări specifice sărbătorilor în locurile publice, pe fatadele caselor si marilor edificii, în parcuri si grădini.
Apoi spectacolele, concertele copiilor, studentilor, comunitătilor etnice, formatiilor artistice si institutiilor de spectacole etc. – toate adecvate si dedicate Marii Sărbători.

Intreaga suflare românească întâmpină Sărbătorile Crăciunului si Anului Nou cu bucurie, cu optimism, cu sperante către prosperitate si legitimitate în România, iar comunitatea noastră din Canada manifestă optimis, îndreptătit de fapte, privind continua dezvoltare a tării de adoptie sub semnul democratiei, cu promovarea, ca si până acum, a concordiei si multiculturalismului.

Iubiti cititori, mesajul nostru , de Sfintele Sărbători si pentru anul care vine, este unul de nădejde si de încredere în valorile, întelepciunea si credinta românilor, oriunde se află ei.
Depinde, în fond, numai de noi să nu le lăsăm să se pervertească sau să moară.
Depinde de noi ca toate acestea să aibă un viitor.

Neamul românesc a rezistat si va rezista istoriei.
Despre oamenii mari ai acestui neam, despre valorile lui reale, despre eroii si sfintii lui, despre împlinirile si suferintele lui, despre acele lucruri esentiale ale unui popor, ale unei istorii. a încercat gazeta noastră să vorbească.

In paginile revistei tipărite sau site-ul publicatiei am incercat să promovăm valorile, traditiile, istoria si cultura canadiană . Canada. o tară minunată, demnă de respect si admiratie.

Vă rugam sa primiti si mesajul nostru, de sănătate si prosperitate , al unor oameni care de-a lungul anilor, si-au pus talentul, timpul (liber) si dragostea pentru frumos, în cuvinte - atât de potrivite cât s-au priceput .

Va invităm, sa fiti parte, la evenimentele culturale organizate de revista Observatorul - Cenaclul Nicăpetre si in anul 2014 si care-si propune să celebreze, în continuare, evenimente istorice, aniversări, să promoveze lucrările literare, artistice, stiintifice ale membrilor săi, ale membrilor comunitătii, lansând cărti, publicând articole, studii, eseuri etc., organizând expozitii..

Multumim valorosilor nostri colaboratori voluntari.
Multumim celor care prin reclame sau abonamente ne-au ajutat să tinem această revistă vreme îndelungată si-i invităm în continuare să fie alături de noi.
Multumim celor care s-au ostenit să ne trimită cuvinte de încurajare sau să ne semnaleze greseli.

Sărbători fericite! La multi ani !





Puiu Popescu    12/24/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian