Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Toronto in istorie : Redpath Sugar Company

Pe malul Lacului Ontario se înaltă o clădire cu dimensiuni impozante, ce afisează cu litere mari, cursive, de culoare rosie, numele binecunoscutei companii canadiene de prelucrare a zahărului, Redpath. Fără îndoială, majoritătii ne este cunoscută marca aceasta, inscriptionată pe pungile de zahăr pe care le cumpărăm de la magazinele alimentare.

Ceea ce este poate mai putin cunoscut este faptul că în spatele acestei companii se află mai bine de o sută de ani de istorie, ea fiind înfiintată în anul 1854 la Montreal, Québec, de către John Redpath, un emigrant scotian care, datorită tenacitătii si talentului său în afaceri, pe fundalul rapidei dezvoltări economice a Montréalului în secolul al 19-lea, a reusit în câtiva ani să evolueze de la un tânăr fără nici un ban, la un prosper om de afaceri.

Cunoscând si suisiri si coborâsuri, compania a continuat să reziste pe piată. In anul 1930, ea a fuzionat cu o companie din acelasi sector industrial, din Ontario, iar la sfârsitul anilor ’50, a fost construită actuala rafinărie, pe malul Lacului Ontario (este de mentionat vizita Majestătii Sale, Regina Elisabeta a II-a, la aceasta rafinărie, în anul 1959, la ceremonia de inaugurare).
Consider că istoria acestei companii, mai veche decât însăsi tara în care s-a născut (Canada a luat fiintă, ca tară, la 1 iulie 1867) este importantă si impresionantă, ca un simbol al dârzeniei celor ce au înfruntat decenii de greutăti, zbucium, si chiar înclestări, pentru a se constitui în cele din urmă ca natiune.

Anul acesta, când, asa cum mentionam în articolul din numărul trecut, încă se celebrează cei 200 de ani de la Războiul din 1812, compania Redpath Sugar participă la aceste evenimente importante prin prezenta la Festivalul de pe cheiul orasului Toronto (Toronto Waterfront Festival), prezentând Tall Ships-1812 Tour, o serie de vizite si croaziere la bordul unei flote alcătuite din goelete, croaziere ce ne vor purta, cu sigurantă, pe firul istoriei si al visării (pentru detalii: http://towaterfrontfest.com/).





Eliza Ghinea    6/28/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian