Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Simfonia democratiei ...

Simfonia democratiei, care vrea tot binele pentru tot omul, curge allegro vivace spre final.
Doar cateva miscări de baghetă si dirijorul Obama poate răsufla usurat: Done!
Democratia a ajuns la ... fund!
In tabăra democrată pot exista divergente privind taxele, securitatea sociala, controlul armelor etc. dar în ceea ce priveste legalizarea casatoriilor/uniunilor gay treaba merge ca unsă.
Doar patru senatori democrati făceau notă discordantă si specialistii în political behaviour se întrebau cât vor rezista acesti muschetari. Ȋntre timp au mai rămas doar trei.
Senatorul Tim Johnson ( Dakota de Sud, 66 ani) a anuntat într-o declaratie scrisă că."După o reflectie îndelungată, opiniile mele au evoluat suficient pentru a sprijini legislatia egalitătii căsătoriei .Această pozitie nu presupune nicio orientare religiosă pentru a modifica oricare dintre principiile sale, ci pur și simplu interzice guvernului discriminarea privind cine cu cine se poate căsători ". (http://news.yahoo.com/sd-sen-johnson-says-now-supports-gay-marriage-210034942--politics.html).

Ȋn 1996, sen.Tim Johnson a votat legea federală care definea căsătoria drept uniunea dintre un bărbat si o femeie si prevedea că un stat nu este obligat să recunoască căsătoriile gay ale altor state. Intradevăr asta da evolutie!

Dar cea mai fanastică evolutie este cea a cardinalului american Timothy M.Dolan. Chiar în duminica pastelui catolic, în interviuri acordate posturilor tv ABS News si CBS, cardinalul se adresa bărbatilor gay si lesbienelor, care s-au simtit exclusi de biserică, astfel: " Ei bine, primul lucru pe care l-as spune lor este: Si eu vă iubesc. Si Dumnezeu vă iubeste. Si voi sunteti făcuti după chipul si asemănarea lui Dumnezeu". (http://www.nytimes.com/2013/04/01/nyregion/dolan-church-should-be-more-welcoming-of-gays.html)

Un politician senator si un prelat cardinal au "evoluat" în opiniile lor până a se întâlni în acelasi gând. Gând la gând cu bucurie pentru cei/cele cu alte (dez)orientări sexuale! Legea care va sustine gay-marriges va interzice nu numai guvernului discriminarea privind cine cu cine se poate căsători, ci oricărui cetătean american! Discriminarea cu gândul, cu vorba, cu fapta. Interdictia acestei discriminări functionează de facto la nivel de constiintă socială. Nimeni nu mai miscă-n front.
Personalitătile, pe care constiinta ( vocea lui Dumnezeu în om) le împinge să exprime opinii anti gay-marrige, sunt chemate la ordin, retractează, îsi cer iertare si ascultă de vocea constiintei sociale. Supunerea constiintei personale la constiinta socială pervertită si pervertitoare este tot un islaam ( supunere, în arabă). Dumnezeul acestui islaam cu fard crestin este imaginea defomată a Dumnezeului cel Viu, adică un idol. Mai trebuie să apară profetul în carne si oase.

Opinia cardinalului, asezonată cu cuvintele Sfintei Scripturi (făcuti după chipul si asemănarea lui Dumnezeu ) întăreste convingerea că vocea constiintei sociale, All love is divine, este chiar vocea lui Dumnezeu! Referatul biblic, Facerea, cap.I, spune:
26.Si a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul si după asemănarea Noastră, ca să stăpânească pestii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietătile ce se târăsc pe pământ si tot pământul!" 27.Si a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat si femeie.
Dumnezeu a pornit cu intentia să-l facă pe om (si pe bărbat si pe femeie) "după chipul si după asemănarea Noastră" ("Noastră" este prima revelare a Sfintei Treimi) dar, se pare că a uitat si l-a făcut pe om (si pe bărbat si pe femeie) doar " după chipul Său", adică l-a dotat doar cu ratiune, constiintă, disc ernământ, vointă. Asemănarea, însă, care se referă la virtuti, adică la roada Duhului (" dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinta, blândetea, înfrânarea, curătia; împotriva unora ca acestea nu este lege. Gal: 5,22-23), adică sfintenia, a lăsat Dumnezeu s-o lucreze omul ( cu ajutorul Său) ."Fiti sfinti, că Eu, Domnul Dumnezeul vostru, sunt sfânt." (Lev.19.2) Ȋn sfintenia lui Dumnezeu nu intra unele ca acestea, adică faptele trupului:
".. adulter, desfrânare, necurătie, destrăbălare,
Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,
Pizmuiri, ucideri, betii, chefuri si cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am si spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor mosteni împărătia lui Dumnezeu. (Galateni 5:19-21)

Dragostea lui Dumnezeu este curată, sfântă,...divină si o trimite si peste cei răi si peste cei buni, si peste cei păcătosi si peste cei drepti. Noi, toti, luăm din ale lui Dumnezeu, fie că-L acceptăm, fie că-L ignorăm, si-I oferim din ale noastre care nu pot fi decât din asemănarea Lui, adică tot din ale Lui. "Ale Tale, dintru ale Tale Tie aducem de toate" ( din Liturghia Sf.Ioan Gură de Aur). Prin urmare, nu orice dragoste omenească este divină, ci numai aceea care este roada Duhului si doar pe aceasta I-o putem oferi. Fanteziile si practicile noastre sexuale nu fac parte din asemănarea cu Dumnezeu si le va sanctiona si le va respinge cu dreptatea Sa (iar când răul tinde să devină general chiar asa cum a făcut cu locuitorii Sodomei si Gomorei).

Dumnezeu nu vrea moartea nimanui.

Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut si păzeste toate legile Mele si face ceea ce e bun si drept, el va trăi si nu va muri. Nu se vor pomeni deloc nelegiuirile pe care el le va fi făcut, ci va trăi pentru dreptatea pe care va fi făcut-o. Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - si nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale si să fie viu? (Iez.18, 21-23)
Precum e adevărat că Eu sunt viu, tot asa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa si să fie viu. Întoarceti-vă, întoarceti-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriti voi, casa lui Israel? (Iez. 33, 10-11)

Dar când oamenii Cezarului si oamenii lui Dumnezeu, preotii, prin lege dau drept de cetate păcatelor si le impun spre ascultare tuturor, nu s-a făcut , oare, acea cetate asemenea Sodomei si Gomorei?

Si senatorul si cardinalul poarta acelasi nume, Timothy, de la grecesul Timotheos, care înseamnă " slăvind pe Dumnezeu", "spre slava lui Dumnezeu", "binecuvântat de Dumnezeu". Deoarece tot americanul in God trust, poate, recitind cele două epistole ale Sf.Ap.Pavel către ucenicul său Timotei, după reflectii profunde si responsabile, toti senatorii si cardinalii se vor întoarce de la căile lor , întorcând si pe altii de la căile lor rele, spre slava lui Dumnezeu si spre propria lor binecuvântare si a Americii. God bless America!


Somerville,MA









Nicusor Gliga    4/11/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian