Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


GSM - Tableta sf de weekend

Avertizare ! Textul poate crea disconfort la nivelul intelectului !

100
Greu, foarte greu, au trecut cele o sută de zile de guvernare.
O sută de zile de sperante.
Guvernarea Ponta I, ne amintim, s-a derulat pe un fond de manipulare totală. A forurilor europene (sensei Monica câstigând detasat), a decidentilor (majoritatea bubuli) pe toate segmentele, dar si din partea noastră (a tugulanilor contra bubulilor, cum ar zice paranormalul, fost sef DIE).
Cine a fost în spatele usilor încinse se stie !
Guvernarea Ponta II a plecat cu un mare handicap.
Uriasa autoînfrângere din vară, când a cedat inexplicabil (!) presiunilor euro-americane, s-a securizat cu pactul de scoabitare între guvern (Victor Ponta) si presedintie.
O greseală impusă, îmi susură sursa Safta !
Sincer să fiu, mă asteptam, măcar în aceste o sută de zile, la un dram de solidaritate natională. Demisul să o lase mai moale cu sefia lui de stat si să-si dea concursul la salvarea României ! Aiurea ! I-a atras pe liderii USL în tot felul de curse. Din câteva, au iesit cam sifonati ! Dar, cel mai botit a iesit Demisul. Recentele crize de isterie, în direct, i-a convins si pe ultimii sustinători, că au de-a face cu un caz medical. Cine stie ce s-a petrecut, ulteriror, dincolo de perdelută !?!
Alo, SMURD-ul ? Tineti frecventa deschisă ?
Pe de altă parte, asteptările maselor depăsesc capacitatea de actiune a guvernului, în conditiile în care institutia prezidentială si, mai ales, Justitia nu anchiesează la programul propus. Chiar dacă are o majoritate de 70% în Parlament, structurile sunt împănate cu gărzi portocalii si conserve. Care abia asteaptă să explodeze la parola convenită.
În fiecare zi, ni se comunică, sec, noi si noi hotii patronate de presedintele demis si Justitia sa independentă. Mascatii joacă, tot mai des, alba-neagra cu clanurile de tip mafiot. În zori de zi. Se vehiculează sume exorbitante. Unii vorbesc de sustragerea din banul public, în ultimii ani, a peste 20 de miliarde de euro dintr-un total de 100 de miliarde. Per perioada postdecembristă. Altii fac apel la un raport CIA (!?!) si vehiculează suma exorbitantă de 1.000 de miliarde de dolari !
Asta, chiar tine de domeniul sf-ului !
Lelea Safta nu confirmă ! Mai mult, în nestiinta ei propune publicarea săptămânală a sumelor recuperate de la fostii decidenti&Co. Nationali sau locali. O întrecere socialistă pe judete ! S-ar vedea clar cum lucrează Justitia cu adevărat.
E de mirare, în asemenea conditii, că România mai răsuflă ! Paradox ! Pe fondul isteriei generale, legată de aflatoxina din laptele de la câteva ferme si a cărnii de cal dintr-un abator, mi-am recăpătat tonusul. A mai contribuit si un reportaj, rara avis, reconfortant despre agricultura noastră. Cultura mare. Am tras concluzia, eu, ageamiu de pe Soseaua Iancului, pe dreapta, că nu e chiar atât de rău ! Cum ne intoxică media. Nonstop. Vorba poetului ! Mai e ceva lapte, carne, grâu prin tară !
Geaba reclamă pedeleiii bocului de Cluj "minciunile premierului Ponta” privitoare la: "relansarea economică si crearea de noi locuri de muncă", “o economie predictibilă si sustenabilă”, "disciplină fiscală", "modernizarea infrastructurii" ... sau, alte voci, că nu a aplicat: “reducerea CAS-ului”, “re¬du¬cerea TVA-ului”, “relan¬sarea inves¬ti¬tiilor”, “cresterea încrederii mediului de business” ... (pentru detalii: http://www.zf.ro/politica/primele-100-de-zile-ale-guvernului-ponta-2-arata-ca-nu-exista-nicio-diferenta-fata-de-guvernul-boc-doar-patru-din-cele-20-de-tinte-asumate-in-programul-de-guvernare-au-fost-indeplinite-10705320,)
Multi se fac că nu stiu. Programul de guvernare este pentru 4 (patru) ani. 1.440 de zile. Toate astea nu se fac într-o biată sută de zile ! Si nici ziua nu mai e ce-a fost ! Acum e dimineată, acum e noapte !
Văd, mai nou, că noaptea se munceste mai abitir decât ziua !
Obiectivele mari abia acum încep să fie dezbătute sau aplicate. Constituitia, via Comisia de la Venetia (bine punctat), regionalizarea, fără baroni, mai bine cu Academia Română (miscare inteligentă), absorbtia fondurilor europene, târâs-grăpis, demararea marilor investitii, sontâc-sontâc ...
În conditiile despăducherii generale, Guvernul Ponta II si-a văzut, cu viteza cunoscută, de treabă. Cu bune, cu rele, se află pe plus. Firav, e adevărat !
E bine că am scăpat la stevie si urzici !


ÎNCEPUTUL SFÂRSITULUI !?!

Meciul scoabitatilor, faza terminală ! Nu întelegeam rezerva lui Ponta, când era întrebat de nominalizarea noilor procurori. Demisul a scos, a câta oară, arma secretă. ORDA. Acum, pisicul merge pe poante ! Tata-socru sare si el ! Clamează interesul national sau interesul personal în joc !?! Jenant ! Tipic românesc. Momentul declansator al neîncrederii a fost la emisiunea jurnalistei Oprah de Pitesti, care l-a tinut în corzi de credeam că o să explodeze.
Ce nu înteleg multi. Cu Demisul nu te poti bate. El nu are reguli, onoare, principii, demnitate. Si ca el sunt foarte multi decidenti în Republica a III-a.
Am crezut că România si românii mai au o sansă. Am crezut că mai există onoare, demnitate si iubire de tară.
Patrihotii au mai lovit odată !
CSM-ul băsist e pus la grea încercare în fata listei scoase de pisic din pălăria de muschetar ! La asfintit. Respectă legea sau o amână sine die, până primeste parola ?...
Văd că până si Comisiei Europene, Demisul i-a dat cu flit ! De unde atâta proces transparent ? Europa reactionează ca o fată mare. „Noi nu avem niciun amestec !…” Da, astă vară ? A fost bine cu democratia impusă !?!
Să vezi deranj prin USL ! PSD-ul va guverna, în curând, cu fosti tovarăsi ?!? Liberalul Crin rămâne, deocamdată, vertical. Ne place, nu ne place, asta e ! Pierde pe termen scurt si ... vom mai vedea ! Media românească e bulversată. Nu mai are variante. Asa că mută isteria pe inundatii !…
Pentru mine e clar. Kovesi&Co nu trebuie să fie nici contra, nici pentru. Să-si facă doar datoria. Impartial. Numai că Justitia n-a dovedit acest lucru până acum. Din contra. Si-atunci ?
Constat că a fost deconspirat si Mark Gitenstein. Vrea o simbriută la Fondul Proprietatea ! Normal, după umărul pus la mentinerea statului de drepti ! Se poate, prea cinstite, mister ?!?
Culmea tupeului. Demisul afirmă, la Academia de Studii Economice, că are "certitudinea" că "peste doi - trei ani se va relua discutia legată de revizuirea tratatelor" Uniunii Europene. Avertizează că România riscă să nu fie suficient de integrată pentru a putea fi acceptată "în clubul care, cu sigurantă, va avea două compartimente". Păi, cine a fost presedinte-jucător din momentul acceptării României în U.E. si până în zilele noastre ?
Cine ne-a făcut arsice, musiu ?

Ultima oră !

A fost găsit mort procurorul Ioan Otel, unul din semnatarii Rechizitoriului Flota, prin care Traian Băsescu a fost trimis în judecată.
http://www.luju.ro/static/files/iunie/21/FLOTA_-_Rechizitoriu.mark.pdf,

Toate bune ?



VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
Tel. 0731 936.615 - 0752 975.130
Bucuresti - 39

Ai nevoie de o informatie ?
Mică, mică ? O rezolvăm împreună.






Sergiu Găbureac    4/5/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian