Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Est - europenii

Occidentul si mai ales Nord-America are o perceptie cel putin ciudată fată de est-europeni, dacă nu chiar jignitoare, într-un mod destul de tâmp-discriminatoriu.
Este jenant faptul că, după unificarea Germaniei esticii au fost priviti în mod deosebit.

În Statele Unite se pare că mai firesc au fost integrati chiar locuitorii lumii a treia, afro-asiaticii ori hispanicii sau orice latino. Est-europenii sunt, nu-i asa, încă bântuiti de cele mai grave maladii, greu de acceptat pe virginul continent, cum ar fi stafia mentalului comunist, proletcultismul bine asimilat de la sovietici, etică sovi-etică, alcoolism, fumat excesiv, implanturi dentare si plombe realizate cu materiale radioactive, tratamente încă din copilărie cu antibiotice, ce slăbesc imunitatea si toate calitătile umane. De parcă nu tot noi, europenii estici am fi vizionat, pe vremuri pelicule anglo-saxone si hollywoodiene cu gangsteri si drogati, cu havane generoase atârnând de prea-cinstitele guri, primii în topul consumului de whiskey si marijuana.
S-ar părea că, după ce ne-au aranjat în cele două războaie mondiale, călcându-si pe inima doctrinei Monroe, America reinventează roata, redescoperă puritanismul prohibitiei alcohol-tutun, revolutionează medicina si repertoriul medicatiei si medicamentelor, fixează noi criterii nutritioniste, globalizând fast-foodurile si McDonalds- urile.
Nu avem motive să facem opozitie vizavi de aceste idei novatoare, mai ales că, după valorificarea inteligentei germane capturată în urma ultimului război, valentele tehnico-stiintifice ale demersurilor civilizatiei s-au îmbogătit fastuos cu rachete faine si mai ales cu uluitoarea inventare a tehnicilor virtuale. Strămosii nostri nu vor uita cum pe insula unde acum e Statuia Libertătii se făcea trierea emigrantilor căutându-li-se micozele unghiilor, sifilisul ori tuberculoza.
Acum tabagismul, plombele, nutritia continând grăsimi par a fi la fel de periculoase cu persistenta mentalului comunist.
Si cu toate astea est-europenii nu au bombardat WTC-ul, sunt fortă de muncă viabilă si depozitarii unei culturi superioare celei din tara de adoptie.
Atunci care să fie cauza felului în care sunt primiti pe continentul american?
Departe de a fi încă posedati de obscurantismul stalinist, est-europenii sunt o serioasă concurentă, în fata căreia multi nativi americani nu pot fi decât complexati si încep a invoca diverse pretexte pentru a se proteja de noii-veniti.
Se uită faptul că interventionismul a modificat geografia bătrânului si viciosului continent, imperiile au căzut, coloniile s-au desprins, Estul a fost cedat moscovitilor. Esticii pot fi considerati eventual victime, ale Estului extrem si-ale Occidentului totodată.
Însă când vreun yankeu simpatic vizitează chiar si o tară precum România, se înfruptă cu plăcere din viciile estice ale sarmalelor, micilor sau cârnatilor afumati după metoda bucătăriei Mamei Austria.
Care este una din cele mai bune din lume, dacă nu chiar...







Lucain Bureriu    3/4/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian