Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Poezie si sensibililitate - Elena Adriana Răducanu -

ELENA ADRIANA RĂDUCAN a publicat un număr de 40 de cărti, dintre care opt beletristice, cea de-a noua, fiind în curs de aparitie. A debutat editorial cu o carte de poezie „FLOARE DE COLT”(2011), care o recomandă ca pe o poetă originală si înzestrată cu multiple disponibilităti creatoare. Următoarele volume de versuri „VIATA MERGE ÎNAINTE” si „JOCURI” probează talentul si complexitatea sentimentelor umane, într-o lume a paradoxurilor. Structura metaforică a comunicării, viziunile originale asupra vietii si timpului îmi dau certitudinea că tot ce tine de creatia literară a ELENEI ADRIANA RĂDUCAN îsi va găsi ecou în mintea si sufletul cititorului.
Stefan Dumitrescu, membru USR

ELENA ADRIANA RĂDUCAN este o poetă sensibilă, profundă, cu deschideri către copilărie si universuri inefabile, însetată de puritate…Pluteste în universul poetic al cărtilor ei o lumină antică, o melopee misterioasă, care vine din marii poeti englezi. Rădăcinile sensibilitătii si ale proiectiilor ei poetice vin din substratul cultural românesc, din poezia romantică si simbolistă.
Am prefatat trei cărti scrise de ELENA ADRIANA RĂDUCAN, diferite ca gen: literatură pentru copii si romanul de introspectie psihologică „APELUL DE URGENTĂ”, care impresionează prin complexa psihologie a personajelor, tesătura epică a acestui roman, punând în evidentă incontestabilul său talent.
Lectura povestirilor: “PERIPETIILE ANISIEI”, “ANISIA SI PĂDUREA MISTERIOASĂ”, “VISUL ANISIEI”, “ANISIA SI ANOTIMPURILE” îmi oferă posibilitatea să afirm că ELENA ADRIANA RĂDUCAN si-a dobândit o existentă proprie, prin opera sa dedicată celor mici. Virtutile sale literare surprind o zonă sensibilă a copilăriei de altădată, implicatiile morale fiind pe măsură…Cărtile de povestiri ale doamnei ELENA ADRIANA RĂDUCAN sunt inspirate din universul copilăriei, al gândurilor pure, stârnind generoase punti de visare, dincolo si dincoace de timp.
Stefan Dumitrescu, membru USR

Pe lângă activitatea profesorală, ELENA ADRIANA RĂDUCAN a publicat mai multe volume de poezii, literatură pentru copii si romanul „APELUL DE URGENTĂ”, toate încununând si definind forta sa creatoare. Poeziile din volumul „FLOARE DE COLT” sunt scrise la mari intervale de timp, sintetizând într-o imagine esentială, copilăria, vârsta tânără, trecute prin filtrul amintirii. Stările de spirit diferite fac din „Floare de colt” adevărata sa marcă de identitate, volumul însemnând jonctiunea dintre vis si realitate, dintre vârsta tânără si matură, ecourile gândurilor conturează, pe neasteptate, o întâlnire cu totul specială, regăsirea anotimpurilor pierdute, care stau sub semnul întelepciunii si al poeziei.
Atât în volumele de versuri: „FLOARE DE COLT”, „VIATA MERGE ÎNAINTE”, „JOCURI”, cât si în volumele de proză, în romanul „APELUL DE URGENTĂ” sau în povestirile „PERIPETIILE ANISIEI”, “ANISIA SI ANOTIMPURILE”, “VISUL ANISIEI”, “ANISIA SI PĂDUREA MISTERIOASĂ”, Elena Adriana Răducan sondează în permanentă frontiere estetice, creatia sa literară este percepută când ca un act de cunoastere, când ca o tăinuire a vietii, o situatie de reciprocitate universală, la care participă pe rând ca într-o rugăciune.

Prof. univ. dr. George Sorescu

ELENA ADRIANA RĂDUCAN a publicat patruzeci de cărti:
stiintifice, didactice, educative, de cultură, cărti de eseistică si teoria literaturii, studiu dedicat folclorului, dar si cărti de creatie, opt la număr,
a noua fiind în curs de aparitie.
Climatul spiritual de o stăpânită melancolie este una din liniile fundamentale prezente în volumul de poezii „FLOARE DE COLT”,
volum prin care a debutat editorial. Registrul suav, tensiunile înfrânte, stările de spirit diferite, problemele existentiale, contemplarea intensă a lucrurilor, toate dau acestui volum de poezii o rezonantă prelungă.

Mihai Dutescu, membru USR






Referinte critice    2/21/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian