Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sporească iubirea pentru valorile neamului !


ODIHNEASCĂ-SE ÎN PACE !

Filmul Lincoln a lui Steven Spielberg debutează cu scena bataliei din mlastină din Mihai Viteazul, un tribut adus marelui regizor Sergiu Nicolaescu si poate o premonitie a trecerii sale in nefiinta.
Mihai Viteazul este adesea clasificat din răutate sau lipsă de profesonalism drept un «film comunist».

Este regretabil că generatiile actuale de cineasti minimalizează sau contesta valoarea artistică a operelor talentatului regizor. Deasemenea, unii critici de film denaturează mesajul filmelor sale jignind prin afirmatii insidioase milioane de spectatori din tară si străinătate. Firesc, se pune întrebarea: de ce au dorit să colaboreze cu regizorul Nicolaescu atâtea personalitati celebre ale cinematografiei mondiale, artisti de renume international precum Orson Wells, Laurence Harvey, Elisabeth Taylor, Richard Barton, Richard Jhonson, Kirk Douglas, Charlton Heston, Steven Spielberg si multi altii?

Dacă regizorul român ar fi fost netalentat, asa cum îl consideră cei lipsiti de respect uman si moral, cum se explică faptul că filmele regizorului, scenaristului si actorului Sergiu Nicolaescu fac parte din programul de studiu al Universitatii de Artă Cinematografică Southern California din Los Angeles?
Iată trei argumente în favoarea valorii filmelor lui Sergiu Nicolaescu. Să fie oare adevărat că marilor personalităti ale neamului li se recunoaste valoarea în afara granitelor patriei? Am putea da multe exemple în acest sens, dar e suficient să amintim de Brâncusi, Cioran si Eliade.

Din motive asupra cărora nu merită să ne oprim acum, unii nu vor să accepte adevărul. Sergiu Nicolaescu a făcut ceea ce nu au avut curajul să facă multi asa zisi “nedreptătiti ai soartei” sau observatori pasivi ai sistemului ceausist. El s-a folosit de toate mijloacele precum eroul lui Spielberg din Schindler’s List care a servit armata germană pentru a salva mii de evrei de la crematoriu. Sergiu Nicolaescu a salvat poporul român de la amortirea în care îl antrenase comunismul bolsevic. Filmele sale au readus în mintea si sufletul românilor episoade importante din istoria neamului, le-au reamintit originile si credinta strămosească, i-au făcut mândri de înantasii lor. Puterea imaginilor i-a trezit pe români, le-a dat motive de bucurie si sperantă, si i-a făcut din nou să viseze liberi la o schimbare benefică pentru ei si urmasii lor: le-a ridicat tuturor fruntile din pâmânt spre cer.

Dacă cele 60 de filme nu ar exista poporul român ar fi mult mai sărac. In Australia, filmele lui au rulat în ultimii treizeci si trei de ani pe toate canalele de televiziune si în cinematografele închiriate de comunitatea română de sute de ori. Mihai Viteazul a fost prezentat pe canalul 9TV de 30 de ori, ca sa nu mai vorbim de China si alte tări unde filmele românesti erau foarte populare.
Istoria a dovedit de-a lungul timpurilor că artistii, oricine ar fi ei incluzând nume precum Steven Spielberg, Sergei Eisenstein or Sergiu Nicolaescu, au trebuit să colaboreze cu sistemul pentru a supravietui.

Asadar, nimeni nu este perfect în lumea asta. Cei care va grăbiti să demolati munca artistilor model care prin credinta în trăinicia neamului românesc au dovedit că pot fi deschise culoare de lumină spre rădăcinile neamului, reflectati asupra propriilor gânduri, sentimente si actiuni. Cercetati-vă pe voi însivă si lasati-i titanului filmului românesc, Sergiu Nicolaescu, măcar cele sase săptămâni crestinesti să se odihnească în pace.

Mai mult ca oricând îmi revin în minte cuvintele înteleptului general chinez Sun Tzu: "Nici o tară nu poate fi cucerită fără complicitate din interior". Dacă este un adevăr, este trist si trebuie făcut ceva pentru a ne salva.
Să nu ne mai urâm semenii pentru că ne distrugem neamul si acesta este un mare păcat.
Să-i apreciem cum se cuvine, să-i iubim, să le continuăm opera si mai ales să le cinstim memoria!

Ben Todica, Cineast, Australia

Ben Todica    1/7/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian