Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


“Demers pentru sinceritate”

Adresăm tuturor candidatilor la alegerile parlamentare din acest an o scrisoare, intitulată “Demers pentru sinceritate”, al cărei scop reprezintă o încercare de a crea un dialog între societatea civilă si clasa politică românească în perspectiva unui eveniment cu implicatii extrem de importante pentru noi toti.
Demersul făcut se doreste a fi si un exercitiu de răspundere politică si de asumare a unei realităti care ne va afecta în următorii patru ani.
Votul, ca instrument de exercitare a vointei si a drepturilor cetătenesti în raport cu clasa politică, reprezintă exprimarea constientă si asumată a unei îndatoriri civice, ca si garant al democratiei si libertătilor omului.
De aceea, scrisoarea noastră vine să sublinieze acest fapt, făcând un apel direct către cei asupra cărora se va răsfrânge, în curând, actul votului.
Pe această cale, vă rugăm si pe dumneavoastră, în calitate de putere în stat, să participati activ si responsabil la acest demers.
Tinem să mentionăm că „Demersul pentru sinceritate” este făcut inclusiv pentru actualii parlamentari, care, cel putin o mare parte din ei, vor primi această scrisoare, la fel de importantă atât pentru cei care „au fost”, cât si pentru cei care „vor veni”.
Vă redăm, în continuare, continutul scrisorii noastre.
Vă multumim,
Marina Ene,
Simona Stan,
Cetăteni români, reprezentanti ai societătii civile, absolvente ale Facultătii de Stiinte Politice- Universitatea Bucuresti
http://www.facebook.com/demers.pentrusinceritate?ref=tn_tnmn


SCRISOARE

DEMERS PENTRU SINCERITATE

Stimată candidată/ Stimate candidat,

Acest an, atât la nivel national, dar si international, este un an cu o încărcătură majoră, nu numai de natură economică, dar si de ordin politic.
Destinele lumii se află acum la una din cele mai importante răscruci ale mileniului pe care îl traversăm. Schimbarea s-a facut în peste 99% din politica mondială, aducând o nouă viziune a OMULUI ca CETĂTEAN al tărilor din care provine, dar si ca factor de decizie socio-politică si economică.
OMUL, ca CETĂTEAN al unei natiuni, este oglinda prin care se reflectă conditia societătilor din toate punctele de vedere si la toate nivelele, pornind de la conditia lui civică si terminând cu cea politică. Această conditie se traduce, apoi, în vointa pe care o exprimă un popor prinVOT.
România, ca parte a Europei, dar si ca partener al lumii, nu face exceptie de la acest reviriment. Cei 23 de ani de experientă politică democratică si-au pus amprenta (sau, cel putin, ar fi trebuit să o facă) asupra trendului în care ne încadrăm la nivel politic.
OMUL POLITIC reprezintă un element esential al mecanismului statal. În România, acesta este perceput, adesea, (si din nefericire!) ca un fenomen izolat, ca un spectacol uman care se detasează nefiresc de societatea civilă.
Aceasta este problema esentială care apare în clivajul dintre clasa politică si societatea civilă în procesul electoral.
De aceea, ne permitem să vă adresăm această scrisoare, dumneavoastră, cei care sunteti forta decizională, imaginea si viitorul României.
O facem în calitate de CETĂTENI, de parte a societătii civile românesti, dar si de oameni care au urmat o pregătire în domeniul politic.
Dorim să se înteleagă dintr-un început că acest demers este chintesenta tuturor acelora care formează acest popor si opinia publică, cea care determină, într-un final, investitura dumneavoastră ca viitori parlamentari.
Prin urmare, vă rugăm să acordati atentia si timpul dumneavoastră acestui “DEMERS PENTRU SINCERITATE” si să ne răspundeti unor întrebări. Facem mentiunea că demersul nostru a fost făcut public prin intermediul unui comunicat de presă si, într-un interval de o săptămână, asteptăm răspunsurile dumneavoastră punctuale, care vor fi făcute cunoscute publicului printr-un ACT DE TRANSPARENTĂ absolut necesar oricărui STAT DEMOCRATIC. La fel de publice vor fi si numele acelora care, desi au primit scrisoarea noastră, nu au considerat acest exercitiu democratic demn de atentie.
Tinem să subliniem că „Demersul pentru sinceritate” este făcut inclusiv pentru actualii parlamentari, care, cel putin o mare parte din ei, vor primi această scrisoare, la fel de importantă, atât pentru cei care „au fost”, cât si pentru cei care „vor veni”.
1. De ce doriti să fiti, pentru următorii patru ani, reprezentant al Forului Legislativ al României?
2. Ce reprezintă, pentru dumneavoastră, Parlamentul României?
3. Care este, după opinia dumneavoastră, diferenta între o persoană cu drept de vot si una fără acest drept?
4. Ce reprezintă statul de drept si statul democratic?
5. Cum puteti carcateriza campaniile electorale din România?
6. Considerati că în România există doctrine politice? Vă rugăm să vă argumentati răspunsul.
7. Care credeti că este ponderea contributiei partidului politic în câstigarea alegerilor? Vă rugăm să ne răspundeti, fără a ne transmite punctajele primite de la partidele ai căror membri sunteti.
8. Considerati că, în România, demersul parlamentar, în raport cu Guvernul si Presedintia, este făcut în mod corect, respectând normele constitutionale si atributele parlamentare? Vă rugăm să vă argumentati răspunsul.
9. Care este gradul dumneavoastră de interes REAL si cum se manifestă acesta PRACTIC fată de electorat si fată de cetătean în general? Vă rugăm să nu ne prezentati aici discursuri de campanie!
10. Considerati că dumneavoastră, ca si candidat si ca om politic, din perspectiva definitiei acestuia, aveti pregătirea si profilul necesare pentru a fi parlamentar? Vă rugăm să vă argumentati răspunsul si să nu ne prezentati discursuri de campanie!
INSISTĂM să nu ne oferiti răspunsuri luate din cărti, nici cele pe care le prezentati în viitoarea campanie, nici create de către consilierii dumneavoastră. Dacă nu noi, suntem sigure că românii cărora acestea le vor fi prezentate vor putea face diferenta.
Această scrisoare va fi trimisă tuturor candidatilor la alegerile parlamentare, în măsura în care avem date publice, cât si partidelor politice din România.

IMPORTANT!

Având în vedere că partidele sau aliantele politice nu au făcut publică o listă completă a candidatilor proprii si, mai ales, că, paradoxal, într-o eră a comunicării, pentru unii nu există adrese de mail publice, partidele politice creând un zid real între ele si electorat, nepunând la dispozitie canale de comunicare viabilă, FACEM APEL la toti candidatii si partidele politice să transmită pe adresa de mail demerspentrusinceritate@gmail.com

datele de contact în asa fel încât să le parvină personal scrisoarea, ci nu numai prin intermediul presei.
Vă multumim.
Marina Ene,
Simona Stan,
Cetăteni români, reprezentanti ai societătii civile, absolvente ale Facultătii de Stiinte Politice- Universitatea Bucuresti





Marina Ene, Simona Stan    10/22/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian