Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie ( 50 ) - Ajutor pentru noii veniti

I: Sunt venită în Canada cu programul de dansatoare exotice. Clubul pentru care lucrez m-a ajutat să obtin un permis de lucru acum doi ani. As dori să-mi extind permisul de lucru, dar am impresia că nu se mai poate acest lucru deoarece au fost ceva schimbări. Ati putea să-mi spuneti dacă mai am sanse să-mi reînnoiesc permisul?
R: Din nefericire, s-ar părea că nu veti putea să va reînnoiti sau extinde permisul de lucru în această categorie. Pe data de 14 iulie 2012, ministrul imigratiei a anuntat noi instructiuni legate de modul de procesare al aplicatiilor lucrătorilor străini, atât în interiorul cât si în exteriorul Canadei. Aceste instructiuni mentionează în mod specific lucrătorii care sunt destinati a lucra în sectoare unde sunt motive serioase să se creadă că ar putea exista un risc de exploatare sexuală a acestora. Instructiunile interzic total procesarea unor astfel de aplicatii.
Această interdictie include aplicatiile lucrătorilor pentru cluburi de striptease, servicii de însotitor (escort), servicii de masaj, toate fiind considerate ca făcând parte din categoria locurilor de muncă prezentând acest pericol. Aplicantii vor fi informati că aplicatia lor nu va fi procesată si taxa de procesare va fi rambursată.

I: Am venit de curând în Canada ca imigrant din România. Desi am câtiva prieteni care mi-au dat unele informatii legate de conditiile noilor veniti, as vrea să stiu dacă există servicii acordate de guvernul canadian care îi ajută pe imigrantii recenti să se acomodeze în noua tară. Stiti ceva despre acest lucru?
R. Desigur, toti noii veniti au beneficiat mai mult sau mai putin de serviciile acordate de guvernul canadian. Scopul acestor servicii este de a usura acomodarea noilor imigranti în Canada. Programele care există în prezent se vor termina însă la sfârsitul anului acesta. De aceea, ministerul imigratiei a lansat un apel tuturor, pentru a veni cu propuneri referitoare la serviciile de stabilire definitivă în Canada. Proiectele care se vor formula pentru 2013 sunt la diverse niveluri: locale, regionale, nationale sau chiar internationale.
Ce pot cuprinde aceste programe? In primul rând, trebuie spus că există fonduri alocate pentru ajutorul noilor veniti în relocarea sau stabilirea definitivă în Canada precum si fonduri de re-stabilire / re-asezare care au ca scop ajutorarea refugiatilor.
Programele pot avea ca tintă învătarea limbii engleze, seminarii referitoare la informatii utile pentru noii veniti, ajutor dat în întocmirea unui CV, îndrumări privind cariera de urmat, depistarea companiilor doritoare să angajeze noi veniti, conform cu educatia si experienta de muncă avută, stabilirea unei retele de cunostinte în comunitatea fiecăruia, care să-i ajute în găsirea de lucru, etc.
Din 2005 si până în prezent, fondurile alocate pentru ajutorarea noilor veniti în relocarea lor în Canada s-au triplat pe partea engleză (excluzând provincia Quebec), de la cca. $ 200 milioane la aproape $ 600 milioane în 2012-2013.
Pentru oricare nou-venit, cred ca un punct de plecare pentru ajutor si informatii este asociatia COSTI, pentru care găsiti informatii utile la website-ul: http://www.costi.org/

I: Lucrez în Alberta de doi ani si vreau să stiu dacă am nevoie de un alt LMO (labour market opinion) pentru a mă muta de la o companie la alta.
R: Regula generală este că orice lucrător străin are nevoie de un LMO pentru fiecare companie unde doreste să lucreze. In provincia Alberta însă există câteva exceptii. Initial, lucrătorul destinat pentru Alberta necesită, ca oricine altcineva, un LMO pentru compania respectivă. Acum există un proiect pilot cu Alberta, care caută să favorizeze mobilitatea fortei de muncă străine în cadrul unei ocupatii. Aceasta înseamnă că există o listă de ocupatii foarte căutate si lucrătorii care practică aceste ocupatii pot să se mute de la o companie la alta fără un nou LMO, datorită faptului că există o cerintă foarte mare pentru aceste ocupatii. De curând s-au mai introdus încă sase ocupatii la lista dinainte. Printre aceste ocupatii as cita următoarele: mecanic pentru echipament greu, estimator în constructii, mecanic industrial, dulgher, sudor. Aceste ocupatii sunt foarte căutate în provincia Alberta, precum si în alte provincii, dar numai în Alberta există deocamdată acest aranjament pentru scutirea de LMO.

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaela Boeriu : mihaela@cgsconsultants.com    8/26/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian