Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lillypad – Charity for România, un nufăr pentru cei nevoiasi

Zeci de familii din judetul Timis primesc lunar ajutoare pentru un trai mai bun.

În fiecare lună colectează si trimite pachete de câte 350 – 450 kilograme continând ajutoare sub formă de rechizite, alimente, articole de igienă, haine, pantofi, jucării si medicamente, si care ajung la zeci de familii nevoiase si copii din Ortisoara, judetul Timis. Cele mai sărace 11 familii primesc gratuit pâine pentru întreaga săptămâna. În plus, o dată la două luni, 800 de perechi de ochelari iau calea unei clinici mobile din Timisoara. Toate acestea sunt rodul eforturilor neobosite si sustinute ale unei mici, dar extrem de active si ambitioase fundatii din Alexandria, Virginia, având un nume sugestiv Lillypad (petală de nufăr), al cărei suflet mare si creier este Lilly Pierce, o doamnă blondă, înaltă si frumoasă, care emană o energie debordantă.

Totul a început în urmă cu trei ani, atunci când prima donatie de ochelari oferită de Lions Eyes Glass Recycling Center din Virginia, Statele Unite, a ajuns la Lions Club Timisoara Mobile Clinic. De atunci, treptat-treptat, prin multă muncă si dăruire, Lillypad a crescut si s-a dezvoltat, astfel că astăzi a ajuns să sustină trei proiecte: cel de after school si summer program Căsută de Vis al Asociatiei Scolar-Educative cu acelasi nume din Ortisoara, ajutorarea familiilor nevoiase din comună, si continuarea proiectului privind donatiile de ochelari.

De ce Ortisoara? Atunci când o întrebi, Lilly Pierce devine sentimentală si îti povesteste că Ortisoara este comuna ei natală, de unde a plecat în urmă cu trei decenii, în plin apogeu al regimului comunist. Acum simte că a venit rândul ei să facă ceva pentru cei cu care soarta a fost mai putin generoasă. Lilly Pierce mărturiseste că a învătat de la societatea americană să fie darnică si să împartă cu cei din jur. “Vreau să îi ajutăm pe cei care au nevoie de un sprijin, să aducem putină speranta celor mai putin norocosi si să le arătăm că sunt oameni cărora le păsa de ei. Nu în ultimul rând, as dori să dăm un exemplu prin aceste fapte si astfel să îi inspirăm si pe altii”, explică Lilly Pierce implicarea si dedicarea ei cu privire la ajutorarea consătenilor ei. Totodată, mai spune ea, prin aceste proiecte doreste să îsi vindece “rănile trecutului”.

Si o face cu multă dăruire si căldură fată de semenii ei aflati la mii de kilometri, cu care soarta a fost mai putin darnică. De-a lungul timpului, tone de pachete au ajuns la localnicii din Ortisoara, ajutându-i astfel să treacă mai usor peste necazurile vietii de zi cu zi. Pachetele cu ajutoare se distribuie între programul de after school al Căsutei de Vis, si un număr de 47 de familii nevoiase ce adună la un loc peste 200 de suflete, inclusiv copii si bătrâni. La Căsuta de Vis, care oferă un program deafter school pentru 25 de copii, ajung cele mai multe dintre rechizitele si gustările neperisabile. Pe baza unor liste întocmite în functie de nevoile lor, Adela Radmânestean, bratul din România al fundatiei Lillypad si coordonatoarea Asociatiei Scolar-Educative Casa de Vis, împarte restul de ajutoare familiilor nevoiase înscrise în program.

Oamenii pun pe hârtie ce au nevoie, si apoi primesc de la haine, pantofi si medicamente până la articole de igiena si cele necesare gospodăriei si traiului zilnic. Unele dintre familii se află în program de mai bine de un an. Toate produsele sunt noi-noute sau aproape noi si ajung în România prin intermediul companiei de transport Best Trans (www.besttrans.ro), unul din partenerii de nădejde ai fundatiei Lillypad, care s-a alăturat încă de la început actiunilor Lillypad si care contribuie semnificativ la derularea proiectelor organizatiei. În prezent, distribuirea de ajutoare s-a extins si în trei localităti învecinate cu Ortisoara. Prin intermediul brutăriei din comună, Lillypad mai asigură, gratuit, pâinea zilnică pentru 11 dintre cele mai nevoiase familii.

În ce priveste donatiile de ochelari, acest proiect a intrat în al treilea an. Un medic de la Lions Club Mobile îi consultă pe oameni si apoi le distribuie ochelarii trimisi de peste Ocean, în functie de problemele de vedere cu care se confruntă. Proiectul este în curs de extindere si în Republica Moldova, printr-un parteneriat cu Lions Club Chisinău. În paralel, Lillypad mai sprijină si Fundatia Dr. Murariu din Illinois, prin intermediul căreia o clinică mobilă oferă timp de câteva săptămâni în fiecare an consultatii gratuite localnicilor din Moldova.

Ajutoarele pe care Lillypad le trimite în România provin de la diversi donatori si sponsori, persoane private, companii, biserici, precum si fundatii. Printre cei care s-au alăturat proiectelor Lillypad se număra nume mari, precum Giant, Pottery Barn sau Staples. Unul dintre cei mai înfocati donatori este Eurofoods (www.eurofoodsalexandriava.us), care donează lunar produse alimentare neperisabile ce ajung pe mesele celor nevoiasi din Ortisoara.

Proiectele Lillypad nu se opresc. Lilly Pierce mărturiseste că una din ambitiile fundatiei pe viitor este înfiintarea unui food bank (bancă de alimente), de unde familiile cu probleme din Ortisoara să se poată aproviziona ori de câte ori au nevoie.

Până atunci, toti cei care doresc să sprijine Lillypad si să contribuie la proiectele fundatiei o pot face contactând direct pe Lilly Pierce prin email lillyanddave@gmail.com sau telefon (+1)703-660-6029.

Mai multe informatii despre proiectele Lillypad si Căsuta de Vis la: www.lillypad.tk www.casutadevis.tk






Manuela Mot    7/17/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian