Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Schimb de vestiare ...

Frank Field spunea că:"Democratia nu va mai putea sa functioneze atâta timp cât politicienii de doi bani vor continua să se considere ca o rasă aparte."

Mi-as permite să adaug că această " rasă aparte" de politicieni sunt, într-adevâr , politicieni de doi lei, la care insa mai primesti si restul...dar, din păcate pentru românasii de rând, in real life, sunt politicieni de milioane de dolari, care nu dau doi bani pe cei care i-au ales.
Si aici mă refer atât la USL si la PDL...
Acum câteva zile, după alegerile locale, domnul Ponta declara emfatic, precum după o victorie napoleonică:” „Este un moment istoric - USL a scos PDL din Bucuresti”

Domnule Ponta, istoria nu ia în considerare schimburile de vestiare. Din „oaspeti”, ati devenit „gazde” si, din păcate, veti continua meciul de fotbal(sper că nu se va transforma in razboiul de 100 de ani) cu PDL-ul în care mingea este... populatia Romaniei. Veti continua să trageti suturi balonului rotund si să marcati goluri. Goluri insă, pentru marea majoritate a românilor, doar în portofelul lor.

Dacă tot vreti sa scrieti istorie, incepeti cu asanarea mafiei politice si deratizarea coruptiei ajunsă material didactic pentru toti cei care se apuca de politică. Redati demnitatea românului care v-a votat, care v-a învestit cu incredere si care încă mai speră ( naivul de el) la mai bine. Cineva spunea odată ( din echipa adversa) referindu-se la populatia Romaniei – facandu-si din acest slogan, un titlu de glorie in campania electorală – : „ Să traiti bine!”...acum ar fi bine si doar „ Să traiti!”, că adverbul „bine” este numai un cuvânt prafuit în dictionare rezervat doar pentru ciocoi si protipendada politica.

În România, din păcate, mojicia a luat locul valorii, mitocănia este substitutul caracterului curat, iar contul în bancă decide și are putere de viață și de moarte asupra oropsitului mioritic.Valorile se află la baza piramidei, pe când cocalaria și parvenitismul se află în top, râzându-le în nas celor educați, corecți, cinstiți și cu bun simț. Oamenii de valoare precum doctorii, inginerii și oamenii de știință sunt umiliți și batjocoriți în propria lor țara, cu salarii de mizerie, dar apreciați la adevărata lor valoare odată ce trec granița ținutului mioritic.

Domnilor politicieni - incercati să nu mai fiti politicieni de doi bani ( la care mai primesti si restul) si dati mai mult de doi bani pe cei care v-au votat. Incetati să mai pasati mingea de la unii la altii, sau mai bine zis, să furati mingea de la unii la altii. De ce credeti că sintagma „politician corect” este doar un oximoron? E doar o intrebare retorica...Domnule Ponta, din fost jucator-capitan de echipă, acum sunteti arbitru. Fiti corect! Arbitrati această tărisoară si „fluierati” si penalizati, cu eliminare, fiecare fault la adresa cetăteanului de rând.

Opriti jocurile de culise si desfiintati impresarii si samsarii politici care nu au făcut decât să fugăreasca, în ultmii 20 de ani, peste 3 milioane de mioritici - care, însa, au migrat către pășuni mai verzi și fără lupi hapsâni care să îi jupoaie de vii – si au saracit alte milioane de românasi.
Opriti acest exod!„„Faultati” mojicia care a luat locul valorii, „ fluierati” mitocănia care este substitutul caracterului curat si readuceti în educatia viitoarelor generatii de românasi valorile autentic românesti - care acum sunt la baza piramidei - reasezati aceste valori pe piedestalul cuvenit. Eliminati practicantii cocalăriei si parvenitismului care se află în varful piramidei si care râd în nas celor educați, corecți, cinstiți și cu bun simț.

Contraziceti-l vă rog pe Esop care spunea : "Pe hotii mărunti îi trimitem la spânzurătoare , iar pe cei mari îi numim in functii publice." Eliminati hotii!
Aveti o sansă unică să fiti un arbitru care poate să facă o figură memorabilă si nu doar una de culise. Curătati vestiarele de lichele, de hoti, de paraziti si de parventi.

Domnule Ponta, istoria nu se face prin schimbul de vestiare. Istorie veti scrie când veti primi aplauze din partea publicului spectator( populatia Romaniei) la scenă deschisă în urma unui arbitraj impecabil. Atunci, si numai atunci, cand echipele de politicieni , pe care le arbitrati, vor practica un joc politic corect si fară faulturi la adresa cetăteanului de rănd, dar si fară goluri in buzunarele românasilor, numai atunci veti putea afirma – de data aceasta cu adevărat emfatic:
”Mission accomplished!”

















Viorel Vintilã    6/11/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian