Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Eveniment editorial : "Crizele economice si ciclicitatea lor” autor Dr. Alex Berca

La sfîrsitul lunii ianuarie 2012, la Editura Institutului European din România a apărut cartea economistului american de origine română, Dr. Alex Berca - „Crizele economice si ciclicitatea lor”

Bazându-se pe o amplă documentare faptică si statistică referitoare la evolutia sistemului economic capitalist în conditiile specifice secolului XX si continuînd în actualul secol, autorul ajunge la analiza si prezentarea adevăratelor cauze ale crizelor economice, în acelas timp combătând pe cele stabilite de propaganda sustinută zeci de ani de către apologetii marxismului.
Dr. Alex Berca dovedeste prin multiple exemple falsitatea teoriilor referitoare la teoria claselor sociale si a rolului proletariatului ca „gropar” al sistemului capitalist, asa cum era sustinut si cum erau îndoctrinati toti cei ce trăiau în tările din spatele cortinei de fier, până la căderea comunismului.
Diversele capitole ale amplei lucrări (300 de pagini), prezintă fenomenul crizelor economice pornind dela elementele sale de bază – discutarea definitiilor, opinia economistilor clasici si contemporani si ajunge la analiza modului de manifestare în conditiile economiei capitaliste din Statele Unite
– ca principal factor al celor mai multe dintre crizele economice ce au avut loc în ultimile secole.

Suportul opiniilor sale se referă la evolutia elementelor componente ale crizelor economice, în general si la implicatiile specifice care îsi pot găsi concretizarea atît la nivel macro cât si mondo economic:forta de muncă, evolutia industriei manufacturiere si a celei financiare, situatia industriei constructiilor, debalansarea sistemului comertului exterior, rolul deciziilor guvernamentale cu caracter politic si economic si efectul tuturor acestora asupra deficitului bugetului national.

Alex Berca combate întreaga conceptie marxistă referitoare la lichidarea inevitabilă a societătii capitaliste, teorie care si-a dovedit din plin sensul ei utopic, nefiind bazată pe cunoasterea valorilor reale ale acestei societăti.
În comparatie cu sistemul socialist, care încă dela începuturile sale s-a bazat pe lozinci, pe o propagandă total ireală si pe interzicerea oricăror opinii personale,
sistemul capitalist se bazează pe elementele fundamentale ale democratiei si libertătii de exprimare, permite afirmarea personalitătii individului dar tot odată condamnă în mod public diversele acte antisociale, indiferent de pozitia social-politică sau economică a celui ce le-a comis.

Pe parcursul lucrării, autorul pune la dispozitia cititorului un volum bogat de informatii prin note de subsol, date statistice si grafice, un dictionar economic-financiar-bancar si un volum bogat de adnotări.
Concluziile finale ale cărtii se referă în primul rând la ideia după care întreaga dogmă economică marxistă nu îsi mai găseste aplicabilitatea (în sensul în care a fost formulată în urmă cu circa 200 de ani si promovată zeci de ani), în conditiile economice contemporane, ea putând fi păstrată eventual ca o relicvă istorică, cu o valabilitate documentară limitată.
Pe de altă parte, autorul confirmă prin multe exemple că societatea capitalistă este o societate ce s-a dovedit, pînă în prezent ca fiind deosebit de dinamică, într-o continuă schimbare si adaptare la diversii factori interni si internationali.

Fără nici o discutie acest dinamism – după cum remarcă si autorul, nu se desfăsoară într-un mod lin si fără dificultăti; el are o multime de hopuri, manifestate printre altele prin crizele financiare, prin fraude, actiuni antisociale cu efecte mai mult sau mai putin violente si deosebit de neplăcute pentru populatiile diverselor tări.
Pînă la urmă, însă, întregul sistem capialist, ajunge să-si remodeleze conditiile de dezvoltare si îsi continuă drumul cu mai multă energie decît înainte.

Cei interesati pot obtine un exemplar din această lucrare, direct de la autor
prin achitarea c/v de: 14.02 EUR, sau 18 USD Plus S/H
Cecul sau Money Order se trimite pe adresa:
Dr. Aex Berca
501 Mathias Hammond Way # 202
Annapolis, MD 21401







Mitel Popa    2/16/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian