Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Prelungire viză de vizitator

I: Am venit în Canada acum un an cu o viză de vizitator. Prietenul meu era rezident permanent în Canada si după ce am sosit am trăit împreună câteva luni, după care ne-am căsătorit. Ne-am hotărât să facem o aplicatie pentru rezidentă permanentă pentru mine, împreună cu o aplicatie de sponsorizare din partea sotului, aplicând în Canada si nu din afara Canadei. Trebuie să mentionez că între timp am aplicat si pentru extinderea vizei mele de vizitator, motivul fiind faptul că ne-am căsătorit si intentionam să facem o aplicatie de sponsorizare din interiorul Canadei. Viza mi-a fost extinsă pentru o perioadă de încă 6 luni. Din nefericire, sotul si cu mine locuim sub acelasi acoperis cu socrii mei. Din acest motiv s-au ivit frictiuni între noi, discutii inutile si stresante. In final, după câteva certuri mai serioase, m-am hotărât să plec din acea locuintă si m-am mutat în altă parte, singură.
Acum însă sunt foarte dezorientată ce să fac referitor la viza mea de vizitator, care expiră curând. Motivul cererii pentru extindere ar fi faptul că am o aplicatie de rezidentă în sistem, care asteaptă să fie finalizată. Ar putea faptul că nu mai locuiesc cu sotul să-mi afecteze aplicatia?

R. Situatia descrisă este foarte delicată. Cunosc un caz care a ajuns chiar la Curtea Federală, pentru un refuz al vizei bazat pe un fapt similar. Cererea dvs. pentru extinderea vizei se bazează pe faptul că v-ati căsătorit si trăiti cu sotul în Canada. Dacă cereti extinderea vizei de vizitator bazat pe acest fapt, riscati să fiti acuzată de misrepresentation (înteleg că încă mai sunteti căsătoriti, dar nu mai locuiti împreună). Cu alte cuvinte, nu prezentati realitatea exact asa cum este ea, ci ascundeti un element important pe care se bazează cererea, si anume, faptul că nu trăiti împreună. In cazul în care se descoperă că nu mai trăiti împreună, consecintele pot fi devastatoare. Nu numai că cererea vă va fi refuzată, dar riscati ca cererea pentru sponsorizare si rezidentă să fie refuzată, deoarece se bazează pe un neadevăr. In cazurile în care un refuz se bazează pe un neadevăr (misrepresentation), Departamentul de Imigratie vă poate interzice pe o perioadă de 2 ani să mai faceti orice fel de aplicatie. In plus, nu se poate face apel la Curte pentru aplicatii care sunt refuzate pe motiv de neadevăr sau omiterea adevărului (misrepresentation). In consecintă, trebuie să vă gânditi bine ce doriti să faceti în viitor si nu vă sfătuiesc deloc să faceti vreo cerere care să implice un fapt care în realitate nu există, sau a încetat să existe. Vă doresc succes!

I: Sunt într-o situatie mai deosebită si efectiv nu stiu ce să fac. Am obtinut un permis de lucru pentru Canada, aplicatia mea fiind procesată la ambasada din Italia. Sunt cetătean român si italian. Permisul de lucru mi s-a aprobat si am primit instructiuni să mă prezint la granită în Canada, unde mi se va elibera permisul de lucru.
La granită însă am avut o mare surpriză: atunci când au fost introduse în calculator datele mele, a apărut că am o condamnare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului. Vreau să mentionez că într-adevăr, acum 11 ani am vizitat Canada si am fost prins si condamnat pentru acest lucru, dar am plătit amenda si perioada de probă (probation) a trecut fără nici un incident. Cei de la granită au contactat ambasada din Italia si cei de acolo mi-au retras permisul de lucru. Intre timp însă, ofiterul de imigratie din Canada mi-a eliberat un permis de lucru cu un TRP (Temporary Resident Permit). Ce mă sfătuiti să fac în acest caz?

R. Intrebarea este foarte bună si arată multiplele aspecte care pot apărea în legătură cu orice aplicatie pentru intrarea în Canada. Din cele descrise de dvs. mai sus, se pare că personalul din Roma, luând în considerare aplicatia dvs., a considerat că 11 ani care au trecut sunt suficienti pentru a vă considera reabilitat din punct de vedere al criminalitătii, aprobându-vă aplicatia. In realitate, deoarece actul si condamnarea s-au întâmplat în Canada, dvs. ar fi trebuit să aplicati pentru pardon în Canada, după care să faceti aplicatia pentru permis de lucru. Reabilitarea este luată în considerare doar pentru actele înfăptuite în afara Canadei si trebuie aplicat pentru ea. Pentru faptele mai vechi de 10 ani, actul se poate considera „deemed rehabilitated” si aplicatia poate fi aprobată. Cei de la granită au avut dreptate si aveti noroc că v-au eliberat un permis de lucru cu TRP. Acum va trebui să faceti aplicatia pentru pardon. Modul cum puteti aplica pentru rezidentă, poate fi discutat cu o altă ocazie.

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaeal Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    11/20/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian