Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dirijorul si compozitorul Cristian Brâncusi

Recentul concert aniversar de miercuri seara prilejuia un binemeritat omagiu adus personalitătii artistice a dirijorului si compozitorului Cristian Brâncusi, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio.

Absolvent al Universitătii de Muzică din Bucuresti - dirijat de orchestră si compozitie - Cristian Brâncusi (născut în 1951) a participat la cursuri de măiestrie cu Igor Markevitch, Karl Österreicher, Sergiu Celibidache. La începutul carierei dirijor permanent al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti, a condus ulterior formatiile Radio, din 1990 membru fondator si dirijor permanent al Orchestrei de Cameră Radio, cu care a prezentat sute de concerte cu un repertoriu variat.

Interesat în promovarea tinerilor artisti, Cristian Brâncusi le-a oferit adesea sansa de a fi solisti în concertele sale, după cum a dirijat si numeroase concerte alături de nume consacrate ale artei interpretative. Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România, Societătii Internationale de Muzică Contemporană, Cristian Brâncusi semnează lucrări camerale, simfonice si vocal-simfonice, totodată pasionat interpret al muzicii de avangardă în manifestări de profil. A realizat imprimări pentru radio, televiziune, muzică de film, înregistrări pe de discuri. În turnee - Italia, Germania, Polonia, Rusia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Ungaria, Filipine, SUA, Spania, Venezuela, Uruguay, Franta, Serbia, Coreea de Sud - a cucerit ovatiile publicului si aprecieri elogioase ale presei de specialitate. Din 1992 este profesor al clasei de dirijat orchestră din cadrul UNMB formând numerosi studenti români dar si de peste hotare. În anul 2003 a primit înaltul titlu de „Doctor în muzică” decernat de Universitatea Natională de Muzică din Bucuresti, pentru Teza pubicată si în volum „Estetica muzicală în viziunea lui Dimitrie Cuclin”(2006).

În programul deosebit al acestei seri festive, Orchestra de Cameră Radio propunea Canti prophani de Sabin Pautza cu participarea Corului de Copii Radio condus de Voicu Popescu, Concertul în re minor pentru două viori si orchestră de Johan Sebastian Bach, solisti violonistii Gabriel si Simina Croitoru si Gloria de Antonio Vivaldi, interpretată alături de soprana Irina Iordăchescu, mezzo-soprana Oana Andra, organistul Marcel Costea si Corul Academic Radio condus de Dan Mihai Goia.
De asemenea, în pauza concertului, evenimentul lansării unui CD cu creatii ale compozitorului Theodor Grigoriu sub bagheta lui Cristian Brâncusi la pupitrul Orchestrei de cameră Radio a marcat acest moment de elită al actualei stagiuni de concerte Radio.







Grigore Constantinescu    11/10/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian