Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de imigratie : Cazier judiciar

I: De curând m-am căsătorit cu cineva care are cazier, în sensul că a fost prins băut la volan si a trebuit să plătească o amendă serioasă. In plus, i s-a luat carnetul de conducere pentru o perioadă de 1 an de zile. Intâmplarea a fost în Anglia. Acum, după căsătorie, as dori să-mi sponsorizez sotul, si mă întreb dacă aplicatia si rezultatul ei vor fi influentate în vreun fel de această încălcare a legii. Imi puteti spune mai mult despre acest lucru?

R. Intr-adevăr, legislatia de imigratie prevede ca la depunerea aplicatiei pentru sponsorizarea sotului, să se ataseze si cazierul judiciar al persoanei sponsorizate (aplicantul pentru rezidentă), cazier obtinut din toate tările unde persoana respectivă a trăit pentru o perioadă mai lungă de 6 luni, după vârsta de 18 ani (16 ani în unele tări). Condusul unui vehicul sub influenta alcoolului este o faptă care se pedepseste fie sub codul penal (criminal), fie sub codul de trafic rutier. Atunci când un aplicant are cazier, analiza care se face este o comparatie a faptului comis în tara unde s-a petrecut actiunea, condamnarea primită si echivalentul faptei în Canada precum si ce pedeapsă s-ar fi primit dacă respectiva infractiune s-ar fi petrecut în Canada. In cazul de mai sus, trebuie văzut dacă infractiunea comisă a fost pedepsită sub codul penal/criminal sau sub codul de trafic rutier. In primul caz, dacă infractiunea si pedeapsa impusă au căzut sub incidenta codului penal, atunci aplicantul este inadmisibil pentru emigrare în Canada.

Dacă pedeapsa a fost adjudecată sub codul rutier, atunci persoana respectivă nu va avea cazier. Dar, din experientă, pot să vă spun că acest fapt, condusul sub influenta alcoolului, este tratat în Anglia ca un fapt criminal, deci persoana este probabil inadmisibilă pentru Canada. Ce este de făcut în acest caz?

Pentru a trece peste inadmisibilitate, aplicantul va trebui să solicite pe lângă aplicatia normală, să i se acorde un permis de rezident temporar (Temporary Resident Permit/ TRP). Cei care au o istorie serioasă de criminalitate, riscă să nu primească aprobarea pentru TRP si nu vor putea să vină în Canada. Ce înseamnă însă acest TRP? Este de fapt un document emis celor care sunt de fapt inadmisibili de a intra în Canada. Acest document este generat electronic de oficiul de vize unde s-a depus aplicatia. El este emis persoanei în cauză atunci când se prezintă la granită. Documentul respectiv poate permite sau nu ca detinătorul să poată părăsi si reveni în Canada pe durata cât permisul este valabil. Această permisie este specificată pe viza de TRP. La emiterea unui TRP, ofiterul de imigratie trebuie să analizeze întotdeauna riscul pe care îl prezintă prezenta persoanei respective în Canada pentru cetătenii si rezidentii Canadei. Dacă riscul este foarte mare, atunci aplicatia pentru TRP va fi refuzată.

Detinătorii de TRP pot aplica din interiorul Canadei pentru permis de lucru sau permis de studiu, în acelasi timp bucurându-se si de acoperire medicală, în cele mai multe cazuri.

După un anumit număr de ani de stat continuu în Canada, persoana respectivă poate aplica pentru rezidentă permanentă din interiorul Canadei, acest lucru fiind o exceptie de la regula ca toate aplicatiile pentru rezidentă să fie făcute din exteriorul Canadei.

In cazul unei persoane cu cazier, este indicat si recomandat ca persoana respectivă să aplice pentru reabilitare, în cazul în care infractiunea a fost comisă în afara Canadei, sau pentru pardon, în cazul în care infractiunea a fost comisă în interiorul Canadei. In momentul când se aplică pentru rezidentă permanentă, persoana respectivă trebuie să nu mai fie inadmisibilă din punct de vedere criminal.

In cazul sotului dvs., riscul pentru canadieni este minim, din acest motiv, va trebui să faceti o aplicatie pentru TRP împreună cu aplicatia dvs. normală pentru sponsorizare. Probabilitatea este foarte ridicată că sotul dvs. va primi permisul de rezident temporar (TRP). Aceasta înseamnă că în momentul când sotul dvs. va putea să aplice pentru reabilitare pentru fapta comisă în Anglia, va trebui să o facă neapărat. De obicei, se poate aplica pentru reabilitare după o perioadă de 3-5 ani după ispăsirea pedepsei în întregime. Dacă această perioadă de timp a trecut deja, atunci ar fi bine să însotiti aplicatia dvs. pentru sponsorizare si de o aplicatie pentru reabilitare. Totul trebuie analizat cu grijă, în functie de severitatea infractiunii precum si a timpului scurs de la îndeplinirea completă a pedepsei impuse.
Va doresc succes!


Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.






Mihaela Boeriu- mihaela@cgsconsultants.com    9/24/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian