Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Evenimentul România Jună

Liga Studentilor Români din Străinătate vă invită la evenimentul România Jună, organizat sub înaltul patronaj al Băncii Nationale a României și în parteneriat cu organizatiile studentești și de tineret din tară (www.romania-juna.eu). Pentru că România Jună este în primul rând România NOASTRĂ.

România Jună (http://www.romania-juna.eu/eveniment/despre/) este un prim pas important al generatiei noastre pentru asumarea constructiei propriului viitor. Inevitabil, Româna de mâine ne apartine nouă, tinerilor. Este momentul să ne întrebăm: Ce fel de tară vom lăsa celor care vin în urma noastră? Cum putem să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem? Care este datoria generatiei noastre pe scena istoriei României și ce vom face pentru a o duce până la capăt?

Astfel, obiectivul principal este definirea unei noi viziuni pentru România de mâine, propusă și asumată de tinerii români. Totodată, România Jună marchează 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și Primul Congres al Studentilor Români de Pretutindeni (15 august 1871). La acea vreme, tot într-un moment de cumpănă pentru tară, personalităti ca Mihai Eminescu, Ioan Slavici și Ciprian Porumbescu au unit generatia lor în jurul acelorași valori și idealuri. A urmat cea mai luminoasă perioadă din istoria României. E timpul să-i cinstim și să le urmăm exemplul! (http://www.romania-juna.eu/eveniment/4-putna-1871/)

După 140 de ani avem nevoie de un nou moment Putna 1871! Evenimentul România Jună se va desfășura între 12-15 august 2011 și are mai multe componente principale: Forumul România Jună, Pelerinajul la Mănăstirea Putna, și concursurile cu premii Pitch 4 Romania și Discursul A.D. Xenopol.

Forumul România Jună (http://www.romania-juna.eu/participare/forum/). Forumul (București, 12 – 14 august) va avea loc la Institutul Bancar Român, sub înaltul patronaj al Băncii Nationale a României. Va reuni specialiști români pe 11 grupuri de expertiză (GEs): cultură, democratie și justitie, economie, educatie, energie și mediu, identitate natională, relatii internationale, sănătate, solidaritate socială, tehnologie și antreprenoriat, transporturi și infrastructură. Dacă ai un cuvânt de spus, dacă ești un tânăr expert sub 35 de ani și îti dorești să contribui la conturarea unei noi viziuni pentru România, te invităm să te înscrii la Forum completând formularul disponibil online și trimitând CV-ul tău la adresa romania-juna@lsrs.ro. Perioada de înscriere este 1 – 31 iulie a.c. Atentie – sistemul este de "rolling admissions" – pe lângă competente și realizări, contează să te înscrii cât mai din timp. Un juriu restrâns va evalua aplicatia ta și apoi te vom anunta în cel mai scurt timp dacă ai fost acceptat pentru unul dintre cele 11 GEs. Mesele și cazarea la București sunt asigurate de organizatori pentru perioada 11-15 august a.c.

Pelerinaj la Mănăstirea Putna (http://www.romania-juna.eu/participare/pelerinaj-putna/). Toti tinerii români din tară și străinătate sunt invitati să se alăture pe 15 august pelerinajului către Mănăstirea Putna. Dacă poti fi alături de noi, te rugăm să completezi formularul online de participare! La Putna vor fi prezentate concluziile Forumului, se vor depune coroane de flori și se vor aniversa așa cum se cuvine 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și de la Primul Congres Studentesc Român. Evenimentul va include și o masă câmpenească organizată la Mănăstire, așa cum a fost și în 1871. Participantii sunt încurajati să se intereseze pe cont propriu în legătură cu posibilitătile de transport și cazare. Optiunile sunt limitate. Organizatorii vor pune la dispozitie câteva autocare cu plecare din Rădăuti pe 15 august, dis de dimineată, dar contăm pe fiecare tânăr care vine că poate să se descurce și pe cont propriu! Și să nu uităm că acum 140 de ani transportul spre Putna și “cazarea” erau mult, mult mai dificile. Și totuși 3.000 de tineri din întreaga tară au răspuns prezent. Pe 15 august 2011, TU ce vei face?

Pitch 4 România (http://www.romania-juna.eu/participare/pitch-4-romania/). Pentru pregătirea Forumului România Jună, organizatorii solicită contributiile tuturor tinerilor care doresc să își prezinte viziunea pentru România de mâine. Astfel, ești invitat să participi la concursul online Pitch 4 Romania postând o prezentare (video sau text) pe pagina de Facebook a LSRS România. Cele mai apreciate postări (după numărul de "likes"/voturi) vor fi premiate - spune-le și prietenilor tăi! Concursul este deschis în perioada 1 iulie – 1 august 2011.

Concursul A.D. Xenopol (http://www.romania-juna.eu/participare/concurs-ad-xenopol/). Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și Primul Congres al Studentilor Români de Pretutindeni, LSRS lansează concursul de discursuri „A.D. Xenopol”. Cel mai bun discurs va fi sustinut în cadrul evenimentului România Jună în fata tuturor celor prezenti și va fi premiat. Cei interesati sunt invitati să își trimită discursul pe tema „Construirea unei viziuni sustenabile pentru România: incursiune în trecut, prezent și viitor” la adresa xenopol@lsrs.ro până la data de 1 august 2011.

Îti multumim pentru citirea acestui lung dar important mesaj. Sperăm că vei fi alături de noi la București și la Putna între 12-15 august
2011. Între timp, te rugăm să ne dai o mână de ajutor! Distribuie acest mesaj către toti prietenii tăi, prin email, Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Dă "like" și "share" la www.romania-juna.eu. Să arătăm că și generatia noastră este capabilă să-și cinstească trecutul, să conștientizeze prezentul și să-și asume viitorul! Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?

Dacă suntem uniti, putem face orice! Dacă voi fi dezbinati, nu vom putea face nimic!

Mihai Eminescu scria în 1871: "Se va ridica simtul national, aproape adormit până acuma, și va lua alt avânt, iar studentii ce-au sosit din toate părtile și-au făcut cunoștintă și legături de prietenie între dânșii… vor fi propagatorii cei mai zeloși ai ideii că, lucrând uniti și conduși de același ideal, vor contribui la deșteptarea și mărirea neamului lor Această convingere va mări puterea lor de rezistentă și îi va oteli în lupta pentru lege și tarㅔ


Toate detaliile la www.romania-juna.eu. Pentru informatii/întrebări/ nelămuriri, trimite un email la contact@lsrs.ro.
Liga Studentilor Români din Străinătate(LSRS) vă multumeste pentru colaborare!

Cu deosebita consideratie,
--
Crina-Florentina Ene
Departamentul de Comunicare & Informare LSRS





Crina-Florentina Ene    7/7/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian