Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă, in State, cu artistul Gheorghe Gheorghiu

Gigi Gheorghiu sa aflat într-un lung periplu muzical in SUA si în Canada . Un adevărat tur de forta de-a lungul si de-a latul Statelor Unite si Canadei, cu spectacole in peste 20 de orase din Statele Unite si Canada pentru românii plecati in căutarea unui destin mai fericit, care însă nu-si pot uita originile si minunata muzică românească care în clipe de restriste este un adevărat balsam al sufletului.

Muzica artistului Gheorghe Gheorghiu , care recent a împlinit 35 de ani de carieră, de la debutul său pe scena muzicală cu ocazia Cenaclului Flacăra, are un mesaj simplu: dragostea pentru oameni. Gigi si-a păstrat acelasi timbru vocal cald si sensibil de la debutul său, care continuă să bucure sufletele romănilor iubitori de muzică de calitate.
Am fost la spectacolul din Sacramento unde alaturi de alti români am mâncat româneste (mici, savarine si cremsnit), am dansat româneste, am cântat româneste, un loc unde cu totii ne-am simtit pentru patru ore ca acasă în România. Daca noi nu am ajuns in România, Gheorghe Gheorghiu împreuna cu Autentic, Bambi si Cristi Faur, ne-au adus România aici la noi in State, in Sacramento, mai aproape de sufletele noastre. În periplu său muzical, Gigi Gheorghiu care pentru 2 zile a făcut o haltă la Sacramento, a avut amabilitatea ca la final de spectacol, să stea de vorbă cu mine la o suetă ca între prieteni.

Viorel VINTILĂ: Gigi, bine ai venit între români si dă-mi voie să încep cu o întrebare la care cred că putini români stiu răspunsul. Tu, ca si mine de altfel, esti originar din cel mai frumos oras al tării care este...

Gigi GHEORGHIU: Ah, Brasovul, îmi spune Gigi cu un zămbet larg si plin de sinceritate.

Viorel VINTILĂ: Spune-mi te rog, cănd ai plecat din Brasov?

Gigi GHEORGHIU: Am plecat când aveam 20 de ani din Brasov, când am cântat pentru prima dată la Cenaclului Flacăra, ocazie cu care am fost descoperit de poetul Adrian Păunescu si viata mea a luat alt curs.

Viorel VINTILĂ: Cănd ai intrat in SUA si care a fost itinerariul tău păna acum?

Gigi GHEORGHIU: Am avut un itinerariu extraordinar de cănd am intrat prima dată în State, am început cu Detroit, Chicago, New York, New Jersey, Philadelphia, apoi in Florida unde am stat o saptămăna la plajă. A urmat Las Vegas unde am stat aproape trei săptămăni.

Viorel VINTILĂ: Noi ne mai intersectăm pe Facebook si acolo am văzut că zeita Fortuna ti-a zămbit din plin, din fotografiile pe care le-ai postat. Ce s-a intămplat acolo?

Gigi GHEORGHIU: Las Vegas este baza noastră de unde pornim si ne organizăm. Într-adevăr, am avut noroc si am căstigat odată 730 de dolari, odata 250 de dolari si altădată 440 de dolari. De obicei joc la masini cu un dolar si am o limită de 20 de dolari. Nu mă arunc cu multi bani pentru că stiu... cazinourile nu sunt făcute pentru noi sa căstigăm, asa că am o limită pe care mi-o impun si dacă e să căstig ceva, mă retrag cu căstigul.

Viorel VINTILĂ: Gigi, tu nu ai noroc numai în casinouri, dar se pare că si la sexul frumos, unde continui să faci cuceriri si să zdrobesti inimioare împreună cu muzica ta sensibilă. Gresesc?

Gigi GHEORGHIU: Dacă aveam noroc la femei, eram însurat...

Viorel VINTILĂ: Păi nu trebuie sa fii neapărat însurat ca să ai noroc la femei...

Gigi GHEORGHIU: Ha, Ha ,Ha... asa o fi, dacă tu zici.

Viorel VINTILĂ: Cum ti se pare SUA in general? Dar românii din SUA?

Gigi GHEORGHIU: America cred că e OK, in general, dar eu nu cred că am să stau vreodata aici pentru că am o viată foarte frumoasă in România, vara stau 4 luni la plajă, am turnee in tară si căteva locuri unde cânt. Locul fiecăruia este acolo unde câstigă si bani. Românii din America cred ca si-au realizat o viată mai bună venind aici si sunt niste oameni prietenosi care ne-au primit cu bratele deschise.

Viorel VINTILĂ: Te rog Gigi sa-mi spui căte ceva despre cea mai importantă persoana din viata ta, fata ta, Andra. Iti mosteneste talentul muzical?

Gigi GHEORGHIU: Andra are 22 de ani si asa de bine cânta încât cred că eu am mostenit-o pe ea!!! Este studentă la UC San Diego, unde studiază Comunicare si Relatii Publice si cred că locul ei este aici, desi i-a plăcut foarte mult in România. Ar vrea să stea in România si poate o va face dupa ce va termina facultatea.

Viorel VINTILĂ: Care este secretul longevitătii tale muzicale? Crezi că mesajul tau muzical? Cine iti compune muzica si versurile?

Gigi GHEORGHIU: Cred că mesajul muzical, eu în general am scris pentru si despre oameni. Eu compun si scriu versurile pieselor mele.

Viorel VINTILĂ: Care a fost melodia ta de debut cănd te-ai lansat la Cenaclul Flacăra?

Gigi GHEORGHIU: „Poveste veche", dar cred că nu am mai cântat-o de vreo 13 ani.

Viorel VINTILĂ: Ce proiecte muzicale are Gigi Gheorghiu in viitorul apropiat?

Gigi GHEORGHIU: Acum lucrez la un nou album. Am scris deja o piesă, „Viata de artist", se numeste si curănd am să mă întorc la New York să mai înregistrez vreo 5 piese.

Viorel VINTILĂ: Care este itinerariul tău muzical în continuare?

Gigi GHEORGHIU: Plecăm la Palms Spring in California, apoi in Phoenix, Arizona, apoi in Texas după care ne întoarcem la Las Vegas unde stăm 6 zile. De acolo plecăm în Canada

Viorel VINTILĂ: În Romănia cand vei pleca la mare si unde?

Gigi GHEORGHIU: Pe 1 Mai voi fi in Statiunea Olimp, la Ciresica, unde este cea mai frumoasă terasă-gradină care este full in fiecare vara si se ajunge numai cu rezervare, care trebuie făcuta cu 10 zile inainte.

Viorel VINTILĂ: Care este secretul tău de ai atăta succes in rândul admiratoarelor fie că au 20 de ani sau 70 de ani?

Gigi GHEORGHIU: Cred că faptul că am cântat mult despre dragoste, femeile sunt mult mai romantice decât barbatii si ele au prins mai bine mesajul din cântecele mele.

Viorel VINTILĂ: Ce să te mai întreb si ai vrea să te intreb?

Gigi GHEORGHIU: Întreabă-mă „Este adevarăt că viata ta de cănd te-ai născut a fost o vacantă?"

Viorel VINTILĂ: Este adevarat că te-ai nascut sub o stea norocoasă si viata ta a fost o vacantă care nu se mai termină?

Gigi GHEORGHIU: Da, viata mea a fost ca o vacanta si îmi place sa spun lucrul ăsta.

Viorel VINTILĂ: Gigi, îti multumesc mult si iti doresc multe succese in continuare si sper să ne mai intălnim măcar pe Facebook.

Gigi GHEORGHIU: Cu mare drag Vioryny, sper să ne vedem măcar pe Facebook acolo in grupul "Brasoveni uniti-vă". Numai bine!

A fost o seară minunată, românească, unde multe inimi tricolore au rezonat cu muzica de suflet a lui Gigi Gheroghiu, care iata , are multi fani si prieteni si aici pe coasta Pacificului. Chitara si vocea lui Gigi Gheorghiu au adus câteva ore de fericire si bucurie în inimile românilor plecati din tară ,dar care nu au uitat să-si aprecieze si să-si respecte valorile muzicale românesti.

-Sacramento – San Francisco





Viorel Vintila    6/1/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian