Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pleduarie pentru 10 Mai

După ce au stopat revolutia din '89 si au înăbusit miscarea "Piata Universitătii", emanati, reformatorii au preluat puterea în noul Stat, au directionat România în directia Republicilor Bananiere si au impus unui popor întreg (că doar de la cap se-mpute pestele) perpetuarea scării de valori morale pe care o adoptaseră si au folosit-o în întreaga lor carieră politică.
Trebuie precizat că termenul de Republică Bananieră nu are nimic în comun cu plantarea bananelor, ci se referă la faptul că 2% - 3% din populatia unei tări detine 80% - 90% din PIB, iar cei 97% - 98% din populatie detine celelalte 10% - 20% din PIB. Cu alte cuvinte 2% - 3% din populatie este foarte bogată, marea majoritate a populatiei fiind săracă, iar pătura mijlocie este sublimă, dar lipseste cu desăvârsire.
Minciuna, jumătăti de adevăr (care de fapt sunt minciuni întregi) si măsluirea istoriei au stat la baza conduitei lor morale. Onoarea pentru acesti nespălati a fost si este o vorbă goală.
Asa se face că la atâtia ani de la revolutia anticomunistă românii nu îsi sărbătoresc Independenta de Stat. Pentru a mentine cât este cu putintă doctrina cu care erau atât de familiarizati, indiferent de interesele si vointa poporului român au făcut tot ce le-a fost în putintă pentru a nimici 10 Mai, traditionala sărbatoare a "Independentei de Stat a României" mai ales pentru faptul că independenta a fost câstigată de armata română sub conducerea unui principe, mai apoi încoronat rege (cu o coroana de otel făcută dintr-un tun capturat de armata română la Plevna).
În mod constient si sistematic în primii ani de după revolutie, pentru a estompa trezirea constiintei nationale a românilor, au inventat tot felul de trucuri pentru a deturna atentia poporului de la faptul că nu sărbătorim traditionala sărbătoare 10 Mai, Independenta de Stat a României.
Invitarea Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti în 1999 când de 10 Mai de la gara de nord până la marginile Bucurestiului toată lumea flutura steagul Vaticanului este doar unul din exemple. În CPUN (Consiliul Provizoriu de Uniune Natională) când s-a pus problema sărbătorilor nationale si unul dintre membri CPUN-ului a propus ca una dintre sărbători să fie 10 Mai invocând TRADITIA poporului român ("Ce facem cu traditia Domnilor" ) Tov-Dl. Iliescu care conducea sesiunile CPUN-ului a trecut repede la punctul următor al discutiilor spunând: "să lăsăm asta în seama istoricilor".
În anii următori profitând de o interpelare pusă lui M. Kogălniceanu în Parlamentul României au început să vehiculeze ideea că, de fapt independenta a fost declarată pe 9 mai. În afară de faptul că este vorba doar despre o dezbatere parlamentară, nefiind seful statului, M. Kogălnicenu nu putea să declare Independenta de Stat a României. Dacă atâtea generatii premergătoare au sărbătorit 10 Mai, cine sunt "ei-neisprăvitii" care să pretindă că stiu mai bine când a fost declarată independenta si să nege capacitatea si integritatea unor adevărati eroi ai neamului românesc, cei care de fapt au înfăptuit Independeta de Stat a României.
Independenta SUA a fost declarată în 4 Iulie. Întrucat telegraful încă nu a fost inventat, s-au scris mai multe exemplare si călăreti pe cai le-au citit în zilele în care au ajuns la destinatie (în celelalte 12 state care mai rămăseseră). A zis cineva din celelalte state, după mai bine de 100 de ani că: "de fapt la noi independenta a fost declarată pe 5 Iulie"?
Daca Vasile Alecsandri în poezia sa intitulată 10 Mai a spus:

Si-a venit vulturul iară
Si ne-a zis "Popor român,
Esti viteaz, de ce mai suferi
Jugul unui neam păgân?
Fă-te liber, dezrobeste-ti
Mândra tară care-o ai".
Si noi liberi ne făcurăm
Într-o zi de 10 Mai.

atunci cine sau care neisprăvit are dreptul să modifice sau să cenzureze parte a operei unui clasic al literaturii române doar pentru faptul că nu este în concordantă cu gândirea sa.
Măsluirea istoriei si cenzura literară nu au ce căuta într-o societate liberă si democrată. După aceea au răspândit ideea că 10 Mai este ziua Regelui.
Nici unul dintre Regii nostri nu s-a născut pe 10 Mai. Apoi au răspândit ideea că 10 Mai este ziua monarhiei.
În afară de faptul că nu există un act juridic care să declare 10 Mai ziua monarhiei faptul că declararea Independentei de Stat a României se suprapune cu venirea în 1866 a printului Carol în Principatele Unite si ridicarea Principatelor Unite în 1881 la rangul de regat asta nu înseamnă să nu ne sărbătorim Independenta de Stat. Dimpotrivă, aceste două evenimente, de fapt subliniază importanta istorică a acestei zile în viata si istoria poporului român si a nu sărbători Independenta de Stat doar pentru a exclude sau a trece sub tăcere pe celelalte două, este o pură mârsăvie. Carol I a domnit 2 ani mai mult decât Stefan cel Mare, a modernizat România, a pus bazele armatei romane a construit o retea de căi ferate de nivel european la acea dată.
Am mai auzit si afirmatia că: "a fost neamt". Ce rusine si lipsă de bun simt si caracter. Carol I a fost mai român decât multi dintre sleahta de politicieni perindati după al II-lea război mondial la conducerea României.
Carol I si-a vândut proprietătile din Germania ca să construiască Castelul Peles, nicidecum să jefuiască tara si să sărăcească poporul spre folosul lui. Ecaterina cea Mare a rusilor care a facut Ermitajul, ceea ce este astăzi (muzeu de talie mondială) a fost printesă germană, sala de concerte Royal Albert Hall din Londra este numită după Albert sotul reginei Victoria a Marii Britanii si care a fost neamt.
Referitor la nesărbătorirea Independentei de Stat a României se pune întrebarea:
Cum putem justifica nesărbătorirea Independentei fată de miile de morti de la Grivita, Plevna, Smârdan?
Cum putem justifica lipsa de respect, nepăsarea si desconsiderarea sângelui vărsat de soldatii si ofiterii armatei române (înaintasii nostri) pe câmpurile de luptă ale Bulgariei?
Ce mesaj transmitem soldatilor si ofiterilor armatei române de astăzi? Eroii nostri nu pot dormi
somnul lor de veci până nu îndreptăm această nedreptate. Este de datoria noastră să stergem această rusine natională impusă de niste SNNAPI politicieni strecurati la conducerea statului în vacarmul revolutiei. A, ce este SNNAPI? Sfidare, Nesimtire, Nerusinare, Prostie si Impertinentă, adică ceea ce îi caracterizează pe unii politicieni de după revolutie. Nu trebuie să fim nationalisti, dar trebuie să ne străduim să fim mândri de noi si asta implicit înseamnă păstrarea traditiilor, respectarea istoriei si a figurilor noastre istorice demne de respect.
Este adevarat, că asa cum a afirmat si al 3-lea presedinte al României (functia de presedinte al României a fost instituită în 1973 de catre primul ei presedinte, care a fost Tov. Ceausescu, al 2-lea Tov-Dl.Iliescu, iar al 3-lea a fost Dl. Constantinescu):
"Istoria nu tine de foame."
Dar cine a spus să o mâncăm? Istoria trebuie învătată, respectată si memorată.
Nerespectând istoria, traditiile, nesărbătorind independenta de Stat înseamnă că nu ne respectam pe noi însine. Unii politicieni o pot face, dar noi ca popor, nu. Indiferent de sistemul social sau forma de guvernământ Independenta de Stat a României, 10 Mai, trebuie să fie una dintre sărbătorile noastre nationale.

P.S. Acel Tov-Dl este pentru simplul motiv ca nu am stiut când a avut loc trecerea de la Tov la Dl.; înainte, în timpul sau după ocuparea functiei de presedinte.





Paul Todoran    5/8/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian